15

Alien: Covenant előzetes

aliencovenantposterMár a Prometheus előtt sem volt kétséges, hogy Ridley Scott folytatni fogja a franchise-t. A sci-fi horror 2012-ben az egyik leginkább kivesézett és kibeszélt film volt. Akkor csak annyit mondtak, hogy Shaw el fog jutni a Paradicsomba, biztosnak látszott, hogy Noomi Rapace és Michael Fassbender lesz ismét a főszereplő.

2013-ban Jack Paglen dolgozott a forgatókönyvön, amit még 2014 tavaszán Michael Green írt át. Scott eleinte még úgy fogalmazott, hogy az újabb résznek még nem igazán lesz köze az Alienhez, de aztán kiderült, hogy mégis. A cím először Alien: Paradise Lost volt, amit Alien: Covenantra változtattak át. Egy ideig úgy volt, hogy a Neill Blomkamp által tervezgetett filmhez fognak hozzálátni, ami az Aliens eseményei után játszódnának, de ezt megvétózták és inkább a Covenant került előtérbe. Blomkamp elgondolása nincs a fiók mélyére süllyesztve, egyszerűen csak félretették egy időre.

Alien: Covenant (2017) Katherine WatersonRapace azonban csak kimarad, legalábbis részben, hiszen állítólag csak egy rövidke jelenléte lesz, Fassbender viszont duplaszerepet kapott. Katherine Waterston lesz a főhős, Danny McBride, Demian Bichir, Jussie Smollett, Amy Seimetz, Carmen Ejogo, Callie Hernandez és Billy Crudup is csatlakozott a projekthez, illetve James Franco is felbukkan.

A galaxis túlsó oldalán egy távoli bolygón a Covenant kolonizációs hajó legénysége  úgy gondolja, hogy egy feltérképezetlen paradicsomot talál. Ami valójában egy sötét és veszélyes világ és egyedüli lakója a szintetikus David, a Prometheus expedíció túlélője.

Fassbender nem csupán Davidet fogja játszani, hanem Waltert is, ami egy továbbfejlesztett android. A Covenant legénység tagjai: Crudup a kapitány, Bichir és Hernandez a biztonsági tiszt, McBride a pilóta, Seimetz a másodpilóta, Smollett az orvos, Ejogo a sebész.

15 komment

 1. ..ez…semmi. Se feszültség,se kedvcsináló. Az utolsó jelenet meg…wait. Tehát az ősvadász,aki itt még csak éppenhogy létrejött pár éve (? hónapja) egy ősből és egy polipszerű lényből, hirtelen tudja,mi az a fürdés és a víz, meg a műanyag függöny, (+nem nézte nagydarab dupla lénynek,hanem kettő embernek az alakzatot) és alulról már-már Hitchcock-i szinten kimaxolva saját kliséjét klisét,támad. Legalább a zene jó.

  • Igen, az univerzum legintelligensebb gyilkosa tudja mi a fürdés és mivel piszkosnak érezte magát be is szállt megmosni a hátát. Ne haragudj de ez olyan szintű szőrszál hasogatás ami már vicces 😀

   • 😀 igen,de muszáj volt. annyira utánérzést keltő ez a trailer. Persze attól még lehet jó lesz,de pont ebben a fürdős jelenetben kellett szegény Alient betrailerezni?

 2. Pedig nagyon hangulatos, nem mutat kb semmit, de remek a zene választás és a felépítése, bitang jó lesz ez ne aggódjatok.

 3. A Blade Runner előzetesében több kraft volt mint ebben. Örülök, hogy azt végül nem Scott rendezi. Ha már muszáj volt megcsinálni.
  Ez meg remélem fog annyi pénzt hozni, hogy a Blomkamp féle Ripley film is el tud készülni.
  Azért remélem jobb lesz ez, mint az előző próbálkozás volt.

 4. Remélem nem csak annyi lesz, hogy megérkeznek, páran megfertőződnek, a lény vagy lények lekaszabolnak mindenkit kivéve 1-2 embert és vége mert akkor falnak megyek (mert ugyebár a nép ezt várta a 2012-es Prometheus-tól is vagyis, hogy hol vannak az Alien-ek) na én meg pont a a Teremtők szál miatt szeretem a Prometheust és ha ebből kihagyják őket akkor Scott papa elmehet a bús pics…-a…..

  • Választ kell, hogy adjanak egy csomó kérdésre, és bízom benne, hogy Fassbender karakterei ezt meg is teszik. Nemcsak a Tervezők szálat kéne tisztázni, de az alienek evolúcióját is.

 5. A trailerből nem sok minden derül ki.
  Úgy tűnik összegyúrta mindkét filmjét egybe, valamint remakelte és folytatta is őket. Kicsit azért ide már több kell, mint elbújni a nagy előd neve mögé, és leforgatni egy újabb sötétfolyosós szörnyhorrort. Remélem, tudja építeni az univerzmot nem csak rombolni, bár bizonyos, ebből az előzetesből is, hogy elég butácska film lesz. Elsősorban amit többen is kiszúrtak, hogy egy gyarmatosító, kutató csapat szkafander nélkül mászkál egy idegen bolygón, csak mert belélegezhető a levegője…mit sem törődve amikroorganizmusokkal….hát igen. Ink bloomkamp kellet volna, eredetibb ötlet, és ezt a szintet bármikor hozza…sőt.

 6. Pelenka ugyan nem kellett, mint anno a Prometheus ( ami nálam az évtized trailere) előzeteséhez, de majd a moziban kiderül! Várom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *