21

Dávid és Góliát története a vásznakon a 300 stílusábán

Hollywoodban filmet készítenek Dávid és Góliát történetéből. A forgatókönyvet John Payne és Patrick McKay szállította le. A Goliath címre keresztelt film rendezést Scott Derricksonra bízták. Az úriember szállította az adrenalinpumpáló Ördögűzés Emily Rose üdvéért (The Exorcism of Emily Rose) horror-thrillert és a csöppet gyengére sikeredett Amikor megállt a Föld (The Day The Earth Still Stood) sci-fit.

A készítők szemei előtt a 300 képregényfilm lebeg, valami olyasmit akarnak összehozni, mint Zack Snyder alkotása. Góliátot azzal bízzák meg, hogy keresse meg és ölje meg az izraeliták eljövendő királyát, Dávidot. Az ifjú pásztorként tevékenykedik és Góliát feltűnésével kénytelen menekülőre fogni, hogy megóvja saját és szerettei életét. Az események végül egy nagy csatában teljesednek ki, ahol szembekerül a két ellenfél.

21 komment

  1. Mi a F…?

    Ha ez a sztori (tényleg nincs köszönőviszonyban az eredetivel), akkor miért használják ezeket a neveket?

    Na mindegy, újabb rakás szar. A 300 sem érdemelte meg a hype-ot. Érdekes alkotás az is, de filmnek valami hihetetlen szar.

  2. Hát igen, Dávid egyetlen kaviccsal leteríti Góliátot —> óriási csatajelenet. Ehhez azért egy kicsit ki kell majd színezni a sztorit.

  3. “Góliátot azzal bízzák meg, hogy keresse meg és ölje meg az izraeliták eljövendő királyát, Dávidot. Az ifjú pásztorként tevékenykedik és Góliát feltűnésével kénytelen menekülőre fogni, hogy megóvja saját és szerettei életét.”

    Enyhe terminátor utánérzésem van.

  4. Ezzel nem leszek népszerű, de:

    300 – amcsik vs. irakiak/görög(kaukázusi fehér) vs. perzsák (szintén a gonosz tengelye)
    Góliát a filiszteus (gyakran keverik a palesztínokkal) vs. Dávid (izraeli), arab-zsidó szembenállás. Az alkotók tipikus amcsis benyalást tolnak, amolyan jenki-protestáns, hitgyülis módon. Szép ország…

  5. ” Az események végül egy nagy csatában teljesednek ki, ahol végül szembekerül a két ellenfél. “
    Végül ,így a végére sikerült végérvényesen megírni a posztot , amit végül sokan olvasnak, és végül is nem az a lényeg ,hogy hogyan fogalmazok hanem ,hogy végül sokan elolvassák, végül is ez a végső cél.

    Vége

  6. @xido: Bornemissza Gergely a tetőkön ugrálva védi meg Eger várát, miközben a jövőben az őse visszaemlékezésein keresztül látjuk a történteket? 😀

    A 300-at meg ne koppincsolják, az azért lett jó, mert Snyder csinálta, ez a sztori amúgy is hülyeségnek hangzik, nagyon nem kéne…. Egri csillagok viszont tényleg ütne 300 style-ban 🙂

  7. A leírás alapján nagyon gyengének tűnik. Azért furcsa csak ebből a sztoriból nagy filmet csinálni, mert ez a csata ugyan nagyon sok mindent meghatározott, de ez az egész cselekmény a Bibliában egy sodró lendületű esemény, mely egy-két óra alatt lezajlódhatott. Esze ágában sem volt Dávidnak bújtatni a családját. Ahogy meglátta a pökhendi fickót, egyből kiakadt rá, és abban a lendületében ment Saulhoz jelentkezni a csatára, majd egyetlen kavics elég volt a győzelemhez. Az egész életéről filmet csinálni az klassz lenne…Persze nem a Richard Gere-s színvonalban…

  8. Ebből hogy lehet kihozni egy 300 stílusú filmet?
    A pásztor srác leparittyázza az ellenfél legjobb harcosát és a szinte minden téren fölényben lévő filiszteusok haza menekülnek. Akkor már inkább Sámson történetét csinálják meg. Ott aztán fröcsöghetne a vér literszám.

  9. @A nép fia: Az a durva, hogy az egri csata tényleg volt annyira epikus és heroikus, mint a 300 spártai küzdelme a perzsák ellen.

    Kéne csinálni egy eredeti egri csillagok és a Gyűrűk Ura összevágást. 🙂

  10. Hát ez Dávid és Góliát nem igazán keltette fel érdeklődésemet. Viszont az Egri csillagok tényleg ütős lenne a 300 stílusában…Már látom ahogy Dobó lassítva fut a várfalon és kaszabolja le a törököket, közben fröcsög vér szakadnak a karok és a lábak. Dobó felordít hogy EZ ITT EGER és a utolsó törököt lerúgja a falról…fasza lenne na…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *