0

Kaptár 3. – Teljes pusztulás (Resident Evil: Extinction)

Az ötödik elem hentel.

0re3

A filmről Nsane is írt.

Szerény személyem soha nem került a játék közelébe, azonban azt tudom, hogy zombikra kell vadászni (vagy fordítva?). Így sajnos viszonyítási alapom nincs.

A sorozat első rész igazán jól sikeredett, a folytatás már kevésbé. A harmadik részben már nem egy adott helyen vagy kisvárosban folyik a tevékenység, így a klausztrofóbia nem kerül előtérbe.

Alice (Milla Jovovich) a cég elől bujkál a sivatagossá vált világban, majd egy konvojhoz csapódik (Ali Larter vezetésével), hogy eljussanak egy zombimentes övezetbe. De ebbe azért beleszól az őrült tudós, aki Alice-t szeretné megkaparintani, mellesleg klónozza is őt veszettül.

0re32Tehát mit is várunk egy zombis filmtől? Ugye senki nem akar mély mondanivalót vagy hatalmas értelmet? Tipikus olyan film, ami megtekintése előtt az agyat le kell tenni valahová.

Panaszra ok nem sok lehet, vannak hentelni való zombik, zombi kutyák, vérhollók (zombihollók?) és elhalálozásra ítélt főszereplők. A szereplőkkel nincs sok gond, igazság szerint az ilyen filmben senki nem vár hatalmas Oscar-díjas színészi alakítást.

Russel Mulcahy a videoklippek világából érkezett, régi arc a filmek terén. Nevéhez kötődik a Hegylakó, Az Árnyék (részemről a legjobb filmje a Resurrection). De soha nem sikerült hatalmas sikert alkotnia, ezzel is a filmmel se, de elmondható, hogy korrekt bevételt fog elérni.

Folytatni fogják, ez nem kérdés. Inkább az, hogy melyik irányban? Ugyanis legalább két szálon is lehet folytatni a történetet.

Büdzsé: 45 millió dollár

Eddigi amerikai bevétel: 50 millió dollár

Értékelés: 65 %

Büdzsé: 45 millió dollár

Eddigi amerikai bevétel: 50 millió dollár

Főszereplők: Milla Jovovich, Ali Larter, Oded Fehr

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *