3

Animációs filmek 2017-ben

batmananimacioslegoA Lego-kaland (The Lego Movie) kitörő sikere után a stúdió bejelentette, hogy várhatóak a folytatások és néhány spin off is. Kézenfekvő volt, hogy a stúdió választása Batmanre esett, hiszen a karakter felettébb népszerű, borítékolható, hogy profitot fog termelni. A történet szerint a sötét lovag továbbra is üldözi a bűnt, próbálja elkapni Jokert. Viszont Alfred felhívja a figyelmét, hogy talán ideje lennie figyelmét másra, illetve valakire fordítani.

A Warner nyugodtan adott zöld utat a Ninjago spin offnak.  A produkciót Charlie Bean készíti, Chris Miller és Phil Lord producerként felügyeli a munkálatokat. Egy nindzsa, egy szamuráj és egy sensei fog össze, hogy sárkányokkal harcoljon, a fő ellenfél a velejéig gonosz Lord Garmadon lesz.

smurfslostvillagekepA Sony félretette az élőszereplős/CGI Hupikék törpikék elképzelést, inkább átváltottak  animációra. Kelly Asbury, a Shrek 2 és a Szilaj (Spirit) társrendezőére bízták a projekt elkészítését.  A történet szerint Törpilla Okoskával, Ügyifogyival és Törperőssel közösen vág keresztül a Tiltott Erdőn, amely tele van különféle veszélyes lényekkel. Egy térkép segítségével még Hókupszók előtt szeretnének megtalálni egy legendás és elfeledett törpfalut. Útjuk során az apró kék törpicsekek fajuk egyik legnagyobb titkával is szembesülnek. A Smurfs: The Lost Village áprilisban érkezik.

Hangulatjelekről animációs film? Még szép, hogy lesz. A történet természetesen egy okostelefon belsejében játszódik. A hangulatjelek a Textopolis nevezetű appon belül élnek, azt remélik, hogy a felhasználó kiválasztja őket. Minden hangulatnak csak egyetlen arckifejezése van, kivéve Gene-t. Ő filter nélkül jött világra és többféle érzelmet be tud mutatni. Azonban Gene-nek ez nem tetszik és normális akar lenni, mint a többiek. Legjobb barátja a Hi-5 (Pacsi) és a kódfeltörő Jailbreak. Együtt indulnak nagy kalandokra szerte az appok világában, ahol mindegyik világ fantasztikus, érdekes, vad és szórakoztató. Szeretnék megtalálni Code-ot, aki majd helyreteszi Gene-t. Azonban úgy adódik, hogy a három jó baráton áll vagy bukik az összes hangulatjel sorsa, amikor a telefon nagy veszélybe kerül.

emojimovie

cars2Habár a Verdák (Cars) első és második része sosem tartozott az igazán kedvelt Pixarnál készült animációk közé mégis eléggé szép bevételt értek el. A Disney-nél rábólintottak a következő felvonásra, szóval Villám McQueen jövőre visszatér. Ezúttal Brian Fee vehette kezébe a gyeplőt a rendezői térfélen, ő dolgozott story artistként az előző két animáción is. Daniel Gerson, a Szörny egyetem (Monster University) és a Csodacsibe (Chicken Little) írója dolgozott a forgatókönyvön. Egyelőre keveset lehet tudni a sztoriról, McQueen veterán versenyző és megpróbálja bizonyítani az új generáció számára, hogy nem kell még leírni őt.

nutjob2A mogyoró-meló 2-ben (The Nut Job 2) a mókus Okaton City polgármesterét próbálja barátaival együtt megakadályozni, hogy elpusztítsa otthonukat és vidámparkot létesítsen a helyen. Carl Bunker, a Szörny mentőakció (Escape from Planet Earth) készítője dolgozott az animáción.

captainunderpantsItthon is megjelent Dav Pilkey gyerekeknek szóló Alsógatyás kapitány kalandjai (Captain Underpants) könyve. Ebből a DreamWorks készített animációt, amelyben két srác hipnotizálja a gimi igazgatóját és átváltoztatják kedvenc képregénykarakterükké. David Soren, a Turbó (Turbo) rendezője szállítja le a produkciót.

gru3kep2010-ben jött ki a Gru (Despicable Me), amely 543 millió dollárt termelt ki a mozikban. A 69 millió dolláros költségvetés mellett ez bizony elég szép, szóval jött a folytatás. Eredmény? 970 millió dollár, ráadásul a Minyonok (Minions) spin off 1 milliárd felett teljesített. Abszolút semmi akadálya nem volt, hogy az Universal akadályt gördítsen a 3. felvonás elé. A történetnek ezúttal Gru ikertestvére, Dru is részese lesz, amivel együtt jár a rivalizálás is. Kyle Balda, Eric Guillon és Pierre Coffin rendezték az animációs filmet. Amerikai bemutató június 30.

A Coco-t Lee Unkrich és Adrian Molina rendezi és november 22-én mutatják be. A főszereplő Miguel lesz, a srác arról álmodozik, hogy Ernesto de la Cruz-hoz hasonló zenész lesz, aki történetesen a példaképe. Mindenképpen szeretné bizonyítani, hogy tehetséges. Furcsa és érdekes történetesek sorozata után köt ki a Holtak Földjén, ahol megismerkedik Hectorral és együtt próbálják kideríteni a Miguel múltját övező rejtélyeket.

cocoposteranimacio

Aaron Woodley, a Megfontolt szándékkal (Entitled) thriller alkotója animációs filmet készített. A Spark áprilisban került bemutatásra. A címszereplő egy fiatal majom, egy rókalánnyal és egy malaccal csillagközi kalandra indul. A Bana bolygót elfoglaló Zhong tábornokot akarják legyűrni.

tn_1parkposter

ferdinand1936-ban került kiadásra a The Story of Ferdinand gyerekkönyv, amelyben egy bika a viadalok helyett inkább virágokat szagolgatott. A Disney-t is gyorsan megihlette a sztori, hiszen 2 évre rá elkészült egy rövid animációs film is. 2011-ben a Fox jelentette be, hogy a Blue Sky céggel közösen tető alá hozzák az egészestés verziót. Carlos Saldanha lehetett a rendező, viszont a munkálatok kicsit megcsúszhattak, mert a Ferdinandra keresztelt alkotást folyamatosan tologatták, végül a Croodék 2. részének a helyére, 2017 december 22-re került.

Én kicsi pónim. Hallhattuk már sokszor, hogy be tudjuk azonosítani. Sőt, a játékfigurákon kívül több rajzfilmsorozat és DVD-n kiadott animáció született. De eddig mozis produkció még nem volt. 2017-ben kerül bemutatásra az első. A rendező Jayson Thiessen, aki azért jártas ebben a világban, hiszen köze volt a 2010-ben indult szériához is.

Visszatér Paddington is, a maci egy antik könyvet szeretne ajándékozni nagynénje 100. születésnapjára. De amikor a regénynek nyoma vész, ő ered a tolvaj nyomába. Ezúttal is Paul King, az első felvonás rendezője irányította a munkát.

paddinton2poster

A csehek éppen Lajka kutyáról készítenek egy animációs sci-fi musical-t. A részletek nem ismertek, Aurel Klimt a rendező.

 

3 komment

  1. Szegény Lajka. 🙁

    “A szovjet Szputnyik–2 műhold fedélzetén Lajka (oroszul: Лайка; jelentése: Ugatós) kutya – fajtáját tekintve egy keverék – volt az első élőlény bolygónkról, amely Föld körüli pályára állt. A műholdat 1957. november 3-án indították Bajkonurból. Az űrutas eredetileg Moszkva utcáin kóborolt, és a sintértelepről választották ki kísérleti alanynak. Több más néven is illették az állatot, leggyakrabban használt neve állítólag Kudrjavka (Кудрявка), azaz Bodri volt. Két másik kutyával együtt rövid kiképzést kapott mielőtt felbocsátották az űrbe. A műholdnak nem volt visszatérő egysége/képessége, ezért Lajkára egyébként is halál várt, de a szovjetek sokáig azt terjesztették, hogy több napig életben volt, ám mint később bebizonyosodott, a Föld körüli pályára állás után néhány órával elpusztult. Biológiai küldetést kellett volna végrehajtania, amelyben az élő szervezet űrbéli viselkedését tanulmányozzák.” (wiki)

    Kíváncsi vagyok, ezt hogyan közlik a műben…..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *