6

Jöhet a Matrix reboot?

matrixxxA Matrix 1999-ben nem csupán szép eredményeket ért el, de nagy hatással volt az akciófilmekre is. Remek volt, szívesen emlékszünk vissza rá. És bizony a Warner berkein belül is elméláztak azon, hogy milyen remekművet küldtek a mozikba. Úgy gondolták, hogy valamit csak kellene kezdeni vele. A Deadline értesülései szerint a stúdió éppen a franchise feltámasztásán fáradozik, egyelőre csak a lehetőségeket vizsgálják Wachowskiék, Joel Silver és az eredeti szereplőgárda részvétele nélkül. Nyitnak egy írószobát, ahol megpróbálnak kiagyalni néhány lehetőséget és ha tetszetős lesz a fejesek számára, akkor belevágnak a következő filmbe.

A Hollywood Reporter úgy tudja, hogy Zak Penn írhatná a sztorit és Michael B. Jordant akarják a főszerepre, már ha egyáltalán lesz valami a dologból. Silvert, a trilógia producerét is megkeresték, lehetséges, hogy ő is belefolyik a munkába. Bár 2012-ben az összes filmjének a jogát 30 millióért eladta a Warnernek.

A Matrix bemutatása után terjedt el igazán az amerikai alkotásokban a belassított lövedékek, minden producer valami olyasmit akart összehozni, mint amikor Neo és Trinity egy épület előterében leabál több tucatnyi fegyveres alakot. Jó ideig hivatkozási alapnak számított és egyúttal Wachowskiékat a figyelem középpontjába helyezte. Az elégedettségi szintet látva a Warner belement, hogy további két részt készítsenek a fivérek, amelyeket egyben forgathattak le, erre kaptak is 300 millió dollárt. A folytatás világszerte 742 millió dollárt termelt, de sokak számára csalódás volt, ami meglátszott a harmadik eredményein, hiszen „csak” 427 millió dollárt szedett össze.

6 komment

  1. Egyrészt borzalmasan korai lenne – és felesleges – másrészt minden rosszindulat vagy rasszizmus nélkül, ne rakjanak már tele minden rebootot fekete színészekkel. Egy sw féle – csak nem annyira kifordított – digitális felújítást eltudnék képzelni, mert a másodikba az effektek már akkor borzalmasak voltak 😀

    • Sajnos biztos lesz benne fekete,ahogy japo,mexikói és buzi. Már a buzik is mindenhova kellenek….

    • Igazából anno Will Smith-t akarták az eredeti Mátrix főszerepére is szóval annyira nem új dolog ez 🙂

  2. Manapság a franchies-okból lehet megélni. Azok hozzák a számokat. Idő kérdése volt, hogy elővegyék. Ezért szerintem jobb lenne spinoff mint reboot.

  3. Már mondom egy ideje, hogy pár év múlva a virtuális világ teret fog hódítani és nem kizárt, hogy 20-30 éven belül oda becsatlakozva lehet elérni mindent:) Nem meglepő, hogy elővették Mátrixot, de szerintem azért megvárják, hogy miképp fog muzsikálni a Ready Player One, amit nagyon remélek, hogy nem cseszett el Spielberg.
    Eegyébként az első Mátrix igazi csemege volt, remek akciók, karakterek, szövegek. A folytatásban inkább csak az akció volt jó, minden idők legjobb üldözése is ehhez köthető. De a harmadikra Wachowskiék meghülyültek, a szövegek értelmetlen halandzsázásnak tűntek, az akcióknál nem tátottam a számat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *