0

Box Office: A Rangerek sem bírtak a Szépség és a Szörnnyel

powerrangersposterujabb7Észak-Ameriaki box office
Új bemutatók

Tavaly tavasszal a Lionsgate csúnyán befürdött az Egyiptom isteneivel (Gods of Egypt) és az A beavatott-sorozat: A hűségessel (Allegiant). Most a Power Rangers-szel próbálkoztak, ezúttal nem estek pofára. A franchise-t sokan kedvelték egykoron, a leginkább gyerekekre és tinikre szabott sci-fi akció sorozat formában gyűjtötte a rajongót. Nem is oly rég készült el 90-es években készült mozifilm Honest Trailere, a Youtube-on a videó és a korábbi Power Rangers anyagok alatt megtalálhatóak a korábbi rajongók hozzászólásai. Ezek alapján leszűrhető, hogy anno lehetett bármily olcsó is a széria vagy a film, akkor is szép emlékek fűzik egyeseket az alapanyaghoz. És a kedveltségi szint azért a számokban is megmutatkozik, 1995-ben 1 milliárd dolláros bevételt generáltak a Rangerekhez kapcsolt termékek, 2001-re pedig 6 milliárdra nőtt. 2015-ben Joseph Kahn közzétett egy 15 perces fan made R kategóriás rövidfilmet a Youtube-n, amely gyorsan el is ért 12 milliós nézettséget, mielőtt Haim Saban leszedette, de később visszarakhatták a videómegosztóra.

powerrangersfankA Lionsgate eleinte csak 30 milliós költségvetésben gondolkodott az újabb projekt kapcsán, de nem húzták meg a nadrágszíjat és 100 milliós büdzsét adott a produkciónak. A stúdió nem akart kockáztatni és már a bemutató előtt eladta a filmet több országba, így legalább már a beleölt pénz egy része visszajött. Ezen felül a marketingre is ráfeküdtek, a víz világnapján a Thirst Project nonprofit szervezetnek adakoztak, több céggel egyeztek meg (pl. a Kreme süti gyártóval, ami az édességet a PR-rel reklámozhatta). És hát a VR-élmény keretein belül 2 percre bárki beléphetett valamelyik Ranger „bőrébe”.

Végül 40 millió dollárt hagytak ott a nézők a kasszáknál, ami kezdetnek nem rossz, de majd kiderül, hogy mit hoz a jövő. Elvileg ilyen nyitány után illene átsuhanni a 100 milliós vonalon, de mivel egyáltalán nem pang a piac nehéz bármit is mondani.

life1kepAz elmúlt időszakban a Logan és John Wick megmutatta, hogy érdemes R-es besorolású filmben gondolkodnia a stúdióknak. Ám most az Élet (Life) és A bukós szakasz (ChiPs) sem indított igazán jól. Előbbiben ismert színészgárda próbálja izgalmasabbá tenni a horror-sci-fit, az imdb-n 7.2 az átlaga, tehát egyáltalán nem sikerült rosszul Daniel Espinosa rendezése. De mégsem sikerült igazán felkorbácsolni a nézők lelkesedését. Pedig a Sony nem sajnált komoly összeget költeni, hogy felhívja a figyelmet a filmre, a Super Bowl alatt is adták a tv spotokat. Sőt, a Trappist-1 Föld-szerűnek mondott bolygó felfedezése kapcsán még egy Reddit-es beszélgetést is szervezett.

Ám csak 12.6 millió dollár folyt be. Mi lehet a baj? Leginkább az Alien. Hiszen többen Ridley Scott művéhez hasonlítgatták eleve. Miben különbözhet attól a filmtől? És mivel a Covenant jobban várják, így inkább arra költenek. Plusz azért jó néhány embernek az sem tetszett, hogy mi a francért piszkálgatják az idegen létformát, előbb talán meg kellene bizonyosodni róla, hogy biztonságos-e hozzányúlni?

Ki emlékszik a régi ChiPs sorozatra? Senki? Vagy aki igen, az nem valószínű, hogy rohanna a moziba, hogy megnézze a mozis változatot. A bukós szakasz marketingjét nem is erőltették túlzottan, a közönség pedig nem látta meg azt a szórakoztatási faktort, amit a 21 Jump Street-ben. Hiába próbálta Day Shepard népszerűsíteni a Comedy Centralon és egyéb helyeken, a közösségi médiában alig esett szó róla. Elképzelhető, hogy a Warner eleve buktát látott a filmben, miután a népszerű Jimmy Kimmel show-ban leadott első trailer csekély 5 milliós nézettséget ért el.

Régebben bemutatott filmek: Még szép, hogy megőrizte első helyét a Szépség és a Szörnyeteg (Beauty and the Beast). Újabb 88 millió dollárt tehetett hozzá bevételéhez, amellyel át is röppent a 300 milliós vonalon. Nem is kérdés, hogy meglesz a 400 is. King Kong próbálja tartani magát, a Koponya-sziget szerény 14 milliót hozott, valószínű, hogy valahol úgy 150 millió felett valamivel távozik a moziból. Logan átverekedte magát a 200 millión. 

Cím

Hétvégi bevétel

Hétvégi bevétel

Változás %-ban

Büdzsé

Szépség és a Szörnyeteg

88.34

316.95

– 49.4

160

Power Rangers

40.50

40.50

100

Kong: Koponya-sziget

14.42

133.50

– 48.2

185

Élet

14.42

14.42

58

Logan

10.14

201.45

– 43.1

97

Get Out

8.68

147.49

– 35.4

4.5

Bukós szakasz

7.60

7.60

25

A viskó

3.78

49.07

– 37.0

20

Lego Batman

1.97

170.84

– 57.2

80

The Belko Experiment

1.80

7.57

– 56.3

5

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *