3

Hamarosan kezdődik a The Dictator forgatása. Husszein könyvén fog alapulni?

A Paramount bejelentette, hogy a The Dictator vígjáték 2012 május 11-én kerül az amerikai mozikba és azt is közzétették, hogy a filmet biztosan Larry Charles,  a Borat és a Brüno rendezője fogja készíteni, már alá is írták a szerződést. A főszereplő Sacha Baron Cohen lesz, aki 20 millió dollárt vághat zsebre a filmért, sőt a profitból 20 % részesedést is kap.

A történet állítólag Szaddam Husszein regényén, a Zabibah and The King-en fog alapulni. A történet egy egyszerű asszony és egy 8. századi uralkodó szenvedélyes viszonyát meséli el. A nőnek azonban van egy könyörtelen férje. Husszein úgy írta körül, hogy a könyvében Amerika testesíti meg a gonosz férjet, míg a nő lenne az iraki nép, az uralkodót pedig saját magáról formázta. Irakban úgy vitték a regényt, mint a cukrot (mertek volna elmenni mellette) és 20 részes minisorozat is készült belőle. Azt mindenképp hozzá kell tenni, hogy Cohenék valószínűleg csak vicceltek, mikor szóba hozták Husszein könyvét.

Korábban még azt mondták, hogy Cohen két szerepet is el fog játszani, egy kecskepásztor bőrébe bújik bele és egy megbuktatott külföldi diktátor formál meg, aki elveszik Amerikában. Hamarosan kiderül, hogy végül konkrétan miről fog szólni.

3 komment

  1. Ha tényleg Szaddam regényen alapszik (persze ez valszeg marketing-kamu) akkor a jogdíjak sorsa érdekes lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *