17

A királyi udvarból kerül ki a szuperhős

Korábban úgy értesültünk, hogy Zack Snyder rendező  Matthew Goode-t szeretné leszerződtetni a Superman szerepére. Ez azonban nem valósult meg, mert a Warner Brothers közzétette, hogy Henry Cavill játssza a legendás képregényhőst, Supermant azaz Clark Kentet.

A 27 éves, brit Henry Cavillt a Tudorok sorozatból, a Trisztán és Izolda, a Csillagpor filmekből ismerhetjük, de már számos meghallgatáson is részt vett korábban, olyan nagy főszerepekért, mint a Batman Begins, Casino Royale, ahol az utolsó körökig jutott. Stephenie Meyer a Twilight írónője pedig őt szerette volna Edward, a vámpír szerepére.

17 komment

 1. Egy baj van csak Superman-nel: már nem menő.
  Talán egy igazán jó történettel, és a megszokott sémáktól megfelelően elrugaszkodva még emészthető, de sajnos a társadalom valahol kinőtt a túlidealizált hősök bálványozásából.
  Amikor a karakter megszületett, erre volt igény. Amerika erős volt, vezető hatalom és civilizáció. A társadalom joggal érezte, hogy a csúcson van. Akkor jöttek az ilyen ultraideális hősök, mint Superman és Amerika Kapitány.
  Most az emberi hősök korszakát éljük, amikor az egyszerű, hétköznapi emberek válnak hőssé, illetve a maszk mögötti emberre kíváncsi már a néző.
  Batman is ettől lett emészthető, és meg lehet nézni az új képregény-adaptációkat: Hellboy, a Kick-Ass szereplői, Scott Pilgrim, az új Wolverine, az Őrzők, a Sin City figurái… Mind-mind emberek, sérülékenyek, tele hibával és gyarlósággal, morális dilemmákkal, útkereséssel.
  Nem tudom, hogy a piedesztára emelt kriptoni acélember hogyan fér bele a sorba a maga tiszta tökéletességével. Remélem, elszakadnak a Reeve-es és a Brandon Routh-os vonaltól (noha a régi Superman-filmek a legklasszikusabbak, és Routh is jó volt a maga nemében, bár sajnos nem ez már a nép igénye), és a Batman-hez hasonló többé-kevésbé realista, emberi, némiképp dráma-szerű filmet készítenek majd.

 2. Mennyivel jobb lett volna Edwardnak, mint Pattison!

  Amúgy szép arcú srác. De ki volt a Csillagporban? Humphrey?

 3. Ebbe a választásba még én sem tudok belekötni…
  Ha olyan szerepeknél jutott az utolsó körig, ahol csak azért nem ő kapta meg, mert Bale megtestesült Batman, Craig pedig megtestesült Bond, nem hibáztatom.

 4. Routh és Tom Wellington neve is megfordult pletyka szinten. De Routhról lehetett tudni, hogy nem adják neki újra a szerepet, mert amolyan reboot lesz a széria. Wellington pedig a Smallville-ben játszik és biztos nem szeretnék az alkotó, hogy a sorozat és a film összekeverje az embereket. Ezt is lehetett sejteni. De mintha lettek volna olyanok, akik Wellingtonért kampányoltak volna.

 5. Snyder-től kaptunk már nem egy fantasztikus adaptációt, (bár valljuk be, Az Őrzők legendája egyáltalán nem volt neki való, kihozta belőle a maximumot, de egyszerűen nem az ő stílusa az ilyesmi) úgyhogy én maximálisan megbízok benne, ha nem az ő kezébe adták volna a projektet, le se szarnám az egészet. Sztem lesz elég darkos a sztori ahhoz, hogy sikerüljön beilleszkednie a fentebb is említett emberi hősök közé. Emlékezzünk csak vissza, Dr. Manhattan is mekkora egy legyőzhetetlen állat, mégis megláttuk benne a hibáit (mondjuk ott az alapsztori is adott volt) Várós iszonyat a film, mint a Batman 3, már csak látni kéne a Sucker Punch-ot, hogy megbizonyosodhassunk róla, hogy Az Őrzők legendája tényleg csak azért volt gyengus, mert nem illett Snyder stílusához.

 6. @Shyllard: Nem nagyon adaptált ő még szerintem semmit, csak filmre vitt. 😉

  Lehet kötözködés, de amit Rodrigez csinált a sin city-vel, vagy Snyder a 300-al az nem adaptálás, a képregényt majdhogynem kockáról kockára leforgatták.

  Nolan, nah ő már adaptál, (egy művészi terméket egy másik művészetbe átemeli, hogy annak a legjobban megfeleljen), de ez csak a szerény véleményem.

  ezek alapján attól függ ez a S film, hogy melyik képregényt csinálja meg, ha jót akkor biztos jó film lesz, mert Snyder nagyon alázatos az alapanyaghoz, ami rajongóknak nagyon jó (vagy rossz, ld.: Watchmen amire nagyon fanyalognak), szóval nem félek én tőle, csak nem adaptációnak hívom. 😉

 7. @doggfather: Viszont sztem igen dícséretes, hogy tiszteletben tartja az alapanyagot, nomeg ha jól tudom a Sucker Punch mostmár saját mű, nem volt képregény, ígyhát ha ez jól sikerül, sztem mindenképp a legnagyobbak közé fogja emelni a rendezőt (am az én szememben teljes mértékben megtörtént, elvégre nem csak a kép és a sztori számít, színészeknek, szövegeknek, zenének, vágásoknak és a többinek is passzolnia kell, hogy tényleg élvezetes legyen egy mű -ami számomra már minden Snyder alkotásnál megvolt-)

 8. @Shyllard: jaj, félre érts, így lekövetni valamit szerintem sokkal nehezebb, mint elvonatkoztatni, mert a saját kreativitását el kell fojtania bizonyos mértékben.
  Szóval nem akartam leszólni ezzel Snydert, csak annyit jegyeztem meg, hogy szerintem nem adaptált.

  (De ez a 300 esetében külön pozitívum)

  A watchmen meg olyan monumentális, hogy nem lehet 100%-ra filmre vinni, és szerintem a lehető legjobb filmet csinálta belőle. Annál jobbat nem lehetett volna, vagy nem lehetne.
  De mindenkinek túl nagyok voltak az elvárásai, azért húzzák le rendszeresen.

 9. Egyértelmű, hogy Batman a legjobb szuperhős-figura, paradox módon pont azért se nem “hős”, se nem “szuperior-lény”.

  Ami a fickót illeti: ha a film és az ő alakítása is ütős lesz, akkor már elmondhatja, hogy befutott. Superman és Son Goku az animevilágból hasonlítanak abban, hogy szinte istenerejű harcossá válnak felnőtt korukra. De a Dragonball Z animéjében az volt a jó, hogy Son Goku fejlődésének menetét nyomon tudtuk követni, mit tanult, kitől, hogyan és hogy változtak az erőviszonyok az egyes főszereplők között. A filmverzióját hagyjuk: egy roggyadék lett.

  Supermant nem lenne szabad se sebezhetetlennek, se cicomás ruhájúnak se nevezni. Az ő lényge, hogy egy másik bolygón kifejlődött egy ugyanolyan homo sapiens, mint a Földön, csak azok az emberek idelent a sűrűbb molekulaszerkezetük miatt kiterjeszkedett érzékekkel és ezoterikus képességekkel rendelkeznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *