1

Nsane fikáz rovat – Resident Evil: Extinction

RESIDENT EVIL: EXTINCTION

A filmek többsége tele van hibákkal, logikátlanságokkal. Egy ismerősöm küldd nekem majd ilyen összeállításokat. Fogadjátok sok szeretettel:):)

A filmről Koimbra itt írt.

SPOILER

 

Resident: EVIL – Extinction

 

A film elején az Umbrella emberei kidobják a legújabb halott Alice klón tetemét. Elég sztahanovista emberkék lehetnek, akik ilyen szépen szétterítve dobálják ki a hullákat, egyenletesen elosztva a gödörben, ahelyett hogy egy helyre dobálnák. De persze ez az apró erőfeszítés mit számít azután, hogy minden klónnak egyen csizmát meg ruhát varrtak, és hogy ellátták „márkajelzéssel” a műholdakat, ami egyébként rettentő fontos, ott fent ugyanis hatalmas PR értéke van a dolognak.

Ha vígjátékot szeretnék csinálni a filmből ide tettem volna egy rock bandát ahogy egy színpadon nyomatják, és a sok zombi ott rázza a kerítést és csápolnak mint az atom.

A következő főbb jelenetben, ahol néhány csúnya gonosz ember „csapdába ejti” nem értem miért nem verte simán agyon az embereket azonnal, miért hagyta, hogy elfogják, lefogják, leüssék stb. Az hogy a gödörben ahová ledobják szikrázó vezetékek vannak, mert ugye az áram csak úgy van, pazaroljuk a világba, meg ugye biztosíték mint olyan is csak Magyarországon létezik, Amerikában mindegy milyen zárlatos valami…

Amikor a konvoj megáll ellátmány után kutatni, és a néger csávót betámadja egy zombi néni, természetesen eltitkolja hogy megharapták. Elvégre ö nem tudja pontosan, hogy milyen sors vár rá, és hogy semmi esélye a felépülésre, továbbá hogy veszélyt jelent mindenkire a konvojban. Ezeket tehát bizonyára nem tudja elvégre ma kezdte ez a „melót”.

A zombi varjas jelenet nagyon szép volt, jól odatették azt a sok madarat, de az azért messze szánalmas, ahogy elkezdtek pisztollyal lövöldözni a madarakra, meg ahogy a madarak betörték a busz szélvédőjét, és ahogy nem vette észre az 1000 madár a maguk 2000 szemével – még ha zombi szem is – hogy a busz hátulján már rég másnak át az emberek egy másik autóba… az egész egy nagy baromság.

Az egyik „legjobb” jelenet amikor egy konténerből zombik szaladnak ki. Kb olyan ez mint amikor a cirkuszban az icipici autóból kisáll egy rakás bohóc. A dolgot még tetőzi, hogy a konténer félig sem volt, ugyanis mikor kinyílik látjuk hogy az eleje üres, és a zombik futva, a konténer hátuljából jönnek elő, azaz mind a konténer hátuljában voltak összezsúfolódva.

Összesen 62-en, legalábbis ennyit biztosan megöltek a szemünk láttára, és mivel egy szereplő akkor is harcol tovább amikor épp egy másikat mutatnak, ezt a számot nyugodtan duplázhatjuk, azaz a konténer végében 124 zombi volt.

Mellesleg ha ilyen hamar leabálják a konvojt, akkor hogyan maradhattak életben ilyen sokáig?

Amikor Alice és kicsi csapata beront az umbrella telepre, nem furcsa, hogy áttörik a kerítést, de mégsem jön utánuk egyetlen zombi sem? Azok továbbra is a kerítésen kívül csápolnak. A film eleje óta vártam a jelenetet amikor az igazi Alice bekerül a tesztpályára… és mint ahogy vártam el is jött ez a jelenet, ahol az eredeti Alicenak kevesebb esze volt mint az előzőeknek, azaz nem ugrott fel a szellőzőbe, inkább olyan feleslegesen feláldozta volna magát mint Will Smith az I am Legend legvégén a kézigránáttal. Annyi különbség azért lett volna, hogy amíg Will még valamelyest direkt intézte úgy a dolgokat, hogy feláldozhassa magát egy gránáttal, itt Alice akaratán kívül lett bedobva a tesztpályára, és nem is ö indította el a lézereket… akkor meg mire a nagy önfeláldozás?

Egy komment

  1. Igazad van, ki kellett volna raknom a SPOILER feliratot, pótoltam. Az I am Legend-et én személy szerint moziban nézem. Mindenesetre ha az ember olvas fórumokat a Legenddel kapcsolatban, akkor sajnos ott is talál hasonlót.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *