3

A gazdatest (The Host, 2006)

A filmről Armida is írt.

Nem is oly rég jelent meg végre (?) A gazdatest koreai szörnyfilm. 2006-ban mutatták be, hát kicsit késve de ideért. Láttam pár napja, nem vesztettem volna vele semmit, ha nem tekintem meg. Nem is nagyon akartam írni róla (nem is menne:)), de azért pötyögök pár sort róla: nem ajánlom ezt a szörnyűséget senkinek. Ezek után elgondolkodom azon, hogy a D-Wart mégsem várom meg, hogy megjelenjen, hanem valahogyan másképp tekintem meg.Szóval egy koreai bázison veszélyes vegyi anyagot öntenek bele a folyóba, eltelik pár év, előjön a vízből egy szép nagy lény, ami csúnya is, éhes is és megállíthatatlannak tűnik.A filmben az egyetlen jó az a mutáns teremtmény megalkotása, Koreában is a csúcson van a CGI. De a színészek borzalmasak, a történet lassú, vontatott, unalmas, a zene se illik sok helyre. Megijedni egyszer sem tudtam, ásítottam helyette.A koreaiak a folytatást tervezik. Jaj de jó!

3 komment

 1. Hát én még várok a Korea-fan magyarázatára, hogy mi is volt ez és mire fel a kritikai éljenzés. Unalmas, mindenki bután és irreálisan cselekszik és még idegesítő is a film. A főszereplő (az apa) játéka viszont hiteles volt.

 2. A fő gond az a filmmel, hogy nem hajlandó magát zsánerfilmnek tekinteni, ezért az ember végig a “most ez mi a halál?” érzéssel nézi.

  A Gazdatest nem horror, de nem is paródia. Viszont nagyon erős benne a szatirikus véna, és elsősorban az emberekre összpontosít. Nincsenek benne hősök, vagy ha igen, azok a hollywoodi sablonoknak igazi antipárjai.

  (A koreai humor megint csak nehezen fogható egy európai számára, engem leginkább a hongkongi filmek bohóckodására emlékeztettek a jelenetek.)

  Nyitottan kell leülni elé, abszolút nem úgy, hogy egy jó kis szörnyfilmet várunk, mert abból csak pofára esés lesz.

  Viszont leszögezem, hogy a filmet indító mészárlás a napsütéses folyóparton csillagos ötös.

  (A film hozzáállásáról sokat elmond, hogy a szörny első jelenésekor azonnal premier-plánban láthatjuk, jó öt-tíz percen át)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *