2

Horrorfilmek 2016-ban

amityvilleMilyen volt az idei horrorfelhozatal? Akadtak egészen jól sikerült darabok és persze temérdek B kategóriás film is érkezett. 2016-ban Samara újra a frászt hozza ránk, jön még egy Amityville és persze a zombikból sem lesz hiány. Alább egy válogatást futhattok végig a következő évi kínálatból. Posztert, képet vagy előzetest csatolok, ha akad.

James Wan éppen a Démonok között 2. részét, azaz a The Conjuring 2: The Endfield Poltgergeistet forgatja. Twitterén tett közzé néhány fotót a munkálatokról. Patrick Wilson és Vera Farmiga újra eljátssza a paranormális ügyekben jártas Warren házaspárt. A forgatókönyvet Wan írta a Haey fivérekkel, amelyet később David Leslie Johnson pofozott ki. A történet az Enfield Poltergeist ügyből merít, amely 77 és 79 között zajlott. Egy 11 és 13 éves lány szállt meg gonosz lélek.

conjuringforgatas1

Valahol ott ért véget a legutóbbi Resident Evil, hogy Fehér Ház tetején álltak Alice-ék, az egykori Elnök egykori munkahelye éppen szörnyek ostromolták. Paul W. S. Anderson beígérte a folytatást, de kicsit várni kellett rá. A Resident Evil: The Final Chapter címre keresztelt film előkészületei elindultak, ezt Milla Jovovich, a franchise sztárja erősítette meg, a forgatás kezdetéről nincs információ. Wenworth Miller újra eljátszhatja Chris Redfieldet, Li Bingbing pedig Ada Wongot, illetve Sienna Guillory és Spencer Locke visszatérése is biztosra vehető. Alice barátaival és az Umbrella egykori fejesével, Albert Weskerrel közösen folytatja a harcát a Vörös Királynő ellen. Visszatérünk oda, ahol minden elkezdődött, az Umbrella alapítója által épített kúriába és annak „alagsorába”.

residentevilforgatasvege4

David F. Sandberg leginkább rövidfilmekben utazik leginkább. 2013-ban jelentkezett a Lights Out 3 perces alkotásával, amire a New Line stúdió felkapta a fejét. Annyira megtetszett nekik produkció, hogy úgy döntöttek, hogy megadják a lehetőséget a direktornak, hogy egészestés filmmé bővítse. Eric Heisserer segített a forgatókönyv megírásában, James Wan vállalta a produceri feladatok ellátást. A történet szerint egy családot megtámad egy természetfeletti jelenés, amit csak a sötétben lehet látni. A rövidfilm alább megtekinthető.


Előbb-utóbb minden Disney produkcióban játszó fiatal ráun arra, hogy folyamatosan családoknak vagy tiniknek szánt vígjátékokban vállaljon szerepet, vadulni akar. Bella Thorne-nál szintén betelt a pohár, így kapva kapott az alkalmon, amikor lehetősége nyílt arra, hogy bekerüljön egy horrorba.  Leszerződött a Dimension és a Blumhouse közös tervezetébe, egy újabb Amityville-re. A filmet Franck Khalfoun, a Maniac rendezője vezényelheti le. Az elképzelés az volt, hogy found footage stílusban forgatják le a filmet, ám ezt idővel elvetették. Jennifer Jason Leigh szintén aláírt a horrorra, amelynek forgatókönyvét Daniel Farrand és Casey La Scala írta. Leigh egyedülálló anyát formál meg, aki három gyermekével új házikóba költözik, amiről természetesen kiderül, hogy sötét múlttal bír.

amityville

November 13-án érkezett volna A kör (Rings) újabb része. Ami azt jelenti, hogy egy-két előzetest már illett volna közzétenni és persze néhány hivatalos képet is közzé kellett volna tenni. De a Paramount eleddig nem indította el a marketinget. Vagy megcsúszott az utómunálatokkal F. Javier Gutierrez rendező vagy annyira félresikerült a film, hogy a stúdiónál vakarják a fejüket, hogy miképp tudnák gatyába rázni a produkciót. Egy szó, mint száz, a stúdió úgy döntött, hogy inkább átcsúsztatja a bemutatót 2016-ra. Elvileg jövő év elején a mozikba kerülhet a Johnny Galecki főszereplésével készült horror. A népszerű japán horrorból 2002-ben készült el az amerikai remake. A nézői elégedettség és a nagy bevétel után jött a sokkal gyengébb második felvonás is. Pár éve bejelentették, hogy jön a harmadik film,  amelyet emlegettek rebootként és előzménytörténetként, később kiderül, hogy folyatás lesz.

Nick Carter a 90-es években a Backstreet Boys tagjaként hódított. A csapat régóta feloszlott, Carter pedig megpróbálkozik a rendezéssel. A Dead 7 zombi western futurisztikus horrorban egykori társai is játszanak, de Howie Dorough-on és A.J. McCleanen kívül az ‘N Sync-ból Joey Fatone is tiszteletét teszi. És ez még mind semmi, mert a New Kids on The Block-ból Jordan Knight is csatlakozik a mókához. Megemlíteném, hogy a projekt mögött a Asylum áll, szóval inkább egy hatalmas nagy marhulásra van kilátás, mint egy látványos vagy éppen izgalmas alkotásra. A sztori a vadnyugaton játszódik, néhányan megpróbálnak végrehajtani egy bankrablást, de végül úgy alakul, hogy temérdek élőholt ellen kénytelenek küzdeni.

dead7

Általában úgy szokott lenni, hogy a gonosz démon megszáll egy testet, majd jöhet a kiűzése. Rebecca Sonnenshine viszont kissé máshogy próbálta megközelíteni a megszokott ördögűzős témát, a Realm címre keresztelt forgatókönyvét a Relativity vásárolta meg. Scott Speernek is eléggé megtetszett a szkript, szóval leforgatott egy pár perces rövidfilmet (alább látható) Adelaide Kane-nel. A stúdiót sikerült meggyőznie, tehát beleülhetett a rendezői székbe. Egy apácának megvan a képessége, hogy a megszállt emberek lelkébe belépve találkozzon és megküzdjön a démonnal. Rövidfilm alább.

Jaume Collett-Serra dirigálhatja a The Shallows-t, Tony Jaswinski adta ki kezei közül a forgatókönyvet, amely rákerült a Black Listre, mindenki odavolt az akkor még In the Deepre keresztelt sztoriért. Még a 2014-es Blood Listen is felbukkan, ahol a legjobb horrorszkriptek sorakoztak, ami mögé még nem pattant be producer vagy stúdió. Egy huszonéves, édesanyját gyászoló nő szörfözni indul egyedül, majd egy nagy fehér cápa is feltűnik. A nő a parttól 20 lábnyira található bójánál reked, a hatalmas állat miatt képtelen eljutni a biztonságot jelentő homokos részre. A 127 óra (127 Hours) és a Cápa (Jaws) ötvözeteként írták körül a projektet, nyakonöntve egy kis Gravitációval (Gravity). Főszerepben Blake Lively.

lively

Johannes Roberts, az Elégtelen (F) rendezője vetette papírra a The Other Side of the Door forgatókönyvét, illetve a rendezői székbe is beleült. Sarah Wayne Callies a Pay the Ghost után ismét elveszíti gyermekét, csak ezúttal egy balesetben.  A színésznő karaktere egy ősi rituálét tanulmányoz, amely segíthet visszahozni a fiút, hogy legalább végső búcsút vehessen tőle. Elutazik egy két világ közötti átjárót rejtő templomba, de a figyelmeztetésekkel mit sem törődik. Alexandre Aja volt az egyik producer, 2016 március 11-én kerül bemutatásra a film.

theotherside

Natalie Dormer bevállalta a The Forest horrort, egy amerikai nő lesz, aki az Aokigahara erdőben keresi eltűnt ikertestvérét és dühös lelkekre bukkan. David S. Goyer az ötletgazda, rendező Jason Zada irányíthatott a forgatáson, az úriember eleddig rövidfilmekben utazott.

forest


William Brent Bell, A vérfarkas és Az ördög benned lakozik horrorok rendezője a The Boy-jal érkezik 2016-ban. Ebben egy amerikai dajka eléggé meglepődik, amikor kiderül, hogy új megbízója tulajdonképpen egy életnagyságú játékbabát bíz rá. A házaspár jó néhány évvel ezelőtt elveszítette gyermekét, nem tudták feldolgozni halálát és ilyen különös módon próbálják feldolgozni a fájdalmukat. A dajkának szigorú szabályokat kell betartania, azonban ezeket megszegi és több zavaró, egyben érdekes dolog történik, aminek hatására a nő úgy véli, hogy a baba nagyon is él. Főszerepben Lauren Cohan, Rupert Evans, Ben Robson.

Még tavaly októberben az Universal bejelentette, hogy lesz harmadik része A bűn éjszakájának (The Purge), sőt a bemutató dátumát is belőtték 2016 július 1-re. Ma kiderült, hogy a második felvonás főszereplője, Frank Grillo vissza fog térni. James DeMonaco, a franchise elindítója írja és rendezi a filmet. A sztori nem ismert, de ha az első produkció egy házban játszódott, a másodikban pedig már kimentek az utcára is, akkor a következőben talán egy országon átívelő hajszát mutatnak be. Már ami belefér egy éjszakába. Annyi biztos, hogy nem előzmény lesz, Jason Blum producer pár hónappal ezelőtt megcáfolta a pletykákat.

2002-ben mutatták be a Kabinláz (Cabin Fever) horrort, amelyben néhány tini a vadonban „megismerkedik” a húsevő vírussal. Készültek folytatások is, de idén kiderült, hogy Travis Zariwny belevág a remake-be, Eli Roth lesz a producer. A direktor ráadásul az eredeti film forgatókönyvét fogja használni. Némileg átírtak benne ezt-azt, de nem törték magukat túlzottan, hogy másféle horrort tegyenek le az asztalra. A lényeg, hogy néhány fiatal egy faházban bulizna, de megjelenik a húsevő vírus.

Stefan Ruzowitzky, az Anatómia rendezője már a Patient Zero utómunkálatainál jár. A történet egy globális járvány kitörése után veszi kezdetét, a fertőzöttek erőszakossá és kegyetlenné váltak. Matt Smith karaktere megpróbálja megtalálni, hogy honnan indult a járvány, hátha talál ellenszert és meg tudja gyógyítani nejét. Stanley Tucci és Natalie Dormer játszik a horrorban, bemutató szeptemberben.

Az 1630-as években New Englandben egy farmer kénytelen otthonát elhagyni és egy új telekre költözni, amely az erdővel határos. Félelmetes környék és a családtagokat is próbára teszi. Robert Eggers írta és rendezte a The Witch horrort, Anya Taylor, Ralph Ineson, Lucas Dawson és Kate Dickie játsszák a főbb szerepeket. Néhány fesztiválon már bemutatták és eléggé jó véleményeket lehet róla olvasni.

witch

A The Veil misztikus, természetfeletti thriller főszerepére Jessica Alba és Thomas Jane szerződött le. A rendkívül alacsony költségvetésű filmet Jason Blum producer Blumhouse, leginkább horrorokkal foglalkozó produkciós cége készíti. Phil Joanou áll a kamera mögött, az úriember dirigálta le a Megtorló fan filmet (Dirty Laundry), amiben Jane játszott. Mozis alkotást utoljára 2006-ban rendezett, akkor az Erőpróbát (Giridron Gang) adta ki kezei közül. A The Viel-ben 30 évvel ezelőtt a Mennyország fátyla szekta tagjai saját kezűleg vetettek véget életüknek. Egyedül egy 5 éves kislány maradt életben és csakis ő tudja, hogy mi történt valójában, ám az emlékeket mélyen eltemette magában. A lány felnőtt és egy dokumentumfilmes csapattal visszamerészkedik a helyszínre. Hamarosan olyasmire bukkannak rá, amely sokkal rémisztőbb, amit valaha is el tudtak képzelni.


Dennis Iliadis adja ki kezei közül a Delirium horrort. Egy elmegyógyintézetből kikerült férfi beköltözik a szülei által ráhagyott kastélyba. Néhány furcsa és zavaró eset után kezdi azt hinni, hogy a hely kísértetjárta. Leonardo DiCaprio az egyik producer, Topher Grace, Genesis Rodriguez és Patricia Clarkson játszanak a filmben.

Költséges kalandfilmként indult, majd olcsó horror lett az Ouijából. A bevétel viszont eléggé szép lett, így a folytatás nem maradhat el. Mike Flanagan, az Oculus alkotója vezényelhette a második felvonást, ahol természetesen az a bizonyos tábla okoz felfordulást. Henry Thomas, Doug Jones, Lyn Shaye, Elizabeth Reaser neve csenghet ismerősen a stáblistáról.

Sofia Carrillo, Mary Harron, Karyn Kusama, Jennifer Chambers Lynch, Jovanka Vuckovic az XX horrorantológia miatt egyesítette erejét. A történetek mindegyike nőiroentált lesz, hamarosan kiderülnek a részletek.

A következő Underworld filmre 2016 októberéig várni kell, a forgatás hamarosan kezdetét veszi. Kate Beckinsale újra felöltheti a szűk ruhát, Theo James, Bradley James és Tobias Menzies tartózkodott eddig a fedélzeten. Hozzájuk csatlakozott Lara Pulver is, aki a True Blood, a Sherlock és a Da Vinci démonai sorozatokból lehet ismerős. Egyelőre nincs információ arról, hogy a színésznő kinek az oldalán fog állni. Anna Foerster dirigálhat a forgatáson. A hölgy eddig szériákon dolgozott, az Outlander, a Gyilkos elmék és a Felejthetetlen néhány epizódján dolgozott. Egyelőre úgy tűnik, hogy a Forráskód 2-t is ő fogja levezényelni és a Secret Hunter akciót is rábízták.

Henry Joost és Ariel Schulman, a Parajelenségek 3. és 4. részének (Paranormal Activity 3.-4.) alkotói vették kezükbe a Viral irányítását. Analeigh Tipton, Michael Kelly, Sofia Black-D’Elia rémüldözhet a filmben, amelyben egy vírus kiírtja az emberiség nagy részét. Egy fiatal nő a karanténban lévő családja életét dokumentálja és elhatározza, hogy mindenáron megvédi húgát.

Érdekes, érdekes, Piroskával kapcsolatos film nem lesz mostanában, de az Asylum csak belevág egy efféle filmbe. Vagyis a Little Dead Rotting Hood enyhén szólva is másmilyen lesz, mint a jól ismert sztori. Eric Balfour, Bianca Santos, Romero Miller, Patrick Muldoon és Heather Tom játsszák a főbb szerepeket„Mindenki tudja, hogy miről szól a Piroska, a nagymamával és a nagy, gonosz farkassal. De mi van, ha ők mégsem olyanok, mint amilyennek gondoltuk őket. Mi történik, ha misztikussá tesszük, illetve a cselekményt a jelenbe helyezzük?” – mondta Gabriel Campisi forgatókönyvíró. Persze azért nem kell arra számítani, hogy az Asylum az évezred filmjét teszi le az asztalra. Fentebb látható egy concept art, a kész produkciót januárban vehetik kezükbe a trashstúdió műveinek kedvelői.

littledeadrotting


Rob Zombie is készül 2015-re, a 31 cselekménye Halloween előtti estén játszódik. 5 karneváli dolgozó kerül a Murder World helyre. 12 óra áll rendelkezésükre, hogy túléljék a rafinált és halálos játékot, ennek keretein belül bohócnak öltözött alakok vadásznak rájuk. A rendező jelenleg a korhatárbizottsággal vív csatát, mivel NC-17 helyett R-es besorolást akarnak.

31conceptart3

Cire Hensman és Matthew Hensman készítette a valószínűleg csak DVD-n érkező The Prey-t. Danny Trejo, Kevin Grevioux és Nick Chinlund nézhet keményen a filmben. A Közel-Keleten néhány amerikai katona bennragad egy vérengző szörnyekkel teli barlangban.

prey

Greg McLean, a Wolf Creek franchise atyja a 6 Miranda Drive-val érkezik. Kevin Bacon, Radha Mitchell és David Mazouz írhatott alá a főbb szerepekre. A történet szerint egy család a Grand Canyonban vakációzik és tudtuk nélkül természetfeletti lénnyel térnek vissza. Producer Jason Blum.

Grace eléggé elveszettnek érzi magát és egyedül éldegél egy tragikus baleset után, ráadásul zűrös múltja eléggé megnehezít mindent. Csak úgy tudja túltenni magát a nehézségeken és csak úgy tud életben maradni, ha leszámol belső démonaival. Charisma Carpenter, Juliet Reeves London, Jeremy London játszanak Jeremy Benson Girl in Woods filmjében.

girlinwoods

Elekes Gergő és Gallai József, a Bodom alkotói a Molyember mítoszát vették alapul a Moth horrorjukhoz. A hatalmas, molylepkéhez hasonló teremtményt sokan látták állításuk szerint. Elekesék found footage stílusban készült filmjében egy professzor Európában próbálja megtalálni a lényt.

2 komment

  1. Démonok között 2-őt nagyon várom. Utóbbi horrorfilmek elég silányak voltak főleg maga a műfaj haldoklik de az első rész kellemes meglepetés volt még akkor is, ha sablonokból épül fel, és semmi újat nem ad. A rendező remekül teremtette meg az atmoszférát, és tényleg átélhető a film nekem bejön.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *