5

Életrajzi film készül Alfred Hitchcockról

Sacha Gervasi, az Anvil! The Story of Anvil dokumentumfilm készítője a Hátborzongatás Nagymesteréről, Alfred Hitchcockról forgathat életrajzi filmet. Gervasi veti papírra a forgatókönyvet, majd a rendezői teendőket is elláthatja. A produkció Ivan Reitman produkciós cégének, a Montecito Picturesnek az égisze alatt fog készülni.

Az író-rendező Stephen Rabello 1990-es könyvét, az Alfred Hitchcock and the Making of Psycho-t veszi alapul a szkript megírásakor. Rabello ebben a Psycho forgatásáról írt, részletesen dokumentálva, hogy miképp készült el a film.

Utoljára 2007-ben hallhattunk arról, hogy film készül a legendás rendezőről, akkor Anthony Hopkins próbálta tető alá hozni az Alfred Hitchcock Presents projektet. Ám úgy tűnik, hogy hamvába holt a próbálkozás.

5 komment

  1. Nem hiszem, hogy Hitchcock olyan érdekes életet élt volna, hogy abból filmet kéne csinálni, hiszen egész életében szivarozó, keménykalapos szürke hivatalnokkülsejével, iparos módra filmezett. Annak eredményét pedig ismerjük.

  2. @efes: Lehet filmet készíteni egy szivarozó “unalmas” pasiról úgy is, hogy hozzétesz még ehhez a stereopip képhez.
    Miért nem adjuk meg legalább gondolatban a lehetőséget?
    Ez nekem a tipikus magyar leszólásos módi, ki nem állhatom!

  3. Hitchcock zseni volt, minden filmje élmény. Nagyon sokat tett a moziért, és lehet, nem is volt olyan unalmas élete: maga korában az ő filmjei tele voltak feszültséggel, és elfolytott erotikával, érdemes megnézni néhány jelenetét ilyen szemszögből. És jó történeteket mesélt el.

  4. @nikknikk: Nincs a pasi életében érdekes, ezt mondom, és nem leszólom Alfrédot. Dolgozott, tette a dolgát, de mondom még egyszer: NEM TÖRTÉNT VELE SEMMI ÉRDEKES. Ezért kár megreszkírozni egy bukást, de amúgy leszarom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *