7

A Zsivány Egyes marketinganyagiban még benne voltak, a filmből viszont kimaradtak

stormtroopers

SPOILER SPOILER

Mostanság mintha megszokottá vált volna, hogy egyes előzetesekbe bekerülnek olyan szövegek és pillanatok, amelyek a filmből teljes mértékben kimaradnak vagy változtatnak rajta az utómunka során. A Zsivány Egyesnél is tapasztalható volt, méghozzá akár úgy is vehetjük, hogy a teaser trailerben mutogatott másodpercekből semmi sem került be a végső változatba. De még a térdig vízben gázoló Stormtrooperek, amelyek azért rajta voltak a posztereken és egyéb reklámanyagokon szintén a vágóolló áldozataivá váltak. A Slashfilm összegyűjtötte a megváltoztatott és hiányzó momentumokat. Lássunk néhányat.

A Deatrooperek mögött éppen lángol valami. Bizonyára a film nyitányáról van szó, a produkcióban e helyett inkább az egyik Deathtrooper a Jyn által elejtett birodalmi rohamosztagost ábrázoló babát tart.

deathtroopers1 deathtroopers2

De kihagyták és átdolgozták a teljes beszélgetést, amikor Jyn-t elviszik először Lázadókhoz. Állítólag a pótforgatás alatt a főhősnőt sokkal szimpatikusabbá próbálták tenni azáltal, hogy kevésbé visszavettek az arroganciájából. Sőt, még a Kitört a lázadás, igaz? Fellázadok!” szöveg is kimaradt.

monmothma

A teaser trailerben Saw Gerrara éppen Jynt kérdezi, hogy „Mit tesz akkor, ha elkapják, mi tesz akkor, ha megtörik. Ha folytatja a harcot, akkor mi lesz?” Ebből is olybá tűnik, mintha Gerrera saját tapasztalatai miatt kesereg, a háború eléggé megváltoztatta őt, de a filmben nagyjából csak egy üzenetet mutat meg Jynnek. Szóval a nő viselkedése és hozzáállása sokkal jelentősebben változott volna a cselekmény során.


Egy színfalak mögötti videóban volt látható, hogy Felicity Jones és Forest Whitaker a Jedha bolygón a szabadban éppen valami akciójeleneten dolgoznak, amelyekhez drótokat használták. De ugye a filmben Gerrera kvázi csak a barlangjában tartózkodott. Lehetséges, hogy Jyn megpróbálta megmenteni, miután felrobbant a közeli városka.

zsivanyegyesforg1

Jyn beöltözik birodalmi göncbe, majd a kamera felé fordul, a fények kihunynak és felcsendül a jól ismert induló. A rajongók ezt a pár másodpercet is élvezettel elemezték, még arra is gondoltak, hogy a végén átáll.

jyn-erso-star-wars-39475460-500-200

Jyn a torony tetején elindul az antenna felé, ám felemelkedik előtte egy Tie Fighter. Bármennyire is klasszul nézett ki, hiába vártuk, hogy a vadászgép megjelenjen. Az original verzióban ki ülhetett benne? Talán az egyik lázadó, mondjuk éppen Bodhi lopta el és próbált segíteni neki?

six

Láthattuk a trailerben, hogy Erso és K-2SO sietősre veszi a birodalmiak épületében.Holott a filmben inkább sétáltak.

rogue-one-star-wars-story-trailer-gif

És hát ugye ott volt az is, hogy Jyn és Cassian rohan a Lépegetők előtt. Sőt, még a bemutató előtti tv spotokban is volt ebből. A nő egyik kezében a Halálcsillag tervrajza. Ám a tervekkel csak az épület belsejében mászkáltak. Megeshet, hogy valamivel hosszabb lett volna a film, nem sikerült volna elküldni az adatokat és máshonnan próbálkoztak volna.

p6ozq2msl6jg4i6wii5g

A színfalak mögötti videóban látható, hogy háborús zónává alakult a környék.

animation-7

Alig kivehető, de az ott Alan Tudyk lenne, amint motion capture cuccban rohan. A színész játszotta K-2SO-t, szóval a robotot sem lőtték volna szitává, legalábbis nem az épületben az irányítópanel előtt.

kimaradtzsivanyegyes

Itt pedig Krennick is kiveszi a részét a lázadók utáni hajszában.

krennickbeachkrennickbeach2

A marketing során a lázadók együtt futnak a vizes területeken, ami szintén arra enged következtetni, hogy nem váltak szét az utolsó harmadban a főbb szereplők, hanem vállvetve harcoltak.

zsivanyegyescsapat

zsivanyegyesplakat

Az is kimaradt, ahogy Darth Vader áll egy vöröses „képernyő” előtt.

animation-10

 

7 komment

 1. A TIE-fightert én is vártam, annyira jól nézett ki. Kár, hogy kihagyták. Hátha a werkfilmekből majd kiderül.

 2. Ez nagyon érdekes volt, köszi, hogy összeszedted!
  Nagyon megdöbbentő, hogy ennyi minden változott a nyári pótforgatások és a vágás során. Egyébként nekem a kimaradtak jobban tetszenek, mint ami lett a végén. PeEdig a film is okés volt szerintem, nálam olyan 7,5/10, míg a tavalyi hetedik részt nem szerettem.
  De ez szerintem jobb lett volna, ha hagyják a rendezőt békében befejezni a filmet.

 3. Ezekből úgy tűnik, hogy az egész filmet újrahuzalozták: újravágták az első felét, a végét pedig (scarifi csata) szinte teljesen újraforgatták. Nem tudom, mit rakhatott le Gareth Edwards első körben az asztalra…

  • Biztos vagyok benne, hogy ő egy ennél is komorabb pakolt össze, ahol Jyn nem papol a reményről, hanem olykor-olykor meginog és a sötét oldal felé kacsintgat.
   És a végső csata egy véresebb, keményebb harc lett volna fél óra fékeveszett rohanással. 🙂

 4. Vagy külön marketinganyagot is forgattak, ha már ott volt hozzá minden, vagy tényleg hosszabb, és telesen más lett volna a film. Ha hosszabb lett volna csak, akkor reméljük kapunk majd egy bővítettet, vagy előbb utóbb Edwards kinyögi az eredeti koncepcióját.

 5. Én is úgy vagyok vele, hogy a film amit láttam végül is tetszett, de én azt a filmet vártam amit ezek a képkockák sugallottak. Nagy kár, hogy így belebarmoltak. Tartja magát egy pletyka, miszerint Vader nem csak a lázadó katonák közt rakott volna rendet, hanem az eredeti elképzelések szerint a főszereplők elmúlásaihoz is jelentős köze lett volna és ezért lett túl komor a vége, amit újra kellett forgatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *