0

Reszkessetek, repülők! (Unaccompanied Minors)

Újra itt van a Karácsony, a család otthon a fenyőfa alatt, mindenki örül, bontja az ajándékokat.

Na itt pont, hogy ez nem van. Hoover repülőtér, kismillió utas, menni mindenki ezer fele. Még az igazgató is lelépne végre, ő ugyanis nem nagyon van oda ezért az ünnepért, ezért még ki se dekoráltatta a repteret. Azonban megnyílik az ég, leszakad a hó, a járatok nem mennek sehova.

Akad egy rakat kíséret nélküli gyerek, akire vigyázni kellene, ezért őket egy hatalmas szobába zsúfolják. Páran azonban önállósítják magukat,így elcsatangolva felfedezik a reptér apró örömeit. Miután elkapják őket, az igazgató visszapakolja a gyerkőcöket a nagy szobába és közli: ha jók lettek volna most közeli szállodában lehetnének az időközben áthelyezett többi gyerekkel. Azonban a kis rendbontók nem esnek kétségbe és akcióba lendülnek ismét, megszöknek a karanténból.

A filmet tavaly már bemutatták az Államokban, hozzánk jó egy év késéssel érkezett , a mozikat kikerülve a videotékákban landolt. A kritikák és a nézői vélemények is egyöntetűen lehúzták, valahogy értetlenül állok/ülök ez előtt, hisz jómagam sokat vigyorogtam(ízlések és pofonok).

Valahogy a Reszkessetek betörők ugrott be a film kapcsán, habár se tolvajok, se rafinált csapdák, de mégis itt motoszkál bennem az érzés. Nyílván nem csak nekem jutott ez eszembe, hisz a címválasztás se véletlen.

A gyerekek jól oldják meg a nem túl bonyolult szerepüket, az igazgatóról már az első percben süt, hogy nem gonosz, inkább csak megcsömörlött.

Ajánlom mindenkinek, aki jókat szeretne mosolyogni ezen a karácsonyi hangulatú filmen.

Értékelés: 75 %

Lewis Black (Oliver Porter)
Wilmer Valderrama (Zach Van Bourke)
Tyler James Williams (Charlie Goldfinch)
Dyllan Christopher (Spencer Davenport)
Brett Kelly (Timothy ‘Beef’ Wellington)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *