4

Heti néznivaló

6 új filmet vetítenek a magyar mozik mától, én a Fel!-re fogok elmenni, ez már tuti. Egy horror-remake összeállítással is jelentkezem este, ugyanis a Halloween 2 második része is egy remake folytatása és holnap mutatják be Amerikában A mostohaapát, ami szintén egy régi film új változata.

0up

Fel! (Up): Carl Fredricksen feleségével mindig is arra vágyott, hogy eljussanak Paradise Falls-ba. De az évek egyre csak teltek, a nagy tervből nem lett semmi és az asszony is elhunyt. Fredricksen pedig csalódottan látja, hogy a környék se régi már, ezért egy nap elhatározza, hogy ha törik, ha szakad eljut Paradise Falls-ba. Léggömbök segítségével sikerül a magasba emelnie a házát és elindul a hosszú útra, azonban az út nem zajlik csendesen és zökkenőmentesen, ugyanis az indulás pillanatában a verandán ragadt egy cserkészfiú. A Pixar nem tudott hibázni most sem, 458 millió dollárt hozott a májusi bemutató óta, a közönség odavolt az animációs filmért, 8,6-en áll az imdb-n , ami azt jelenti, hogy az alkotás a 42. legjobb film. A Rotten Tomatoes oldalán pedig 97 % a kritikák átlaga. A Sun Online kritikusa azt írja, hogy nem csak az év egyik animációs filmje, de az év egyik legjobb alkotása is egyben. A Daily Express szerint pedig a Fel egy intelligens, csodálatos animációs produkció, jó karakterekkel és szép színészekkel. Megjegyzik, a Fel megérdemelné, hogy a legjobb film kategóriában is ott legyen az Oscaron.

Vakító fehérség (Whiteout): Carrie Stetko (Kate Beckinsale) rendőrbírónak az Antarktiszon kell felgöngyölíteni egy gyilkossági ügyet, méghozzá elég gyorsan, mert hamarosan lenyugszik a Nap és hat hónapig sötétség borul a vidékre. Greg Rucka képregényéből Dominic Sena (Kardhal, Tolvajtempó) forgatott filmet, ami már kb. másfél éve dobozban van és most látták elérkezettnek az időt, hogy bemutassák a 35 millióba került thrillert. Teljesen hidegen hagyta az embereket, eddig 10,1 millió dollárt hagytak ott a nézők a mozik kasszáinál. Az imdb-n 5,6-en pislog, a Rotten Tomatoes oldalán pedig gyenge 6 % a átlaga. A Chicago Readerben azt írták, hogy a film butább, mint egy halott pingvin. Azt hinné az ember, hogy az a mozi, amely úgy kezdődik, hogy Kate Beckinsale zuhanyozik nem lehet olyan rossz. De ez nagy tévedés. -olvasható a Giant Magazine-ban

Julie & Julia – Két nő, egy recept (Julie & Julia): Julia Child (Meryl Streep) az 50-es években főzőcskézik, majd szakácskönyvet ír. A 2000-es évek elején Julie Powell (Amy Adams) elhatározza, hogy Child összes receptjét végigfőzi. Powell blogjában számolt be ezekről a sütögetésekről. A blog eléggé népszerű lett, majd  könyv formájában is megjelent. Nora Ephron, a Szerelem hullámhosszán és a Földre szállt boszorkány rendezője dirigálta a filmet, amely eddig Amerikában 92 millió dollárt termelt. 7,7 csillagnak örülhet az imdb-n, a Rotten Tomatoes oldalán pedig 75 %-on áll. A film az év egyik legszívmelegentőbb, feelgood alkotása – írta a Daily Mail, az Empire magazin pedig ha tehetné átnyújtaná Streepnek az Oscart.

Halloween II (Halloween II): Két évvel ezelőtt Rob Zombie rendezésében készült a Halloween remake-je, amely szépen termelt a mozikban, így elkészült a folytatás. Ezen már jobban fanyalgott a közönség, a stúdió pedig közölte, hogy hozzálátnak a harmadik részhez, de abban Zombie már nem vesz részt. A folytatás 5,2-en áll az imdb-n, míg a 2007-es Halloween kerek hat csillagon. A kritikusok döntő többsége sárba tiporta a filmet, alig több, mint negyede kedvelte a látottakat. Többen megjegyzik, hogy a film brutális és nem vezet sehova.A grófnő (The Countess): Év elején mutatták volna be a Bathory-t, de valamiért végül mégsem láthattuk a mozikba. Viszont egy másik alkotást, A grófnő eljutott hozzánk. A véres kezű uralkodónőt Julie Delpy formálja meg, Thurzó Györgyöt pedig William Hurt alakítja, míg Thruzó Istvánt Daniel Brühl játssza el. A forgatókönyvet is Delpy írta, a rendezést is maga vállalta el. 255 szavazat után 6,8 csillagot láthatunk az imdb-n.Utolsó jelentés Annáról: magyar dráma. Mészáros Márta rendezésében készült filmben Eszenyi Enikő, Cserhalmi György, Fekete Ernő és Hámori Gabriella játsszák a főbb szerepeket. Kéthly Annának az életét ismerhetjük meg, akit a rendező szerint senki sem ismert igazán, pedig valójában egy sokszínű, érdekes nő volt, lenyűgöző egyéniséggel. A film nem csak a politikai pályafutásra, hanem a inkább Kéthley magánéletét is bemutatja.

4 komment

  1. meglepődtem, mikor megláttam, hogy a whiteout 6%-on áll rottenen, pedig a trailer alapján jónak tűnt, de így moziban nézni felejtős.

  2. Tudom, de mivel nagy átlagban ugyanazt érzem, mint ahány százalékon a rottenen áll egy film, így elég biztos támpont számomra. 🙂

  3. ez a whiteout olyan mint a cryostats pc game… egy elakadt jégtörőn találod magad az antarktiszon horroros meg ne faggy meg a játék lényege 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *