0

Rocky Balboa

Let’s start building some hurting bombs.

2006rb
A 80-as években a legjobb akcióhős címért folyt a küzdelem Schwarzenegger és Stallone részvételével. Bevetettek, amit csak tudtak filmjeikben, leszámoltak terroristákkal, drogbárókkal, néha ráfanyalodtak a mezei gengszterekre, tolvajokra is. Azonban mindannyian tudjuk, hogy az első Chuck Norris volt mindig is és csak azért versenghetett a két izomkolosszus , mert csak legyintett rá. Aki nem ért ezzel egyet az könnyen egy körbepörgőrúgás középpontjában találhatja magát.

ROCKY BALBOA

Stallone már egy jó ideje nincs a toppon. Mit tehet egy színész, akinek a neve elhalványult már? Nekiáll leforgatni egy egykori sikerfilmjének folytatását. Van akinek összejön, van aki belebukik. Tavaly Sharon Stone bukott egy combosat az Elemi ösztön folytatásával, idén pedig Bruce Willis tért vissza a Die Hard sorozatba, hátha szebben fog csillogni a neve.

Stallone két filmmel próbálkozhatott: Rocky és a Rambo. A Rocky sorozat már évtizedeken át ível, az MGM stúdió pedig a „nekünk már úgyis majdnem mindegy” sóhajjal bólintott rá a produkcióra.

Rocky csendesen éldegél, vendéglőt vezet, ahol vendégeinek régi történeket mesél, ha meg éppen nem ott van teljesen leköti felesége emléke vagy hogy a fiával ápolja a kapcsolatás. Az állóvizet felkavarja azonban egy videojáték, ahol Rocky és a jelenlegi világbajnok meccsében Rocky győz. Ezen pár szakember csámcsogni kezd, a bajnok menedzserei pedig felkapják a fejüket. Ugyanis a bajnok tetszési indexe a béka segge alatt figyel, egy meccs Balboával biztosan lendítene ezen valamit. Rocky Balboa pedig ismét edzésbe lendül, a nyers húsokat a hűtőházban ismét alaposan elnáspágolja az egykori bunyós és Bill Conti muzsikájára futkározik újra Stallone, hogy ismételtem formába lendüljön.

Majd ringbe lép a két ellenfél, mert nem Rocky film az, amiben nincs box.

2006rb3

Lassú tempójú film ez, ami nem válik vontatottá vagy éppen unalmassá. Korrekt munka mondhatni.

Sokan kíváncsian nézték az eredményeket: Győzelem vagy végleges K.O. Stallone-nak. Igazán pofás lett a végeredmény. Állítólag nem lesz több Rocky film, erre azonban ne vegyünk mérget, el tudom képzelni, hogy 20 év múlva visszatér még a nagy Rocky, talán a paraolimpián.

A siker után Stallone nekirugaszkodott a Rambo folytatásának is, szerintem nem kéne erőltetni a dolgot.

Értékelés: 70 %

Gyártási költség : 24 millió $
Eddigi amerikai bevétel: 70 millió $
Összbevétel : 155 millió $

Érdekesség: Stallone ellenfele a filmben mindenképpen Mike Tyson szeretett volna lenne, de ezt Stallone nem vállalta be, mondván egy ütés véletlen betalál , akkor neki vége:)

Sylvester Stallone (Rocky Balboa) Burt Young (Paulie) Milo Ventimiglia (Rocky Jr.) Geraldine Hughes (Marie) James Francis Kelly III (Steps) Tony Burton (Duke) A.J. Benza (L.C.) Talia Shire (Adrian)

Rendező:Sylvester Stallone

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *