0

InterCom hírlevél

intercom

Eddie, a zenész (12)

Mayfairbe visszatértek a nyolcvanas évek: és nem is halkan. Az Eddie, a sas (Eddie the Eagle már a mozikban) nyolcvanas évekbelinek tűnő kísérőzenéjét Gary Barlow, az egykor legendás Take That tagja produkálta. Ő maga is írt egy korabelinek tűnő számot, és összeszedte régi barátait.

– Az évtized legendás hangjait akartam a filmbe – nyilatkozta a zenész. – Azokat a hangokat, amiket ha hall az ember, rögtön tudja, hol jár és mikor. Volt, akit nagyon kellett keresnem, volt, aki azóta is koncertezik, de végül nagy csapat jött össze.

A tehetségtelen, de lelkes sportolóból olimpikonná váló brit síugró története, az egész világon váratlan sikert aratott. A humora és szerethetősége meg persze a két sztárja, Hugh Jackman és Taron Egerton mellett ez a zenéjének is köszönhető. A film betétdalai közt Barlow segítségével többek közt Kim Wilde, a Go West és Paul Young számai is ott vannak: mindannyian saját fénykoruk stílusában, új nótát szereztek, korabeli hangszereken rögzítették őket – és egyetlen alkalommal elő is adták.

A londoni Eddie, a sas koncert hatalmas hangulatban zajlott: volt benne sok nosztalgia, de azért a jelennek szólt: az Angliában máris kultuszfilmnek számító Eddie rajongói végigtáncolták a több órás műsort.

IC Press

0tehj

Deadshotból Batman (16E)

A világ a Batman körüli hírekkel van tele. Alig négy hete fut a világ mozijaiban a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala (Batman V Superman: Dawn of Justice, már a mozikban), és már több mint 800 millió dollár bevétellel büszkélkedhet. Eközben a Warner Bros. vezetői immár hivatalosan is megerősítették a neten pár hete fel-felbukkanó hírt, hogy Ben Affleck nemcsak játssza, hanem írja és rendezi is a következő, csak Batmanről szóló filmet. A Suicide Squad – Öngyilkos osztag (Suicide Squad, hazai bemutató: augusztus 4.) – köszönhetően meghökkentő látványú és fekete humorú előzeteseinek – valószínűleg a nyár legjobban várt filmje, Zack Snyder pedig már Az Igazság Ligája díszletéből és színészeivel tett közzé egy mozgóképes üzenetet… De Will Smith még a sok újdonság közepette is tudott olyat nyilatkozni, amivel mindenkinél érdekesebbé vált: azt, hogy szívesen átvenné Batman szerepét.

– Volt már olyan képregény, amiben Bruce Wayne megsebesül, és Deadshot beáll a helyére – nyilatkozta az MTV Newsnak a színész, aki a Suicide Squad-ban a szuperbiztoskezű lövészt, Deadshotot alakítja. – Deadshot hordta a Batman-ruhát. Szerintem, ez elég jó ötlet, és szívesen beszállnék egy ilyen filmbe. Csapatjátékos vagyok. Ha szükség van rám denevérruhában… részemről oké.

Will Smith azt is hozzátette gyorsan, hogy nem Ben Affleck-et akarja kitúrni a szerepéből. Úgy gondolja, Affleck csinálhatna még pár Batman-filmet, azután jöhet a jelmezcserés fordulat.

– Szerintem, ez logikus fejlődése volna a sztorinak – mondta Will Smith.

IC Press

Cápa Cannes-ban (12E)

Végre biztosan eldőlt: Julia Roberts utazhat Cannes-ba! Csütörtökön délelőtt a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál vezetői, Pierre Lescure és Thierry Fremaux párizsi sajtótájékoztatójukon nyilvánosságra hozták a világ talán legrangosabb filmes eseményének hivatalos programját. A rekordszámú, 1869 nevezésből végül 49 film került a válogatásba, ezek 28 országot képviselnek. És az exkluzív listán ott van – ahogy már hetek óta pletykálják – Jodie Foster új rendezése, a Pénzes cápa (Money Monster, hazai bemutató: május 26.).

A filmben George Clooney egy befektetési tanácsadó műsor vezetőjét alakítja, akit élő, egyenes adásban ejtenek túszul a stúdióban, miközben az adás rendezője, Julia Roberts próbálja kezelni a helyzetet: míg végül rá nem jönnek, hogy mindannyian egy nagy pénzügyi átverés áldozatai. Foster és Clooney már nem kezdő a Croisette-en, de – bármilyen furcsa is – Julia Roberts először lesz a fesztivál vendége.

0jr

IC Press

Az új Kingsmanek

A tekintélyes sajtótájékoztatók kora lejárt. A filmekkel kapcsolatos legfontosabb infók manapság sztárok twitterén jelennek meg. A Kingsman – A titkos szolgálat rég várt folytatása körül számtalan izgalmas újdonság került elő mostanában: és mindegyiket az tudta meg először, aki szorgalmasan olvassa a twitter-bejegyzéseket. Az első sokk egy hete érte a brit szuperkémek rajongóit: a film és a második rész, a Kingsman – The Golden Circle (hazai bemutató: 2017 nyara) főszereplője, Taron Egerton tette közzé, és egy Mark Twain-idézetet tartalmazott: „A halálommal kapcsolatos híreket alaposan eltúlozták”. Mindazok, akik sajnálták, hogy a Colin Firth alakította szuperkém nem érte meg az első rész végét, most ünnepelnek: biztosak benne, hogy a főgonosz Samuel L. Jackson lövése mégsem volt halálos.

Tegnap Channing Tatum posztja borzolta fel a kedélyeket: úgy tűnik, a folytatásban ő is szerepet vállalt. Hogy pontosan mit, azt még nem tudni, de mivel a film a Kingsman szuperkémcsapat amerikai partnerszervezeténél fog játszódni, a legtöbben arra tippelnek, hogy amcsi ügynököt alakít majd.

Nemcsak Egerton mellé csatlakozik, hiszen a közelmúltban már azt is megtudhattuk, hogy a filmben játszani fog Sir Elton John, a Trónok harcában híressé vált Pedro Pascal valamint Julianne Moore és Halle Berry is.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Biztosra megyünk *