11

Megvan a vámpírvadász elnök

Korábban olvastam, hogy a szinglibiblia Büszkeség és balítéletből zombifilm készül, s most ismét tervben van egy hasonló ötlet az Abraham Lincoln: Vampire Hunter, ahol is Lincoln, az Egyesült Államok egykori elnöke vámpírokkal fogja felvenni a harcot a polgárháborúban. Mindkét delirium tremens Seth Grahame-Smith írótól származik és a filmipar kapkod a műveiért, tehát biztos készít majd még pár hasonlót.

Az Abraham Lincoln: Vampire Hunter rendezője Timur Bekmambetov, a Wanted alkotója, akitől már tudjuk, hogy nem ismer lehetetlent, akár a fizika törvényszerűségével is képes szembe menni, ha a képzelete úgy diktálja.

A főszerepre rengeteg lehetséges jelölt volt: Adrien Brody, Josh Lucas, Timothy Olyphant, Oliver Jackson-Cohen, James D’Arcy, Eric Bana és Benjamin Walker. Nos, most kiderült, hogy Benjamin Walker (a képen megnézhetitek) kapta meg az elnök szerepét, és körülbelül 30-35 évet fog alakítani a történelmi személyiség életéből.

11 komment

 1. Hát a jelöltek listájából nézve nála lincolntalanabb fickót nem is szerződhettetek volna le a szerepre…

 2. Tényleg! 2 napja nem lehetett hallani koimbra-ról semmit. Elrabolták az idegenek? 😀
  A filmet pedig már nagyon várom!

 3. Azért hihetetlen, ami odaát Mocsokwoodban történik – egyszerűen semmibe veszik a “kezdőket”, az “amatőröket”, senkit sem engednek a tűz közelébe, akinek lennének értelmes ötletei, filmtervei, forgatókönyvei – holott van pár száz, pár ezer évente. Csak hát akkor hová lenne a belterjesség?
  Sokat töprengtem rajta, hogy miért sírnak folyamatosan (legutóbb pont Cameron ezen a blogon), hogy elfogytak az ötletek, mikor tényleg több száz jó, értelmes, ötletes forgatókönyv, esetleg könyv-kézirat “dörömböl a kapukon”? Hát ezért. Mert könnyebb ostoba könyvadaptációkat megfilmesíteni (mint ez is itt)(a “Büszkeség”-gel együtt), mint beengedni azokat, akik megmenthetnék a nézőket, pénztárakat, producereket a teljes ellaposodástól.

  Most komolyan! Jön ez a Timur, hozza a csapatát, és leforgatja majd nekünk ezt a filmet – mi pedig essünk hasra? Hiszen a srác egy százfelől összelopkodott, beteges álomból riadt mozit hozott nekünk legutóbb össze, előtte otthon furcsa dramaturgiával megáldott szösszenetekkel operált, s évek óta képtelen rá, hogy elkiáltsa magát: “Csapó!”. Akkor meg mit várunk? Talán erre gerjed a kis Timur? Hogy ha már ő is egy irtózatos tolvaj, akkor az adaptáció, amiből dolgozik, szintén egy hozzá simuló, kellemes tolvajmű legyen?

  Vámpírokra vadászó elnök? Mondok jobbat: háborús bűnösökre vadászó különleges kommandósok Jeruzsálemben és Tel-Avivban. Wow! Micsoda akciókról maradunk le…

  Koimbrának minél előbbi gyógyulást!

 4. Köszi:)
  Bekmambetov végre csinál valamit, a Wanteddel bebiztosította magát Hollywoodban, azóta is csak gyűlnek a filmtervei.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *