0

UIP hírlevél

Ezért lépett át sci-fibe a Halálos iramban sorozat

Szintet lépett a Halálos iramban sorozat, pontosabban annak leágazása, a Hobbs & Shaw. A két főhős – Dwayne Johnson és Jason Statham – ellensége egy genetikailag módosított szuperkatona (Idris Elba), aki szinte legyőzhetetlen, így már már gyakorlatilag képregényhősnek számít. A széria ezzel új vizekre evez: a hagyományos akciófilmek világából átlép a szuperhősök univerzumába. Ez nem véletlen, Hobbs és Shaw tehetnek róla.
„Hogyan találhatnánk olyan ellenfelet, aki egyszerre képes megküzdeni a két legyőzhetetlen hőssel, Hobbsszal és Shaw-val? – teszi fel a kérdést a film rendezője, David Leitch a Gizmodónak adott interjújában. – Külön-külön is hatalmas potenciált képviselnek, hát még együtt, ezért egy szuperhős-szerű figurát kellett beküldeni ellenük. Olyan karakter kellett, aki egyenként padlóra viszi Hobbsot és Shaw-t is, ezért csak összefogva tudják legyőzni. Brixton, akit Idris Elba alakít, genetikailag módosított szuperkatona, emberfeletti erővel bír, ezért közös kihívást jelent hőseinknek.”
A forgatókönyv eredeti változatában Brixton még csak egy tapasztalt zsoldos volt, akinek megvannak a maga emberei és különleges kütyükkel van ellátva, de kiderült, hogy ez kevés lenne ahhoz, hogy igazán félelmetes ellenfél legyen a két hős számára. Így jött létre a Fekete Superman, akinek szó szerint drótból vannak az idegei, átmegy a falon és úgy lát, mint a Terminátor.
Ugyanakkor Leitch rendező nem gondolja, hogy mindez teljesen a sci-fi birodalmába tartozna, a film inkább csak öt perccel gondolkodik előre. „Ezek a technológiák már itt kopogtatnak, sőt mindjárt ránk rúgják az ajtót. Utánanéztem egy csomó katonai fejlesztésnek, és láttam, hogy egyáltalán nem elrugaszkodott agymenés, amivel mi előhozakodunk. Egy kicsit tényleg rátettünk egy lapáttal, de biztos, hogy holnap már ez lesz a valóság.”

(Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw – már a hazai mozikban!)

Diagnózis: a Halloween gyilkosa nem autista

Hosszú ideig tartotta magát a nézet, hogy a Halloween elpusztíthatatlan gyilkosa, Michael Myers autista lehet, mert néhány jel erre mutatott. A fehér maszkos rémnek komoly kommunikációs problémái vannak – konkrétan: egyáltalán nem kommunikál –, hiányzik belőle az empátia, sőt egyáltalán nincsenek is érzelmei, és rituális tevékenységek rabja, például rendszeresen kést ragad és kaszabolni kezd. A Screenrant utánajárt, és kiderítette, hogy mindezek a jellemzők nem állnak össze egységes autista kórképpé, így Mike-nak más problémája lehet, mondjuk szimplán elmebeteg.
A Halloween rajongói számára jó hír, hogy a tavalyi nagy sikerű epizód után két további folytatás készül, amelyek egy év különbséggel kerülnek a mozikba. A Halloweens Kills újabb ámokfutásról szól, a Halloween Ends pedig lezárja a szériát, bár erre nem lehet mérget venni, hiszen az újabb sikerek további folytatásokat eredményezhetnek.

(Halloween Kills – bemutató: 2020. október)
(Halloween Ends – bemutató: 2021. október)

Makár Viki sem biztos abban, hogy miről szól a Macskák, de ez nem is baj

Már korábban is felmerült, hogy a Macskák című látványos filmmusicalnek nincs kimondott cselekménye, mivel az eredeti darab is színes életképek sorozatából áll – és ettől még a világ egyik legsikeresebb musicalje –, most pedig az egyik főszereplő is ráerősített erre a sejtésre. Idris Elba, aki Makár Vikit, a Titokzatos Macskát alakítja a filmben, látványosan zavarba jött, amikor a The Late Show with Steven Colbert című beszélgetős műsorban arról kérdezték, miről szól a történet. „Hát izé. Most igazi csávába kerültem. Ez egy klasszikus darab. Nagy musical Andrew Lloyd Webbertől. Macskákról szól. Ez így jó lesz? – mondta a brit színész az azonnali kérdésre. – Egy macska a macskamennyországba szeretne jutni, és közben egy csomó dolog történik. Végtére is mindannyian a macskamennyországba szeretnénk jutni, és ennek a lényegét ragadja meg a történet.”
A Macskák filmváltozata hatalmas sztárparádét fölvonultatva – Taylor Swift, Jennifer Hudson, Judi Dench, Ian McKellen – szólaltatja meg Webber halhatatlan dalait. Legutóbb a film előzetese váltott ki kisebb sokkot az internet népe körében, mert a szereplők digitálisan átalakított külseje szokatlannak tűnt, de azóta számos mém született ezzel kapcsolatban, így sikerült feldolgozni a megrázkódtatást.

(Cats – hazai bemutató: 2019. december 19.)

UIP Dunafilm

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *