0

UIP hírlevél

Megvan, miről szól az új Top Gun

Sokáig nem lehetett tudni, miről fog szólni az új Top Gun, hiszen a hidegháborúnak már vége, nem lehet egy látványos repülős filmben szovjet vadászbombázókkal szívózni a Csendes-óceán felett. A stúdió sokáig egy mukkot nem szólt arról, hogy több mint 30 évvel az eredeti Top Gun után mi újat lehet mondani.
Az új film, a Top Gun: Maverick rendezője, Joseph Kosinski azonban most elárulta az Empire magazinnak, mi az új sztori alapja. Maverick (Tom Cruise) a múltjával küzd, tehát a produkció gerince hasonlóan nevelődési történet, mint az előző opuszban. Az a különbség, hogy Maverick ma már középkorú férfiú, aki továbbra is a légierő legkiválóbb pilótája, de kísértik múltjának démonai, fel kell dolgoznia traumáit. Maverick új csapatot toboroz a Top Gun nevű elit repülős alakulatnak, közben vívódik, és van persze romantikus vonulat is, amelyet az Oscar-díjas Jennifer Connelly képvisel. Az új csapat végül rendkívüli bevetésre indul, és senki nem fogja kitalálni, hogy győznek-e, vagy sem.

(Top Gun: Maverick – hazai bemutató: 2020. december 25.)

Ludacris elspoilerezte a Halálos iramban 9-et

Megszoktuk, hogy a Halálos iramban széria epizódról epizódra rátesz egy lapáttal, hogy fenntartsák a közönség érdeklődését: rendre új sztárokkal bővül a színészcsapat, egyre többet verekednek és lőnek, új járgányok állnak forgalomba és hatványozottan robbantanak. Ludacris, a háromszoros Emmy-díjas hiphopművész, a széria állandó szereplője a minap elszólta magát egy tévéműsorban, a Jess Cagle Show-ban, hogy a Halálos iramban 9-ben vagy megint tengeralattjárózás lesz, vagy az űrbe mennek a szimpatikus bűnözők. A műsorvezető azt válaszolta, hogy akkor már inkább menjenek az űrbe, amire Ludacris csak mosolygott.

(Fast & Furious 9 – hazai bemutató: 2021. április 1.)

Egészséges a Jurassic World stábja

Olyan hírek láttak napvilágot, hogy komoly bajban van a Jurassic World: Világuralom – azaz az új széria harmadik része – forgatása, mivel a stáb több tagjának is pozitív lett a koronavírus-tesztje, ezért borul az egész produkció. Főleg a The Sun című, enyhén szólva nem teljesen szavahihető brit bulvárlap terjesztette ezt az „információt.”
A gyártó Universal Studios kategorikusan cáfolta az álhírt, mondván, teljes gőzzel folyik a forgatás, senki nem beteg, és tudják tartani az ütemezést. A film belső felvételei jelenleg az angliai Pinewood stúdióban zajlanak, itt nagyon szigorú, többlépcsős beléptetési szabályok vannak érvényben, ha bárkivel kapcsolatban felmerül a gyanú, hogy vírusos, a biztonságiak kivezetik, és azonnal karanténba kerül. A Jurassic World: Világuralom forgatása hónapokkal ezelőtt leállt a járvány miatt, de most már biztonságosan tudnak dolgozni. A film műfaja az alkotók szerint tudományos thriller, amelyben visszatérnek az új hősök, akiket Chris Pratt és Bryce Dallas Howard alakítanak, de közkívánatra szerepelnek az eredeti trilógia sztárjai is: Laura Dern, Sam Neill és Jeff Goldblum.

(Jurassic World: Dominion – hazai bemutató: 2021. június 10.)

Hullahegyek lesznek az új Halloween-filmben

Szórakoztató, intenzív és rendkívül brutális darab lesz – ígéri John Carpenter, az első, 1979-es Halloween film alkotója az új produkcióval, a Gyilkos Halloweennel kapcsolatban. Carpenter tanácsadóként vesz részt az új trilógia elkészítésében, amelynek első része nagy sikert aratott, és a két folytatást már igencsak várják a rajongók. A Gyilkos Halloween előzménye, a 2018-as Halloween opusz 255 millió dolláros összbevételt ért el, ezzel a filmtörténet egyik legszebb horroros bevételét produkálta. A folytatás percekkel azután veszi fel a történet fonalát, ahol az előző rész befejeződött. A főszereplő természetesen Jamie Lee Curtis, akinek karaktere folytatja küzdelmét a késese rémmel.

(Halloween Kills – hazai bemutató: 2021. október 14.)

UIP Dunafilm

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *