0

InterCom hírlevél

Így sem láttuk még soha Szabó Simont

Elképesztő külső és belső átalakuláson ment keresztül Szabó Simon a Kölcsönlakás című filmben játszott szerepe miatt. A Dobó Kata rendezésben, február 14-én mozikba kerülő romantikus vígjátékban a tőle már sokszor látott faragatlan, tagbaszakadt, nehézfiús karaktereknek hátat fordítva és azok helyett, egy igazi piperkőc, önimádó mesterembert alakít, aki a rózsaszín vasalt nadrágjában, virágmintás selyemmellényében feszítve gerjeszti maga körül a feszültséget, illetve csavarja ujja köré új rajongóját.
„A lakás felújításával megbízott belsőépítész, Márió totálisan a másik véglet azokhoz az alakokhoz képest, akiket eddig játszottam. Semmi keménykedés, testőrös pózolás, tapló beszólás. A külső adottságai ellenére ő egy sértődékeny, hiú fazon, aki még a saját szexuális irányultságával sincs teljesen tisztában. Viszont pont ettől lesz érdekes a figurám, aki a saját temperamentumommal kiegészülve számtalan vicces helyzetbe keveredő szereplővé lép elő a filmben.” – idézte fel Szabó Simon, hogy miért is mondott igent a Kölcsönlakásra Dobó Katának, akivel a forgatás első perctől fogva tökéletesen egy hullámhosszon voltak.
A színész nem csupán a könnyed, minőségi komédiázás, és a rendező személye miatt érezte úgy, hogy ez a film jelenti az igazán neki való munkát. Hanem azért is, mert ismét kitűnő pályatársakkal dolgozhatott együtt. Köztük Balla Eszterrel, akivel közösen kezdték a nagyjátékfilmes karrierjüket a Moszkva térben, vagy Haumann Mátéval, akivel már gyerekként is színpadra lépett a Valahol Európában című darabban.

Az igazi démonok

James Wan egy dolgot szeret jobban a sikernél: a még több sikert. Miközben az Aquaman rendezőjeként elképesztő sikert ért el (a film bevétele már bőven meghaladta az 1 milliárd dollárt!), producerként nem lett hűtlen eredeti műfajához, a horrorhoz sem. Hamarosan nekilátnak a Démonok között sorozat harmadik részének – igaz, Wan ezúttal „csupán” producerként működik közre, a rendezői széket átadja egy tanítványának.
– Végignéztem, ahogy Michael Chaves megrendezte A gyászoló asszony átka (The Curse of La Llorona, hazai bemutató: április) című horrorunkat, és biztos vagyok benne, hogy Vera Farmiga és Patrick Wilson jó kezekben lesz: ez a srác nagyon ért a színészek nyelvén, és nagyon érti a műfajt. A gyászoló asszony átka mindenkit meg fog győzni erről.
Míg a gyászoló asszony a misztika világába vezet, a Démonok között 3. visszatér a gyökerekhez: a démonűzéssel foglalkozó Warren házaspár valóságos eseteihez. Ezúttal egy olyan per iratai képezik a forgatókönyv alapját, amelynek során az amerikai igazságszolgáltatás történetében először védekezett egy gyilkos azzal, hogy démoni megszállottság hatására cselekedett.
– A spinoffokban szabad fura és különleges dolgokat csinálnunk, de az alapfilmben szeretném, ha maradnánk az eredeti célkitűzésnél: a természetfölötti horror is alapulhat valóságos eseteken – jelentette ki James Wan, aki biztosan tudja, mit beszél: az eddigi sikerek őt igazolják.

Wonder Woman jövője

Nem kell kivárni a jövő nyarat, hogy bárki megjósolhassa: a Wonder Woman új része, a WW 1984 szenzáció lesz. Az első rész messzire szóló – több mint 800 millió dolláros – sikere és Gal Gadot nem lanyhuló népszerűsége egyértelművé teszi: olyan filmes figura született, amely biztosan sok folytatás érdemel. Így aztán természetes, hogy miközben a filmesek még a 2. részen dolgoznak, már a 3.-at tervezgetik. Patty Jenkins az első részt világsikerre vivő rendező már a folytatás folytatásán agyal.
– Most már nincs hova menni a múltba – nyilatkozta a világ legsikeresebb rendezőnője. – Hova is mennénk? Az első rész az I. világháborúban játszódott, a folytatás pedig (ahogy a cím is sejteti) a 80-as évekbe vezet. Persze még semmi nem végleges, de már nem szeretnék egy újabb kosztümös darabot rendezni – nyilatkozta a The Hollywood Reporternek, és azt sejtette, hogy a legújabb film a jövőben fog játszódni.
– Ez az egyik ötlet, amit éppen megvitatunk – magyarázta a rendezőnő. – Szerintem, mindig előrefelé kell mozogni. A történet mindenképpen kortárs sztori lesz, ennyi biztos. Azt még pontosan ki kell találnunk, hogy hova helyezzük, ez még nincs eldöntve.
A Wonder Woman sikerén felbuzdulva sok rajongóban felmerült, hogy Jenkinsnek kellene az új Az Igazság Ligája-filmet is megcsinálnia, de ő azt mondta, hogy a sok főszereplős filmek távol állnak tőle:
– Inkább az Aquaman 2.-t meg a Flash-t várom – mondta. És bár nem mondta, nyilván még inkább igaz ez a Wonder Woman összes folytatására.

Felforrósítja a februárt a Kölcsönlakás most debütáló betétdala

A Kölcsönlakás végefőcím dala már jóval a film premierje előtt, február 3-ától hallható lesz a rádióban, illetve utána a közösségi média platformjain. A Geszti Péter szövegíró, illetve Rakonczai Viktor zeneszerző együttműködéséből megszületett Csalj meg! című slágergyanús szerzemény Balla Eszter – aki egyúttal a film egyik főszereplője is –, illetve Varga Viktor érzelmes és érzéki előadásában lesz élvezhető, amiből egy rövid ízelítőt már most megosztanak a közönséggel a készítők.
„A Csalj meg! korántsem hagyományos szerelmes dal. Ez kifejezetten a szeretők, a vágytól bódult titkos párok zenébe öltött vallomása: csábító, flörtölő, könnyűvérű sláger, mint amilyen a film. Könnyed és kicsit pimasz az egész, miközben a refrén meglepő fordulatot hoz szövegileg. Hab, csók és pezsgő három percben.” – avatott be a szám keletkezésének hátterébe Geszti Péter.
A Kölcsönlakás végefőcím-dalát többféle feldolgozásban is meghallgathatja majd a közönség az elkövetkező hetekben. A Balla Eszter–Varga Viktor kettősével rögzített változat mellett készült egy, a Kölcsönlakás szereplőivel forgatott meglepetésklip, amelyben a film sztárjainak előadásában csendül fel a dal. Ezt a kicsit szédült, bolondos és örömzenei verziót a film végén láthatják majd a nézők a mozikban. Ugyanakkor az alkotók gondoltak a legfiatalabb generációkra is. A rájuk hangolt remix változat DJ Newik és társszerzője, Spigiboy révén kaphat szárnyra, akik a február 11-ei BMA díjátadón a szélesebb publikum előtt, színpadi show kíséretében mutatják be a saját Csalj meg! átdolgozásukat.
„A film zenei világával szinte az első perctől fogva sokat foglalkoztunk. Azt akartuk, hogy az olyan műfaji változatosságot kínáló dallamokra, zenei betétekre épüljön, amire felkapja a fejét a néző, és miközben hallgatja, elkezdi dúdolni a fülbemászó rigmusokat. Ennek szellemében született meg a decemberben bemutatott első betétdalunk, az Every Day is Sunday Freddie előadásában, illetve a most debütáló Csalj meg! című végefőcím-dalunk is.” – emelte ki Dobó Kata, a Kölcsönlakás rendezője.
A Kölcsönlakás teljes zenei albuma, amely számos szimfonikus szerzeményt is tartalmaz Czomba Imre zeneszerző jóvoltából már elérhető, letölthető a Google Play-ről, a Pandoráról és a YouTube Musicról is.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *