7

Kisebb költségvetésű heist film lett volna a Zsivány Egyes

destroyerofworlds

SPOILERES

Már láthattuk, hogy milyen lett a Zsivány Egyes. Azonban nem mindig így képzelték el, kissé más lett volna, és itt most nem a pótforgatások alatt megváltoztatott jelenetekre kell gondolni. A Disney kidobta a filmhez kapcsolódó The Art of Rogue One-t és a Rogue One: The Ultimate Visual Guide-ot, ebből szemezgetett a Slashfilm.

John Knoll hét oldalas elképzelésének a címe Destroyer of Worlds volt. A pár lapon a rövid sztori és a karakterek leírása szerepelt, ebből dolgozhatott Gary Whitta forgatókönyvíró.

rogueoneconceptoriginal1

Knoll a Disney-nek egy Mission Impossible és Vadászat a Vörös Októberre ötvözetű heist movie vázolt, amely kisebb költségvetésből megvalósítható lett volna. A concept art részleg szépen el is készített néhány vázlatot, amelyekből kivehető volt, hogy akkor még kik lehetettek volna a főhősök. Ekkor még nem volt rendező a fedélzeten és Whitta sem dolgozott a szkripten.

zsivanyegyeseredeticsapat

Szóval a csapat: Jyn Erso, Ria Talla pilóta, K-2SO protokoll droid, Drey Nervis, Jerris Kestel és két űrlény, Lunak és Senna, Senna nagyobb lett volna Csubakkánál, Lunak pedig egy kisebb teremtmény.

krennicoriginal Krennic a lázadókhoz beépült birodalmi kém lett volna, aki felettesének jelentett volna mindent és saját fejük után mentek volna. Ezt a két karaktert a végső változatban inkább egybegyúrták.

rogueoneeee

Amikor 2014-ben Edwards kapcsolatba került a projekttel, a rablós-tolvajlós sztorit háborús filmmé változtatta meg. Lunak és Senna kikerült a cselekményből, K-2So átesett némi változtatáson. És Jyn-t ő tette meg főhőssé. Kapott még egy bujkáló édesanyát és lett volna öccse is, amelyen ugye szintén alakítottak. És miért bujkál? Mivel a hölgy egy jedi. Chris Weitz színre lépésekor mindez megváltozott, ő érezte úgy, hogy sokkal érdekesebb lehet a cselekmény az Erő nélkül, ahol sokakban már nincs meg a hit és a remény.

lazadohajo

A Lázadó csapat hajóját sokkal nagyobbnak akarták, legalább Millenium Falcon méretű lett volna és helikopter kialakításúként képzelték el, amelyben lett volna még egy kisebb űrhajó is, amivel bolygókra tudnak leszállni. Ebből lett inkább egy X-wing szerű transzporthajó. El is nevezték U-Wingnek.

conceptartsaw

Edwards fejéből pattant ki, hogy a Lázadóknak legyen kívülálló csoportja is, ám a Lucasfilmnél dolgozó Kiri Hart ajánlotta figyelmébe, hogy Saw Gerrera vezesse őket. A karaktert még Lucas találta ki és Clone Wars animációs szériában szerepelt. Fentebb látható a concept art is.

pao

Pao-nak Az ébredő Erőben lett volna jelenése, de azon túl, hogy megrajzolták, tovább nem jutottak vele. A Zsivány Egyesben viszont már benne van.

jynhalacsillag

Nem nyírták volna ki a teljes csapatot. Jyn a film végén a Halálcsillag hologramját nézegeti hajója előtt, amivel lelépett a Scarifról.

7 komment

  • Mivel lázadó és a film gyakorlatilag előzmény filmként szolgált, nem sok értelme lett volna életben tartani. Annyira meg nem jó karakter, hogy saját mozit kapjon.

     • Áh hülyek vagyok igazad van 😀 . Most jut eszembe, hogy közben eltelt 30 év. A mostani fő Star Wars filmekben ő már öreg lány.

     • Am most olvastam, hogy Felicity Jonesal 2 filmre szóló szerződés van. Hm?

     • Ez nem meglepő. Eleve úgy írják alá a szerződést a színészek, hogy kettő vagy három, esetleg több filmre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *