8

Silence előzetes – Scorsese a feudális Japánban

silencekepuj6Martin Scorsese már a 90-es években szerette volna megvalósítani Shūsaku Endō regényét. Telt-múlt az idő, tervek és elgondolások jöttek-mentek, de a Silence-t soha nem söpörte le asztaláról. 2009-ben végre történt valami, Daniel Day-Lewis, Benicio del Toro és Gael Garcia Bernal lehettek volna a főszereplők, ám a rendező a Viharszigeten (Shutter Island) és A leleményes Hugo-n (Hugo) dolgozott. Aztán a Cecchi Gori Pictures cég pereskedett a direktorral, állításuk szerint egy szerződés értelmében a Kundun után el kellett volna indítani a forgatást és az előkészületekre akkor 750.000 dollárt tapsoltak el és azóta sem történt nagyobb előrelépés. 2014 elején ért véget az ügy, a részleteket nem hozták nyilvánosságra.

Mindenesetre 2014 februárjában Scorsese Tajvanra utazott, hogy megfelelő helyszíneket keressen a forgatáshoz. silencekepuj7Liam Neeson, Adam Driver és Andrew Garfield szerződött le a főbb szerepekre, mindenki a megszokott gázsijának töredékéért dolgozott, így a költségvetés csak 51 millió dollárra rúgott.

Neeson formálja meg Cristovao Ferreira portugál jezsuita szerzetest, akit Japánban arra kényszerítenek, hogy megtagadja hitét. Garfield és Driver éppen azért érkeznek az országba, hogy rátaláljanak mesterükre, azonban szörnyű nehézségeket és szenvedéseket kell kiállniuk.

silenceposter4

8 komment

 1. Hát nem tudom. Biztos jó lesz, de ettől nem jött meg hozzá igazán a kedvem, pedig nagyon szeretem Scorsese filmjeit, bár szerintem kevés kivételtől eltekintve (Krisztus utolsó megkísértése mellett az Aviátor) igazán kiemelkedők csak a bűnügyi filmjei (Casino, Nagymenők). Persze, ettől még lehet zseniális, de ezek alapján nem érzem azt, hogy “látni kell”.

  És bocs, de nem tudok szó nélkül túllépni: Adam Driver feje olyan szinten amorf, hogy hihetetlen. Tudom, nem tehet róla, meg biztosan nem a szépségéért szeretjük, de ebben is ahogy mutatják közeliben, hát egyszerűen csak csodálkozok, hogy ilyen is van? :O

  • Adam Driver olyan szinten csúnya, hogy már szép.
   (Itt azért sok kilót ledobott, ha normál súlyban van, sokkal “szebb” a feje, hidd el.) 🙂
   Engem inkább a bárgyú képű Andrew Garfield -tól ráz a hideg. Nem is nézek tőle semmit. Ezt se fogom.

   • Jó, nem lehet mindenki olyan szép, mint én. 😛

    Amùgy mindkettö jó színész, véleményem szerint. Na majd meglàtjuk ebböl mit hoznak ki.

 2. Jó lesz ez, bízom egy szikár, kőkemény drámában, ugyanis a forrásmű zseniális, és valószínűleg jezsuita kötődései miatt Scorsese is szívügyének érzi a produkciót.

 3. Kész kínszenvedés volt az egész, bigott katolikusoknak mindenképpen kötelező darab!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *