10

Hozzánk is befut a Párizsból szeretettel

Tavaly februárban mutatták be Amerikában Pierre Morel akkor újnak számító alkotását, a Párizsból szeretettel akciófilmet. Sokan azt remélték, hogy ez a produkció is szépen fog termelni, csak úgy, mint a rendező előző műve, az Elrabolva (Taken). Ám az akciófilm nem szerepelt jól a kasszáknál, eleddig világszerte csak 52 millió dollárt gyűjtött be és talán ezért is érkezett Magyarországra majd’ egy év késéssel a film.

Hivatalos tartalom: James Reese (Jonathan Rhys Meyers) az amerikai nagykövet személyi titkárjaként irigylésre méltó luxus életet él Párizsban. James szárnysegédként, másodvonalbeli hírszerző és operatív-tiszt is egyben. Az igazi CIA bevetésekről és izgalmas küldetésekről ábrándozó fiatalember nagy álma teljesül, amikor megbízást kap, hogy kísérő-tolmácsként segítse az Egyesült Államokból érkező Charlie Wax (John Travolta) különleges kiképzést kapott, kommandós-szuperügynök munkáját. A finoman szólva is ön és közveszélyes, ám vérprofi Wax küldetése egy készülő terrortámadás megakadályozása. Az adrenalintól izzó, meglehetősen agresszív és különös humorú, nagydarab gyilkoló-gép valamint egyre kétségbeesettebb kísérője elmerül a párizsi alvilágban. James és Charlie veszélyesebbnél-veszélyesebb kalandokba sodródó párosának sikerül kiderítenie, hogy a készülő merényletig csupán két nap van hátra. Ezután versenyt futva a rohamosan fogyó idővel próbálják megtalálni, valamint semlegesíteni a mindenre elszánt, fanatikus terroristákat, mielőtt nem késő… Luc Besson producer és Pierre Morel az Elrabolva rendezője feszes tempójú akciófilmjében elképesztő iramban száguldunk végig a francia fővároson, szemkápráztatóan megkoreografált összecsapások, látványos, pirotechnikai orgiákba torkolló tűzharcok, valamint dummy bábuk szívét összeszorító autósüldözések közepette. Eközben záporoznak az ironikus és cinikus dialógusok egészen a kiszámíthatatlan, és meglepő fordulatot tartogató végkifejletig.

A filmről már írtam, itt olvashatod el.

10 komment

  1. Szerintem nem sok ember van már, aki nem látta. Hamar ideért. Mivel jött?
    Mondjuk én sajnálom, hogy megnéztem. Egyáltalán nem tetszett. A Taken ezerszer profibb volt.Travolta meg gáz.

  2. Nagyon szeretem ezt a filmet, és örülök, hogy a hazai moziba is eljut, bár tegyük hozzá elég tetemes késéssel. A Taken persze valóban ütősebb film lett, de a FPWL sem lett annyira rossz film, mint azt pár embertől hallottam/olvastam.

  3. Pár napja agyaltam rajta, hogy ez mikor fut be dvd-n már, mert régi film!! Erre még csak most jön moziba. Fuck!! Egyébként nagyon jó, tetszett!! Travolta király!!

  4. valahogy belefutottam ebbe, de nagyon nem tetszett. olyan volt, mint egy vicc. nem is értettem travolta, hogy mehetett bele

  5. hmm… kicsit eltérve a témától:
    én vagyok az egyetlen, akit zavar, ha egy filmes blogon hivatalos, totál száraz és elfogult marketinges ismertetőket kell olvasnia? én legalábbis elsősorban a blog íróinak/olvasóinak a saját véleményére, gondolataira vagyok kíváncsi, nem pedig valami ostoba reklámszövegre. és ez nem volt mindig így, néhány hete figyeltem fel rá, hogy egyre több van ezekből a leírásokból…. :S

  6. @verhold: Általában minden filmről több poszt is születik, nem tudom, miért baj az, ha egy hivatalos tartalom is kikerül a filmmel kapcsolatosan. Szerintem nem csak ilyenekből áll a felhozatal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *