19

Eastwood és Nicholson, mint visszavonult szuperhősök? Jöhet?

Matthew Vaughn teljesen ráállt a képregényfilmekre. Vaughn készítette a sokak által kedvelt Kick-Asst, aminek elvileg majd jön a folytatása, jelenleg az X-Men: First Classt forgatja. Ezek előtt pedig úgy volt, hogy a Thor filmet dirigálhatja le, ám a rendezőnek és a Marvelnek más elképzelései voltak a produkcióval kapcsolatban. Később a Pókember reboot kapcsán is szóba került a neve. Vaughn a Deadline oldalnak árulta el következő filmtervét, ez pedig nem más, mint a The Golden Age. A cím a 30-as évek képregényfüzeteire utal, ezekben tűnt fel először Superman és Batman.

A történet egy nyugdíjas otthonról szól, amit visszavonult szuperhősök számára létesítettek. Egyelőre még nincs forgatókönyv, de Vaughn azt szeretné, ha meg tudná győzni Jack Nicholsont, Clint Eastwoodot és Warren Beattyt, hogy mondjanak igent egy-egy szerepre.

Vaughn úgy véli, hogy a The Expendables és a Red sikere megmutatta, hogy a közönségnek van igény az idős akcióhősökre.

19 komment

 1. Az ötlet tetszetős, ha a marvel világában játszódna akkor simán Clint Eastwood-ra osztanám a megöregedett Rozsi szerepét. Látom is a szemem előtt ahogy mogorván ül a hintaszékben és magyaráz az ápolónőnek: “-Bezzeg az én időmben…
  -Rendben Mr. Logen itt az ideje bevenni a déli gyógyszeradagot” 😀

 2. Superman és Lex Luthor egy intézetbe kerülne mit kapnának? Pókember is megvénülve mászná a falat. Rozsi szerepe télleg passzolna Clintre 😉

 3. Ha jól tudom, Clint Eastwood éppen mostanság játszott el a gondolattal, hogy visszatér a színészethez, szóval lehet, hogy még benne is lenne a dologban.

 4. Érdekes film lenne. És összeállnának egy utolsó balhéra. De ez vígjáték lenne vajon? Annak elmenne.

 5. @Bolyhos: Rozsomáknak gyógyszer…? Hiteltelen. És különben is, ha öreg Rozsomákot akarsz, akkor kb. 2083-ban kéne játszódnia (már amennyiben a Hugh Jackman-es kort vesszük alapul).

  Clint esetleg kiöregedett Batman, Nicholson pedig egy elhízott, vén Robin. 😀

  Bruce Wayne elveszítette vagyonát, és most egy város széli lepukkant öregek otthonában tengeti unalmas napjait. 😀

 6. Tegnap néztem meg a kickasst, nem értem a hype-ot, teljesen középszerű film volt. Ne rossz, de semmi extra. Az IMDB potszáma egy vicc…

 7. @A nép fia: Igaz, nekem is ez jutott eszembe. Öreg Rozsomákra kicsikét várni kellene.

  @ZF2: Ja, elment a film, de annyira nem nagy szám. Szerintem már ez is egyfajta sznobizmus. Ha pedig nem esel tőle hasra, általában jön a letolás, hogy “mi az hogy nem tetszett?!”. XD Egyébként megnéznék egy folytatást, ennek ellenére.

 8. űrcowboyokban is ellőtték már ezt a véntata poént

  egyébként nekem bejön, sok sablonos poénlehetőség van benne

 9. @A nép fia: Egy alternatív világban nem kellene a távoli jövőben játszódnia a filmnek. Szerintem a gyógyszer nem hiteltelen, mert egyszer ő is eléri azt a hú de öreg vagyok és hú de lerobbantam kort és nem hiszem, hogy dokk munkás felsőtesttel távozik egyik napról a másikra a másvilágra. 🙂

 10. @Bolyhos: Igen, ám ne feledjük, hogy a többi szuperhős hamarabb eltávozik az örök szuperhős vadászmezőkre. Ezért lenne hiteltelen, szerintem. Nem egyszerre öregednek meg. Rozsomák még vígan vagdalja fel ellenségeit, amíg a mai szuperhősök kihullanak és lecserélődnek. 🙂

 11. @countrypecos: Ez igaz, így kilőve a többi ismert hős. Max az ismert hősök gyerekinek a gyerekinek a (és így tovább) gyerekeivel együtt játszódhatna. 🙂

 12. Szerintem itt nem a jól ismert szuperhősök lesznek, hanem más figurák. De Nicholson meg Eastwood miatt biztos megérné, de vajon belemennek-e?

 13. @countrypecos: Aki így áll hozzá, hogy “Mi az, hogy nem tetszett?” azzal nem érdemes foglalkozni. Én sosem értettem, hogy néhány embernek miért olyan nagy probléma az, hogy másnak nem az a kedvenc filmje, ami nekik. Vagy csak szimplán másoknak nem tetszik az a film, ami nekik igen.

  Nálam a “Kick-Ass” tavaly az év képregényadaptációja volt, de nyilván vannak, akiknek nem jön be, mert (Rohadt nagy közhely következik:) olyan film még nem készült és nem is fog, ami mindenkinek bejött volna.

 14. @Spawn85: Igen, maximum törekedni lehet arra, hogy az átlagnak tetsszen. Na abból általában valami nem túl kiemelkedő film születik, ami egyszer elmegy. Ha pedig rétegfilmet csinálnak, hogy az valóban jó legyen a maga nemében, a becélzott rétegnek bejön, de a többi embernek nem.

  OFF: A 300 nagyon jól visszaadta a képregény nyújtotta élményt, de valljuk be, nem is egy nehéz téma. 🙂

 15. A 300 sóóóóóóóóóóóókal jobb filmnek, mint képregénynek, azon kevés alkotások 1ike ahol jobb a film, mint a képregény.
  Szentségtörés, de a képregény max közepes, szerintem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *