6

Megfilmesítik az Alkonyat szerzőjének másik könyvét, A burkot

Stephanie Meyer Alkonyat (Twilight) regényei igazi aranybányának bizonyultak. Nem csak szépen fogytak a könyvek, de a filmváltozatok is több száz millió dollárt hoztak a konyhára. Nem meglepő, hogy az írónő másik művére, A burokra (The Host) is lecsaptak Hollywoodban. A forgatókönyv Andrew Niccol, a Gattaca és a Truman Show írójának a tollából származik. Susanna White-ot szerződtették le a rendezése, a hölgy eddig a tévé világában dolgozott, többek között a Gyilkos megszállás (Generation Kill) és a Jane Eyre minisorozatokat készítette, tavaly a mozikban is bemutatkozott a Nanny McPhee és a nagy bumm (Nanny McPhee and the Big Bang) filmmel.

Meyer ezen regényében nincsenek se vérfarkasok, se vámpírok, viszont vannak űrlények. A Földet elfoglalta a világűrből érkező idegen faj, amelynek tagjai irányításuk alá vonják az emberek elméjét, miközben testüket érintetlenül hagyják. Az emberiség túlnyomó része feladta, az ő testük már csak egy burok. A betolakodók a Földet paradicsommá változtatták. Saját maguk számára. Amikor egy nagyhírű, különc, világról világra vándorló lélek érkezik a bolygóra, az utolsó lázadók egyikének testét kapja ittlétéhez. A Vándor, aki Melanie Stryder testébe költözik, ismeri a nehézségeket amelyekkel szembe kell néznie egy emberi burokban élve. Egyvalamire azonban nem készült fel: hogy új testének előző lakója nemhogy nem költözött ki a burokból, de egyenesen visszaköveteli a tulajdonát. Melanie megtölti a Vándor elméjét az emlékeivel és képekkel a szerelméről, aki egy távoli helyen bujkál, és még mindig nem adta fel a harcot az idegenek ellen. Mivel a Vándor képtelen ellenállni a rátörő érzelmeknek, vágyakozni kezd a férfi után, akivel még soha nem találkozott. Aztán egy váratlan fordulatnak köszönhetően Melanie és a Vándor szövetségesekké válnak, és a két lélek ugyanabban a burokban vág neki az arizonai sivatagnak, hogy megtalálják a férfit, akibe mindketten szerelmesek… (libri.hu)

6 komment

  1. Szörnyű rossz könyv. Az 50. oldalig bírtam. Feleségem kicsit tovább, úgy a 80-ig. Hihi. 🙂

  2. Az elején még néztem, hogy nocsak, van egy jó könyve is? Aztán olvasva tovább a bejegyzést rá kellett döbbennem, hogy nem, ez az írónő nem képes egy eredeti sztorit sem kitalálni….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *