2

Nem kellesz eléggé (He’s Just Not That Into You)

 

 

Mikor az ember kinő a tinikorból, már nem akar egy hétvégén három emberrel randizni és kicsit megkomolyodik, már a családalapításra gondol, a csajoknak huszonévesen elkezd ketyegni a biológiai órája (vagy valami ilyesmi) és mikor beüt a harminc, akkor már mindenképpen megpróbálnak összekaparni valakit a további 50 évre, gyereket akarnak, tartós kapcsolatot. Ilyenkor a nagy igyekezetben az évek során felgyülemlett tapasztalatok a háttérbe kerülnek és csak akkor törnek a felszínre, mikor a színes lufi már kipukkadt az illúzió szertefoszlott, a nagy boldogságban az ember hajlamos elsiklani különféle helyzeteken, félrebeszéléséket és hazugságokat néznek el a párok egymásnak. A randi után elhangzó „jó volt veled, majd felhívlak” szövegeket is sokrétűen lehet értelmezni és értelmezik is. Van aki törli a másik elérhetőségét azonnal és olyan is akad, aki szerint a férfinak kell kezdeményezni, hiába is van ez a fene nagy női egyenjogúság.

Nem vagyok egy pszichológus, se kapcsolatszakértő (az kéne még), de valahogy így zajlanak a dolgok és a kapcsolatokról naphosszat lehetne írni, a Nem kellesz eléggé viszont úgy „ez is jó lesz ide, meg az is, meg még ez” jelleggel megpróbál belesűríteni két órába néhány szituációt. A probléma pedig ott kezdődik, hogy próbálkozik, próbálkozik, igyekeznek néha nagyon okosakat mondani, milyen helyzetben milyen szabálynak kellene lebegnie az ember szeme előtt, meg hogy a kivétel erősíti a szabályt, de bölcsebbek nem leszünk. Nem gond, nem is azért ülök le egy film elé, hogy a végén megvilágosodva, boldogan osszam az igazságot mindenkit, hanem azért, hogy jól szórakozzam, ez pedig nem sikerült. A játékidő alatt több szálon is követhetjük a cselekményt, de egyik sem érdekes, egyikben sem lehet azonosulni a szereplővel, nem lehet együttérezni velük. Sokan vannak és teljesen hülye problémákkal küszködnek. A nagy tömeghalomban akad egy főbb szereplő, ő Gigi (Ginnifer Goodwin), aki egyszerűen belehal, ha nem randizhat, beleőrül, ha nem keresik őt, folyamatosan jótanácsért kuncsorog. Érdekes? Nem. Szegény csak szenved, méghozzá nem is viccesen, inkább idegesítően és erőltetetten. A többi szereplő talán menthetné a helyzetet, de ők sem javítanak az összképen. Janine (Jennifer Connelly) azért durcázik folyton, mert férje nem ismeri be, hogy dohányzott, ez pedig még a házasságuk végét is jelentheti. Beth (Jennifer Aniston) pedig azért veri ki a dilit, mer Neil (Ben Affleck) 7 év után sem akarja elvenni feleségül, ezért annak ellenére, hogy szeretik egymást kirúgja otthonról barátját. Ezek között veszik el Drew Barrymore és Scarlett Johansson pár jelenete is, ők sem tudnak dobni a filmen.

2009-not-that-01

Jó kis thrillert lehetett volna készíteni a lány, aki mindenáron randizni akart témában, de ez ugye romantikus vígjáték, ami épphogy nem vicces és nem is nem is sugárzik belőle a romantika, olyan érzésem volt, mint egy túlnyújtott szappanoperát néznék. A sztorit elaprózták, elnyújtották, sok lett a két órás játékidő, amely alatt nem egy ásítás hagyhatja el az ember száját. Jó pár miértre pedig választ sem kaptam, az egyik, hogy Ben Affleck miért gondolja meg magát a végén? Talán nem is kell válasz, mert minden férfiember amilyen gyorsan csak tudna iszkolna vissza Jennifer Anistonhoz? Kár, hogy a sok ismert név nem tudott összehozni egy jó filmet, a plakáton minden arc mosolyog, nekem nem sikerült csak pár félmosolyt elereszteni a 2 óra alatt.

2009-not-that-02

imdb: 6,6

rottentomatoes: 43 %

Büdzsé: 25 millió dollár

Eddigi amerikai bevétel: 78,5 millió dollár

Eddigi összbevétel: 110,6 millió dollár

 

2 komment

  1. Már egy ideje nézegettem a plakátját, nem tudtam róla semmit, gondoltam biztos valami jópofa romantikus vígjáték lesz… Hát, az írás ellenére még mindig kíváncsi vagyok, de csak a szereplők miatt.

  2. Érdekes szereposztás, az egyik legjobb és a leggyengébb színésznő egy filmben, néhány szereplő miattfogom megnézni én is, mivel kedvelem Scarlettet, Bradly Coopert és Kevin Connollyt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *