0

Intercom hírlevél

0intercom

Butler újra akcióra kész

Gerard Butler köszöni, jól van. A 47 éves akciósztár két nappal új filmje, az Űrvihar (Geostorm, hazai bemutató: október 19.) Los Angeles-i gálapremierje és három héttel következő akciófilmje forgatásának megkezdése előtt repült egy jó nagyot. A motorbiciklijéről – amelyet Los Angelesben vezetett, és egy szabálytalanul megforduló városi terepjáró hirtelen elé kanyarodott. Ő nekiment az autónak és bukfencezett párat. Járókelők hívtak hozzá mentőket.

– A jobb lábfejem öt helyen eltört, van egy porcleválásom meg még egy csomó hülyeség – nyilatkozta a baleset után a színész, aki az Űrvihar-ban a földre leselkedő katasztrófát a Nemzetközi Űrállomás egyetlen az utolsó pillanatig kitartó űrhajósaként próbálja elhárítani. – De nincs gáz, jól vagyok.

A skót színész azzal is bebizonyította a keménységét, hogy két nappal később már önfeledten bolondozott a legendás hollywoodi Chinese Theatre vörös szőnyegén, az Űrvihar premierjén: láthatóan nagyon jól érezte magát a film másik két színésze, Abbie Cornish és Jim Sturgess társaságában. Egy riporternek már egyenesen azt mondta, hogy az Űrvihar forgatása keményebb volt, mint a motorbaleset.

Az univerzum középpontja

A DC Univerzum még csak születőben van – néhány nagy filmen, és egy minden kétséget kizáróan elsöprő szupersikeren (a Wonder Woman-en) túl még csak most jön a java. Az igazság ligája (Justice League, hazai bemutató: november 16.), az Aquaman és az Öngyilkos osztag 2. valószínűleg bebetonozza a nagy sikersorozatok közé a képregény-különlegesség megfilmesítéseit.

Az univerzum középpontjában Zack Snyder áll, aki producerként és rendezőként is felügyeli e filmek készültét. Még akkor is, ha magánéleti okokból Az igazság ligája készítése közben segítséget kellett hívnia: jó időre Joss Whedon-nak, a Bosszúálló filmeket sikerre vivő rendezőnek adta át a gyeplőt. Az igazság ligája tulajdonképpen kettejük közös műve, még akkor is, ha utóbbi csak íróként van feltüntetve a stáblistán.

Most végre egy bennfentes árulkodott a munkamegosztásról. Maga Batman, Ben Affleck nyilatkozta a következőket:
– Joss azt hozta a produkciónak, amit egy rendezőnek hoznia kell: a jó ízlését – mesélte Affleck az SFX magazinnak. – Érezte, hogy mi tesz jót a sztorinak és mi nem. Ösztöne van a realizmushoz meg a szereplőkben meglévő humanitás felfedezéséhez. Minden szereplő elképesztő dolgokra képes ebben a filmben, de ő hozott össze minket, ő tette érdekessé az egészet. Tehetséges, ennyi az egész.

Kevin Hart: gyerek és siker

Kevin Hart számára nagyon jól végződik az év: úgy tűnik, gyors egymásutánban két nagy siker várja. Novemberben gyereke születik a gyönyörű, nála legalább egy fejjel magasabb modelltől, akit ráadásul Enikőnek hívnak. A színésznek korábbi házasságából van egy 12 lánya és egy 9 éves fia, és ami a lényeg: Hart korábbi botrányai után úgy tűnik, Enikő megbocsátott és a pár boldogan készül az új babára.

Hart alaposan fel is készül az apai feladatra. A Jumanji – Vár a dzsungel (Jumanji: Welcome to the Jungle, hazai bemutató: december 21.) az előrejelzések szerint a karácsony nagy sikere lehet. Az első tesztvetítések alapján úgy tűnik, hogy a gyártó stúdió egyre optimistábban várja a premiert, és már egy családi vígjáték franchise lehetőségét látja benne. Ehhez persze nemcsak Kevin Hart, hanem a társai: Dwayne Johnson, Jack Black, Karen Gillan és a kamasz sztár Nick Jonas is kellenek.

0jum

Másnaposok apára vadásznak

Mindannyian Todd Phillips halvány tükörképei vagyunk – ezzel a szerény és költői mondattal válaszolt Ed Helms, a Másnaposok-filmek egyik legviccesebb főszereplője, amikor nemrég egy újságíró azt kérdezte tőle, hogy új vígjátéka az Apavadászat (Father Figures, hazai bemutató: január 4.) mennyire hasonlít a Másnaposok-hoz. A kérdés elég logikus: a filmet ugyanis Todd Phillips eddig legközelebbi munkatársa, a Másnaposok-trilógia és a Haverok fegyverben operatőre, Lawrence Sher rendezte.

És természetesen Ed Helms-t hívta főszereplőnek, aki a filmben Owen Wilson társaságában egy egész Amerikát átszelő út során keresi az igazi apját… és vagy négyszer meg is találja.

Már a Másnaposok-filmek kapcsán született nyilatkozatok során is kiderült, hogy Sher nagyon vicces filmes, és a trilógia jó néhány poénja az ő fejéből pattant ki a forgatások közben.

– Persze, hogy rengeteget tanultunk Toddtól – mondta Ed Helms. – Én is meg Larry is. De azért megvan a saját humorérzékünk. És remélem, Todd nem csalódik bennünk, és ezután a film után is fog hívni, a következő filmjeibe.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Biztosra megyünk *