6

A gazdatest (Gwoemul, 2006)

Erről a Dél-Koreai csodáról Koimbra már írt pár sorban. Kis fáziskéséssel persze sikerült nekem is megtekintenem a filmet és azt kell hogy mondjam örülök neki. Kategorizálni nehéz, horrornak gyenge, unalmas és kiszámítható, vígjátéknak és szatírának viszont szuper.

Azt gondolom ez a film nagyon jól bemutatja, milyen is egy olyan országban élni, ahol a bürokrácia útvesztőiben el lehet tévedni, ahol hiába hívja ki az ember a zsarukat, nem tesznek semmit, hiába telefonál, segítséget kérve, nem hisznek neki és még dilinyósnak is nézik. Átvitt értelemben a film erről is szól, de ezt olyan formában kapja meg a néző, hogy muszáj nevetnie. Némely jelenetnél könnyesre röhögtem magam, érdemes figyelni sokszor a hátteret, nagyon aprólékos a díszlet. A karakterek közül a szőke fickó fogott meg leginkább, kicsit együgyű, kicsit nyomi, de baromi jólelkű, és persze neki kell a legkeményebb dolgokon átesnie, ennek ellenére rajta nevettem a legtöbbet.
Aki szeretne egy jót nevetni – és bírja a szatirikus elemeket -, az feltétlen nézze meg, de horror fanok kerüljék.

Karantén jelenet: a kórház akár nálunk is lehetne, olyan király a betegellátás. Ők négyen hatalmasat alakítanak.

 

Video:

6 komment

  1. @ChrisDry: Hm, “pocsék”, “csalódás”, pár helyről ugyanezt hallottam az Oldboy kapcsán is még annó, úgyhogy tuti megnézem ezt is 🙂

  2. Az előzetes alapján jónak tűnik! Nehéz elhinni, hogy ez nem horror hanem vígjáték…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *