10

Miért vállal be Nicolas Cage ennyi rossz filmet?

cageJelezte egy ismerősöm, hogy már elérhető a USS Indianapolis: Men of Courage. Ha 2017 helyett 1997-et írnánk, irtó lelkes lennék. Mario van Peeblestől a Fenegyerekek igazán élvezetes akció-vígjáték volt. Tom Sizemore-nak is voltak villlanásai, gondoljunk csak a Halál napjára vagy éppen a Wyatt Earp-re. Na de Nicolas Cage? Gyakorlatilag elérte, hogy messzire elkerüljem filmjeit. Az elmúlt időszakban talán csak egyetlen minőségi és értékelhető darabban játszott, a Joe csak arra volt jó, hogy megmutassa tud színészkedni. De az Outcast kaland-akcióban mutatott teljesítményénél még Steven Seagal és Dolph Lundgren is jobbat tud.

De miért vállal be Cage mindent? Miért mond igent mindenkinek? Nem azért mert Az igenember nagy hatással volt rá. A pénzért!!! De neki különösképpen fontos, hiszen anyagi helyzete súlyos. Cage ugyanis szerette költeni a milliókat, gondolkodás nélkül vásárolt kastélyokat, drága verdákat és szigeteket. Aztán jött a nagy koppanás. A színész csődbe ment, sok-sok millióval tartozik és a tartozását csak úgy tudja rendezni, ha megragad minden alkalmat a pénzszerzésre.

schlossCage még 2009-ben 40 millió dollárt vághatott zsebre a Forbes szerint. Szép summa, volt miből vásárolgatni, két kézzel szórta a dollármilliókat. 2004-ben a Bahamákon vásárolt egy szigetet, 2006 májusában pedig egy 160.000 m2 szigetet vásárolt az Exumán. Birtokolt középkori kastélyt is, a bajorországi Schloss Neidsteint (a képen) tudhatta magáénak, ám ezt már 2009-ben eladta 2.5 millió dollárért. 2007-ben a 2200 m2 -es Grey Craig kőből és téglából épített kastélyért adott ki pénzt, amely a Rhode Island-en található. De még abban az évben rátette a kezét az angliai Midford Kastélyra. Ezt követően kezdte eladogatni tulajdonait, hiszen 2008-ban sejtette meg, hogy mégsem megy olyan fényesen a szekér. Megvált meg a németországi tulajdonától, akárcsak a 7 milliós bahamai szigetétől és a Rhode Island-itől is.

2009 táján csaptak össze feje felett a hullámok, ugyanis az IRS (amerikai adóhatóság) benyújtott keresete szerint a Louisianában található ingatlana után nem fizette be az adót. 2007-ben 6.2 millió dollárnyi jövedelemadóval tartozott, de a korábbi évekből is volt még tartozásai. De mások is bejelentkeztek Cage-nél, többek között az East West Bank és a Red Curb Investments, utóbbi 36.7 milliót követelt tőle.

A színész erre 20 millióra perelte Samuel J. Levin tanácsadóját, mondván, hogy a helytelen útmutatásai miatt került csődhelyzetbe, nem hívta fel a figyelmét anyagi helyzetére, nem szólt, hogy rettentő nagy bajban van. Egyszóval: Levint csalónak bélyegezte, sérelmezte, hogy 2008-ig nem is tudta, hogy vissza kellene fognia magát. Erre a volt tanácsadó is benyújtott egy ellenkeresetet, állítása szerint igenis közölte ügyfelével, hogy sokkal többet kellene keresnie, ha fenn akarja tartani életvitelét. E helyett folyamatosan drága autókat, ékszereket és szigeteket vásárolt, utazásai alkalmával pedig nem csupán családját, hanem rengeteg ismerőseit is magával vitte. Volt vagy 15 rezidenciája, rengeteg yachtja, Rolls Royce verdák sorakoztak a garázsban, milliós értékű ékszereket és festményeket birtokolt, magánrepülője volt.

Levin szerint Cage 2007-ben 33 millióért vett ingatlant, szert tett 22 autóra (közte 9 Rolls-ra), 12 kifejezetten drága ékszert vett, 47 művészeti alkotást és egzotikus tárgyat. Köztük egy dinókoponyáért is leszurkolt 276.000 dollárt egy aukción, a licitálásban Leonardo DiCaprio-t gyűrte le. Miután kiderült, hogy a koponyát Mongóliából lopták el, a színész visszaszolgáltatta a hatóságoknak.

lalaurieCage-é volt a „Most Haunted House in America” címmel bélyegzett ház is, amely New Orleans francia negyedében van. Korábbi tulajdonosa Delphine LaLaurie volt. 2009-ben 5.5 millió dollárért kelt el.

Bel Air-ben található házán hat jelzálog is volt 18 millió dollár értékben. Cage 35 millióért szeretett volna megválni 2010 áprilisában, de ahhoz képest, hogy a nyitó licit 10.4 millió dollár volt, mégsem sikerült felkúsznia az úrnak. 1940-ben épült a ház 110.000 dollárért és többek között Dean Martin, illetve Tom Jones is birtokolta azt. Végül 2010 novemberében jócskán áron alul, 10.5 millióért adtak túl rajta.

actioncomics2011 novemberében rekordösszegért sikerült eladni az Action Comics 1. számát, amelyet 1997-ben még 110.000 dollárért vásárolt.

És ez még mind semmi, mivel magánéletében sem ment minden simán. Exe, Christina Fulton modell és színésznő 13 millió dollárra perelte be, amelyet meg is kapott. Ráadásul a válásai is csak vitték a pénzt. Patricia Arquette-tel 2001-ben szakított, kapcsolata Lisa Marie Presley-vel 2004-ben ért véget. Ekkor még volt mit a tejbe aprítani. 2004-ben vezette oltár elé Alice Kim pincérnőt, 2016-ban ért véget a házasság.

Tehát látható, hogy miért kényszerül rá, hogy leszerződjön mindenféle igénytelen marhaságra. De ha valaha ki is lábalna ebből a szörnyű helyzetből, egyáltalán nem biztos, hogy vissza tud kapaszkodni az élvonalba. Valószínűleg A nemzet aranya 3-ból nem lesz semmi és nem hiszem, hogy hirtelen bejelentenék a Tolvajtempó folytatását.

A végére egy kis poén:

10 komment

 1. Sokmindenki megkattan egy idö utän hogy evekig evtizedekig komoly penzeket keresett . Egyreszt elönti öket egy euforia a költekezesben , mäsreszt unatkoznak. Menekülnek a galyra ment magän eletük elöl a paparazzik elöl ha egy komoly magänszferät epitenek fel. Sokmindenkinel kicsuszik a talaly. Läsd Michael Jackson v most Johnny Depp.
  Vannak kivetelek , Michael Jordan ugye a sajät ruhäzatäval vagy George Clooney pl ingatlan befektetesi mäniäs , Las Vegas es kül. az Ocean”s 2 ota a gärda to olaszorszäg . De ezek hozzäk a penzt mär nem viszik.
  Talän a rossz peldäk nem lättäk a Brewster millioit Richard Pryorral 😀
  http://www.imdb.com/title/tt0088850/?ref_=nv_sr_5
  Mindenkit megvältoztat a penz , en egy lottonyeremenyt simän el tudnek költeni csak autokra es annak hätterere 😀

  • Úgy tudom Jordan még most is nagyon jól keres (talán élet hosszig tartó szerződése is van a nike-val) pár éve még a legjobban kereső sportolók listáján is rajta volt, bőven a nyugdíj után.

   • Jordant nem lehet ide sorolni szerintem. Ha van örökélet szerződése, akkor meg pláne. Nem tudom, de le merem fogadni, hogy még hívjáj showműsorokba, terméketeket népszerűsíteni, szóval van ott szép bevétel.

 2. A vacak kis videofilmjeit nyugodtan letagadhatja, főleg, hogy el se jutottak a moziba. Azért sok szép éve volt, és a Joe is klassz lett. Ami inkább kínos, hogy miért nem keresik a stúdiók… Ja, meg ez a szöveg, hogy a tanácsadóját okolja…:) Szegény, nem tudta fejben tartani, mennyi pénze van…:)

  • Egy stúdiófilm forgatása hónapokba is eltart, amit hetekig kell népszerűsíteni. Egy kisebb költségvetésű produkciót gyorsan le lehet tudni és még világkörüli turnéra sem kell menni. Gyorsan kellett a pénz és 20 millió dollárt nem minden esetben vágnak csak úgy oda az emberhez, várni kell a munkálatok kezdetére. Így meg aztán sok kis milliót össze tud szedni, kevesebb a fáradtság. A végén lehet, hogy kilábal a csődből, de akkor már késő lesz.
   Egyébként érdekes, hogy nem tudja, hogy mennyi lóvéja volt. Nem volt befektetése, csak egy rakat kastélya. Illett volna tudnia, hogy meddig nyújtózkodhat.

   • Ezek szerint van aza pénz ami felett már nem számolod. Nem tudom nekem, hogy menne de tennék egy próbát 😀

 3. Én csak egy lehetőséget szeretnék az élettől.
  Szeretném bebizonyítani,hogy a pénz nem boldogít. 🙂

 4. A városban lottón valaki nyert úgy 150 milliót. Ezt csak utólag tudtuk meg, tőlük béreltünk egy üzlethelyiséget. Vállalkozásuk volt, majd a pénz hatására vették egy-két dolgot, köztük azt a helyet, amit kivettünk. De ugye egy-két ingatlan és 2-3 kocsi, meg pár utazás után a milliók elfogynak. Vissza is tértek régi életvitelükhöz. Szóval vannak, akik el tudják herdálni a lóvét. De mondjuk nem tudom, hogy az mit kezd a 7 milliárddal, aki megnyerte az eurolottót.:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *