3

Folytatódik A tetovált lány, de Mara, Craig és Fincher nélkül

tetovaltlanyA tetovált lány (The Girl With The Dragon Tatoo) világsikere után terelődött a figyelem a svéd filmipar felé. Hollywood is kicsit megvizsgálta az országot, beszippantott onnan néhány tehetséget és egyúttal a nagy figyelmet generált thriller, illetve két folytatásának a jogait is megszerezték. Azonban az amerikai változat a költségvetéséhez képest elég szerényen teljesített, így a Sony sem tartotta különösen fontosnak, hogy belevágjanak a további két részbe. Idén Rooney Mara is elmondta egy interjúban, hogy nem reménykedik, szerinte végleg jégre tették a projektet.

Azonban a stúdiónál nagyon is rajta vannak az ügyön. Csak éppen Mara, Daniel Craig és David Fincher nélkül akarják összehozni a…negyedik részt részt. Egyelőre mellőzik A lány, aki a tűzzel játszik (The Girl Who Played With Fire) és A kártyavár összedől (The Girl Who Kicked the Hornets’ Nest) cselekményét. E helyett inkább a regényszéria negyedik felvonását, a The Girl in the Spider Web-et adaptálják.

A forgatókönyvet Steven Knight írhatja. Egyúttal a főszerepre a fiatal svéd tehetséget, Alicia Vikandert nézték ki Lisbeth Salander megformálására..

A könyvsorozat első három részét Stieg Larsson írta és belevágott a negyedikbe is, majd a szerző halála után David Lagercrantz fejezte be a történetet. És 2017-ben és 2019-ben újabb folytatások várhatóak. Tehát a Sony gyakorlatilag rebootolja A tetovált lányt és a közelgő két regény alapján tovább tudják szőni a cselekményt. Mit szóltok hozzá?

3 komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *