0

Szex és New York

Ez nem csak egy sorozat: egy jelenség. Hisz az egész világban a mai napig él a „szexésnewyork” láz. Lányok ezrei keresik a 4 szingli ruháit, ékszereit, cipőit, kiegészítőit a boltokban.

 

Az első évad csak elvetette magvait a divat világában. 2004-re eljutottunk oda, hogy a Carrie-t alakító Sarah Jessica Parker a való életben megkapta a divat ikon címet és az elismerést a Fashion Icon Award-on (Audrey Hepburn, Sophia Loren, Elizabeth Taylor és Nicole Kidman is megkapta már előtte).

Noh de mégis miket keresnek fiatalok ezrei a boltokban? Mik azok a trendek, kik azok a divatmogulok, akiknek ruháit, cipőit, kiegészítőit elkapkodják a láz következményeként?

Amit szinte minden egyes részben hallunk: Manolo Blahnik. Bizony Carrie cipőiről van szó. Valamit biztos nagyon tud Manolo cipőgyártásban, hisz átszámítva magyar forintba, Carrie sokszor 50 ezer forintot is képes kiadni egy olyan cipőért, amire amúgy semmi szüksége nincs. Manolo Blahnik egyszer azt nyilatkozta, hogy elege van abból, hogy a Szex és New York-ban ennyit „szerepelnek” cipő, mivel elvileg nem volt szerződésük, hogy ezt a márkát reklámozzák. Mindenesetre jó boltot hozhatott Manolo-nak, hogyha már elege van a reklámból. Mindenesetre egy biztos: Carrie Bradshaw neve összefonódott a Manolo Blahnik cipővel. Cipők terén még Jimmy Choo és a Prada cipői jelennek meg a sorozatban. A filmre eljutottak oda, hogy már a Miu Miu cipők is képbe kerültek.

Ruhák… egy cikkben leírták, hogy Carrie ruhatára került szinte minden alkalommal a legtöbbe, de az együtt töltött 10 évet elnézve, míg Samantha a pasik számában vezet, addig Carrie a ruhatárára költött összegben. Ami a felsorakoztatott ruhatervezőket és márkákat tekintve nem volt nehéz feladat: Chanel, Chole, Christian Dior, Dolce Gabbana, Jimmy Couture, Blurmarine, Roberto Cavalli. A 2008-as filmben már Calvin Klein, Alberta Ferretti, Zenobia, Armani és Guci ruhákat is adtak a szingli vagy már kevésbé szingli hölgyekre.

 

folyt. köv.

A Divatblogok Éjszakája teljes programja itt található

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *