1

UIP hírlevél

Dwayne Johnson fekete Supermanről álmodik

Nincs messze az idő, amikor Supermant fekete bőrű színész fogja alakítani – mondja Dwayne Johnson, aki egészen biztosan legújabb filmjéből merítette az ötletet. A Halálos iramban: Hobbs & Shaw című akciófilm főgonosza ugyanis Idris Elba, akinek szülei Sierra Leonéből, illetve Ghanából származnak. Genetikailag módosított terroristát játszik, aki autókat képes falhoz vágni és fél kézzel elbánik egy kisebb hadsereggel. A karakter nem véletlenül Fekete Supermannek becézi magát.
A Hobbs & Shaw a milliárd dolláros összbevételű Halálos iramban franchise spinoffja, azaz leágazása, amely két népszerű hős, az egykori szuperügynök (Johnson) és az elitkommandósból lett bűnöző (Jason Statham) közös kalandjait mutatja be. Az afrikai ősökkel is büszkélkedő Johnson leginkább szamoai felmenőiről híres, és ezzel kapcsolatban több utalás is felbukkan új filmjében az etnikai diverzitás jegyében.

(Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw – hazai bemutató: 2019. augusztus 1.)

Szabadulójátékot ihletett a Downton Abbey

Már nem kell nagyon sokat aludni, mire mozikba kerül a világsikert aratott Downton Abbey című sorozat mozis folytatása, de aki nem bírná ki addig, gyorsan váltson repülőjegyet Salt Lake Citybe, ahol megnyílt a széria ihlette szabadulószoba. Egészen pontosan az inasok és komornák szálláshelyéről kell kijutni a játékban, amihez fondorlatos feladványokat kell megoldani. A vállalkozás tulajdonosa, Les Pardew azt ígéri, hogy a játékosok a sorozat szereplőinek érezhetik magukat, mivel nemcsak a szituációk idézik fel a híres sorozatot, hanem a környezet is: az objektumot autentikus bútorokkal és igényes lambériával rendezték be, ezért szakasztott úgy fest, mint egy patinás angol kastély enteriőrje.
Aki nem szeretne Utah állam fővárosába utazni a szabadulószoba miatt, annak jó hír, hogy az NBC-Universal tévétársaság komoly fantáziát lát a projektben, és ha az első próbálkozás beválik, világszerte hasonló helyeket nyitnak. A belépő jelenleg 35 dollár (kb. 10 200 forint).

(Downton Abbey – hazai bemutató: 2019. szeptember 12.)

Mindenki meglepődött a Macskák előzetese láttán

A Macskák című musical filmváltozatával szintet lépünk, ígérték a film alkotói, és az előzetes láttán igazat kell adni nekik. A szupersztárokat felvonultató filmben – többek között Jennifer Hudson, Taylor Swift, Idris Elba, Judi Dench és Ian McKellen szerepelnek benne –, nem egyszerűen bundás macskajelmezbe bújtatott színészek éneklik Andrew Lloyd Webber halhatatlan dalait, hanem szinte valódi macskákat látunk az Avatarból ismert számítógépes technológiának köszönhetően.
A Twitteren sokan őszinte meghökkenésüknek adnak hangot az előzetes láttán, ám Ian McKellen, aki Guszt, a színházi macskát alakítja, védelmébe veszi a filmet, mondván, vannak, akikben talán hirtelen kósza kételyek ébredtek a szokatlan látvány miatt, de senki nem lehet közömbös a produkció iránt, mert kétségtelenül az év egyik nagy meglepetése.

(Cats – hazai bemutató: 2019. december 19.)

Megtalálták Johnny Depp láthatatlan utódját

Újabb lendületet kapott a Universal filmstúdió Dark Universe című projektje, amely a klasszikus Hollywood szörnyfilmjeinek feltámasztását tűzte ki célul. Legutóbb a Tom Cruise nevével fémjelzett A múmia tarolt a mozikban 410 millió dolláros összbevétellel, utána azonban leült a kezdeményezés, ami leginkább Johnny Depp számlájára írható. Ő lett volna a főszereplője a következő filmnek, A láthatatlan embernek, magánéleti és szakmai botrányai miatt azonban kegyvesztett lett a filmiparban. (A Karib-tenger kalózaiból is páros lábbal kirúgta a Disney.)
Most azonban megtalálták az új láthatatlan embert Oliver Jackson-Cohen személyében, aki leginkább talán a Netflix A Hill-ház kísértetei című sorozatából ismert.
A film női főszereplője Elizabeth Moss (Mad Men – Reklámőrültek, A szolgálólány meséje), aki szerint a történetnek erős feminista vetülete van. A gyártó a kis költségvetésű kasszasikereiről ismert Blumhouse Productions (Halloween, Tűnj el!, Mi).

(The Invisible Man – várható hazai bemutató: 2020. március 19.)

UIP Dunafilm

Egy komment

  1. Fekete Superman, ja, ja, fekete Superman! HAGYJUK MÁR A HÜLYESÉGET! Ezt nem akartam leírni, de annyira egysíkú az a karakter, hogy bármilyen színész eljátszhatja, akár egy fekete bőrű is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *