0

Animációs film készül az Oscar jelölt The Dam Keeperből

damkeeper2014-ben készült el Robert Kondo és Daisuke ‘Dice’ Tsutsumi (Hayao Miyazaki unokahúga a felesége) a The Dam Keeper rövid animációs filmmel. A duó korábban a Pixarnál dolgozott, szóval minőségi alkotást tettek le az asztalra, Oscar jelölést is kapott. És most belevághatnak az egészestés változatba. A Fox Animation égisze alatt munkálkodhatnak, a forgatókönyvet John Henry Hinkel írhatja.

A 18 perces animációban egy szélmalomban dolgozó malac fontos szerepet tölt be a város életében. Hiszen a csodálatos településtől távol kell tartania egy sötét felleget. Ennek ellenére a suliban folyamatosan bántják, de legalább az új tanulóval – aki történetesen egy róka – egészen jól összebarátkozik.

A filmváltozat kissé eltérő lesz az alapanyaghoz képest. Néhány évvel a rövidfilm után játszódik, természetesen 3D-s lesz és CGI, ráadásul tele lesz dialógussal.

Ezen túlmenően a Tonko House szeretné képregény formában is kiadni a sztorit, a trilógia első része 2017-ben kerülne a boltok polcaura és egy tíz részes Hulu sorozat is formálódik Japánban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *