1

Cruise helyett Clooney ered a firenzei rém nyomába

Tom Cruise még 2008-ban vette meg Douglas Preston és Mario Spezi könyvének, A firenzei  rémnek (The Monster of Florance) a megfilmesítési jogait. A forgatókönyvre Christopher McQuarrie-t és Nathan Alexandert, a Valkűr (Valkyrie) íróit állította rá. Ám időközben Cruise lepasszolta a tervezetet, George Clooney pedig lecsapott a lehetőségre. Rendező egyelőre még nincs, ám most még nem sietős, Clooney rendesen be van táblázva.

A könyv tartalma: Douglas Preston (A maja kódex, Égi jelek) régi álmát váltotta valóra, amikor családjával egy firenzei villába költözött. Megérkezésük után nem sokkal kiderül, hogy az otthonuk mellett található olajfaliget egy Olaszország-szerte nagy megdöbbenést kiváltó kettős gyilkosság helyszíne. Az 1970-es, 80-as években több esetben találtak különös kegyetlenséggel meggyilkolt, majd megcsonkított párokat a Firenzét körülvevő hegyekben. A sorozatgyilkos hidegvérrel végzett áldozataival. Maga mögött csupán töltényhüvelyeket és egy ajtótámasztó követ hagyott. Preston megismerkedik az olasz bűnügyi újságíróval, Mario Spezivel, aki a legapróbb részletekig ismerteti vele a rém gyilkosságait, majd egyre nagyobb elszántsággal vetik bele magukat a rejtély kibogozásába. A hazugságokkal és félrevezetésekkel teli világban azonban még a két szerző is gyanúsítottá válik az ügyben. Spezit letartóztatják, Prestonnal pedig közlik, hogy nemkívánatos személy lett Olaszországban. Zajlik a rendőrségi nyomozás, újabb és újabb bűntények sokkolják az olasz közvéleményt, ám egyre nő a bizonytalanság a gyilkos kilétét illetően… (libri.hu)

Egy komment

  1. Clooney csinált már néhány jó filmet, remélem ez is az lesz. Koimbra, kérlek javítsd ki a “velencei”-t “firenzei”-re, és a “Florance”-t “Florence”-re, mielőtt más, erre durvábban reagáló személy is észreveszi az elgépelést.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *