4

Harvey Weinsteint kirúgták a saját cégétől

0hw

Harvey Weinsteint, miután két, szexuális erőszakkal kapcsolatos tényfeltáró írás is megjelent róla (New York Times, New Yorker), saját cége, a The Weinstein Company igazgatótanácsa fosztotta meg minden pozíciójától, s egyúttal azonnali hatállyal elbocsátotta. A befolyásos producer ügyvédeket fogadott, közleményt adott ki, de úgy tűnik, ez nem segít: Ashley Judd múlt heti vallomása után egyre több színésznő vállalja névvel-arccal, hogy Weinstein pályájuk elején szexuális szándékkal közeledett feléjük, szerepet és karriert ígérve nekik. A kilencvenes évek óta, sok más színésznő mellett bepróbálkozott Gwyneth Paltrownál, Angelina Jolie-nál,  Mira Sorvinónál és Asia Argentónál is. Az értesülések szerint a producert a hírek hatására elhagyta felesége, Georgina Chapman, a cég pedig, amelyet a Miramax utódjaként testvérével közösen alapított, az elmúlt évek Oscar-sikerei után úgy tűnik, végképp leszállóágba kerül.

Itt egy hosszabb írás az ügyről az Indexen.

A témáról korábban itt és itt már beszélgettünk. Ti mit gondoltok?

4 komment

 1. Hamarabb is kiderülhetett volna. Szomorú, hogy ilyen a világ de érdemben nem hiszem, hogy lenne változás. Ha belegondoltok sokkal kisebb szinteken is mennek ezek akár kis hazánkban is ha pl. egy manager azt mondja a pincér lánynak, hogy vagy tegyen dolgokat máskülönben ott az ajtó és hát sokan inkább bevállalják. Magasabb szinteken meg még jobban ez mehet/megy ahol már van mit veszítenie akár egy kezdő színésznőnek is. Nem egy egyszerű helyzet. Matt Damont kedvelem remélem igaz amit mond és nem tudott részleteket, nagy csalódás lenne 🙁 . De ez nem igen fog kiderülni.

 2. Egyre csak bővül a zaklatottak listája. Ami engem igazán meglep, az az, hogy olyan nőket is zaklatott, akik színész körökben forognak gyerekkoruk óta, mert apu vagy anyu színésznő, rendező, producer…
  Asia Argento faterja filmrendező
  Gwyneth Paltrow anyja színésznő, apja producer-rendező
  Ez csak 2 példa.
  De örülök, hogy végre nyilvánosságra került. Ideje volt.
  http://mashable.com/2017/10/11/harvey-weinstein-accusers-list/#VvC5Qanls5q3

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *