7

A Terminator: Genisys a negyedik legjobban nyitó hollywoodi film Kínában

terminatorg1Eléggé lehangoló eredményt produkált a Terminator legutóbbi része. Habár a folytatás jó előre be volt jelentve, de amióta a Genisys elkezdte a milliók gyűjtögetését a stúdió inkább halgatásba burkolózott a következő felvonást illetően. A nemzetközi eredmény sem nevezhető gigantikusnak a költségvetés fényében, de egyetlen ország nézőinek hozzáállása nagyon sokat nyomhat a latba. Kína sok-sok filmet kihúzott már a csávából és a T5 alkotói is örülhetnek, hogy filmjüket bemutatták itt.

Ugyanis a franchise új darabja 27,4 millió dollárt kasszírozott Kínában, ami több, mint amennyit Amerikában fel tudott mutatni a nyitó hétvégén. Hozzá kell tenni, hogy az Arnold Schwarzenegger nevével fémjelzett produkció a negyedik legjobb hollywoodi startnak számít Kínában. A Halálos iramban 7 (Furious 7), a Bosszúállók: Ultron kora (Avengers: Age of Ultron) és a Transformers: A kihalás kora (Transformers Age of Extinction) tudott jobban kezdeni.

Szintén meg kell említeni, hogy jó pár hónapja nem láthattak a kínaiak hollywoodi filmet, hiszen a nyáron inkább helyi alkotások mentek a mozikban. Tehát kicsit ki lehetett éhezve a közönség egy kis amerikai látványosságra.

A Genisys 353 millió dolláros bevételnél jár és elképzelhető, hogy Kína segítségével 400 millió dolláros végösszeg is meglehet. Már csak az a kérdés, hogy a Paramountnak mindez elegendő lesz-e ahhoz, hogy rábólintson a hatodik Terminatorra.

 

7 komment

 1. A 400 millió nem csak meg lehet, hanem garantáltan meg lesz, a 450 millió is szinte biztos, de az 500 sem lehetetlen. Másfélszer jobb nyitányt produkált, mint a Jurassic World, az meg bőven 200 millió fölött hozott.
  Igazából kizárólag az amerikai számok jelentik a csalódást, ha ott hozott volna 25-30 millióval többet, nem is emlegetett volna senki igazi bukást.
  Én részemről örülök. Cameron úgyse fog csinálni semmit a sorozattal még egy jó darabig, addig meg lesz ez a trilógia, amit az néz meg, aki akarja. Ettől nem fognak a jogok hamarabb vagy később Cameron kezébe kerülni.
  Én például pénzt nem adtam még Tranformes filmért, mégis nagyon jól elvannak. Nem kötelező megnézni egy filmet se.
  Amúgy az hírlik, hogy Emilia Clarke-ra akarják kenni az amerikai buktát, és le akarják cserélni a fejesek a következő részre, mondván nem elég jó színésznő. Bár szerintem ez csak alaptalan pletyka.

 2. én is örülnék egy folytatásnak, vagy többnek is. Cameron régebben úgy is kijelentette, hogy ő a T2-vel befejezettnek tekinti a franchise-t… elmondott mindent, amit akart. szóval hajrá kína, nézzétek minél többen

 3. Nekem nem volt csalódás, mert nem vártam, hogy hozza a JC-féle filmek színvonalát. Egyedül a T3-at nem szeretem, a többit meg úgy fogadom, hogy legalább van valami ebben az univerzumban, és elszórakoztat. A Genisysnél azt láttam problémának, hogy egy nagyon komplex sztorit akart másfél órába belesűríteni, így sok mindenre nem volt idő. Dupla ilyen hosszal szerintem sokkal jobban ki lehetett volna fejteni a történetet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *