5

The Hateful Eight előzetes

hatefuleight2013-ban derült ki, hogy Quentin Tarantino újabb forgatókönyvön dolgozik, méghozzá egy westernen. Több reménykedtek, hogy esetleg a Django elszabadul (Django Unchained) folytatásáról van szó, de egy teljesen más projektről volt szó. 2014-ben a szkript kiszivárgott, ami alaposan felbosszantotta Tarantino-t, dühében le is tett arról, hogy belevágjon a forgatásba és inkább regény formában szerette volna kiadni. Később lehiggadt, eszközölt néhány változást a forgatókönyvön, majd leszerződtette a színészeket. Samuel L. Jackson jött az első hívó szóra, Kurt Russell, Walton Goggins, Jennifer Jason Leigh, Zoe Bell, Bruce Dern, Tim Roth, Michael Madsen, James Parks szintén aláírt.

Évekkel a Polgárháború után egy postakocsi halad a havas Wymong-i tájon. John Ruth fejvadász (Russell) foglyával (Leigh) tart Red Rock felé, hogy a nőt az igazságszolgáltatás elé állítása. A kocsira kéredzkedik fel a szövetségesek oldalán harcoló Marquis Warren (Jackson), aki most hírhedt fejvadászként keresi a kenyérre valót. Találkoznak a déli Chris Mannix-szel (Goggins), elvileg ő lenne az új sheriff a városban. Szörnyű jégvihar tör rá a tájra, így postakocsi állomáson kénytelenek meghúzni magukat. Itt találkoznak néhány idegennel, a rodeós Joe Gage-gel (Madsen), egy konföderációs tábornokkal (Dern), Red Rock városának ítéletvégrehajtójával (Goggins). Amerikában december 25-én kezd a film.

5 komment

  1. Nem nagyon látom, mitől kéne eldobnom az agyam. Talán SLL fura dumájától? Vagy a művészien szálló hótól?

  2. Érdekes, nekem meg az volt a reakcióm, hogy lehet, hogy ez lesz az első Tarantino film, amit megnézek moziban.
    Ez ugyanis végre tényleg spagetti western hangulatot áraszt. Az sw filmeknél nem a sztori a lényeg, hanem a macho karakterek és az atmoszféra, a brutalitás, na meg a látvány és a zene.

  3. Újranéztem nemrég a Django-t és a téli jelenetben pont ilyen postakocsi állomáson pihent meg Django és Dr. Schultz.
    Kurt Russel meg azt mondja: Az egyikőjük nem az, akinek állítja magát.
    Mekkora csavar lenne, ha Django-t megöredve (álnéven) Samuel L. Jakson játszaná!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *