3

Box Office: Leszerepelt az új F4

fantasticÉszak-Amerikai bevétel
Új bemutatók:

A Fox rendíthetetlenül hitt a Fantasztikus négyesben (Fantastic Four) és bizonyára megvolt bennük a dac, hogy a Fenegyerek (Daredevil) után már nem hagyják, hogy visszakapja a Marvel a csapatát. Érződött is a sietség, de még jobban érezhető volt, hogy a rajongóknak nem tetszik a stúdió elképzelése. Majd folyamatosan jöttek a pletykák a film minőségét illetően, amelyet Simon Kingberg producer próbált cáfolni és nyugtatgatta a jónépet, hogy Josh Trank megállta a helyet. Ettől függetlenül lehetett bízni a rebootban, hiszen az előzetesek nem voltak csapnivalóak. Viszont a bemutató előtt Miles Teller valami olyasmit mondott, hogy a kritikák le fogják húzni a filmet, de nem szabad hinni nekik. És végül Trank is benyögte, hogy sokkal jobb lett volna, ha a Fox nem szól bele a munkájába és hagyják megvalósítani elképzelését. Mindazonáltal a sok baljós előjel ellenére 40 millió dollárt vártak a produkciótól, de 30 millió alatt teljesített. Az imdb-n 4-es átlag látható, a Rotten Tomatoes-on 9 %-ot láthatunk. A stúdió bizakodott, jó előre kitűzte a folytatás bemutatóját, sőt az X-Men crossoverről is szó volt, de jelenleg úgy fest a helyzet, hogy a két csapat nem is azonos univerzumban található.

Idén sokszor találkozhattunk Jason Blum nevével, a producer újabb filmet küldött a mozikba, ezúttal Joel Edgerton rendezői bemutatkozásánál segített. Edgerton a The Gift főszerepét is eljátszotta, karaktere egy házaspárt kezd zaklatni régi sérelmek miatt. Blum általában olcsó és nem túl minőségi alkotásokhoz adja a nevét, de ezúttal kitehet a vitrinbe pár kritikát, hiszen 92 %-os átlaggal bír a Rotten Tomatoes-on. A film csupán alig több, mint 1600 moziban volt látható, 12 millió dollárt szedett össze. Ha elterjed a jó híre, talán 40 millió is meglehet.

Jonathan Demme évek óta nem jelentkezett olyan rendezéssel, amelyet a forgalmazók széles körben mertek volna bemutatni. Utoljára A mandzsúriai jelölt volt az, amit elég sok moziban adtak, de az is 2004-ben volt. Ezúttal A dübörög a szív (Ricki and the Flash) dramedy-vel érkezett, amelyet Diablo Cody írt és Meryl Streep játssza a főszerepet. Most sem emelték meg túlzottan a moziszámot, 1603 helyen lehetett rá jegyet váltani. A marketing nem volt túlságosan erős, a kritikák sem acélosak és nem is hozott igazán szép összeget.

A Lionsgate még megpróbálkozott a Shaun, a bárány – A film (Shaun the Sheep) animációval. Sajnos az Aardman cég munkái rendre rosszul teljesítenek, annak ellenére, hogy egészen remek szórakozásokat gyártanak. Amerikában nem is fog szépen hozni, a nemzetközi területek már van 60 millió dollárja.

missionimpossible5kep1Régebben bemutatott filmek: Tom Cruise számára nem volt lehetetlen, hogy lenyomja az F4-et. A Titkos nemzet (Rouge Nation) átlendült a százmilliós vonalon és ha esetleg nem törik meg túlzottan a lendület 170-180 millióig eljuthat. Tartja magát a Hangya (Ant-Man) is, 7 millió dollárt gyűjtött össze, hamarosan átlép a 150 millión. A Minyonok (Minions) meghódították a 300 milliót, bő 30 millióra lenne szükség, hogy hazai földön beelőzzék az Agymanókat (Inside Out), amiben még van még némi szufla. Küzd a 100 millióért a Kész katasztrófa (Trainwreck), esélyes, hogy összejön.

Amerikai hétvégi bevétel, az adatok a boxofficemojo-ról vannak.

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Változás %-ban

Büdzsé

Mission Impossible 5

29,40

108,65

– 47,0

150

Fantasztikus négyes

26,20

26,20

120

The Gift

12,00

12,00

5

Vakáció

9,14

37,32

– 37,7

35

Hangya

7,82

147,43

– 38,9

150

Minyonok

7,40

302,75

– 40,3

74

Dübörög a szív

7,00

7,00

18

Kész katasztrófa

6,30

91,10

– 34,4

35

Pixel

5,43

57,64

– 48,3

88

Southpaw

4,76

40,72

– 37,5

30

3 komment

  1. A marvel világában csinálni egy filmet a marvel kikerülésével a mai világban.. hát ennyi erövel akár a daráloba is dughaták volna a kezüket.Semmi értelme az egésznek.Az egász probálkozést nem értettem olyan semmilyen volt az egész,vagy inkább rossz.

  2. Nem tudom, hogy Fox miképpen gondolta, hogy ezzel az elképzeléssel sikeres lesz a film. Inkàbb csinàltak volna egy folytatàst, max Evans helyett kerestek volna màst

  3. Üdv! Szeretnék egy pár dolgot mondani:
    1. Továbbra is nagyon jó a dumád Koimbra, csak így tovább!
    2. Tom Cruise számára nincs lehetetlen! (Lsd.: A Holnap Határa.) 🙂
    3. A Fantasztikus 4-es bukásának okai szerintem: Semmi érdekeset nem tudtak beletenni az előzetesbe, valószínűleg nem is volt mit beletenni, Miles Teller a bemutató előtt kijelenti, hogy rossz a film, ezért az emberek úgy érezhették, ki lehet hagyni a filmet. Ráadásul közben Tom Cruise kijött egy jó filmmel. Egyébként szerintem a Mission 5-öt gyártó stúdió viszont a lehető LEGJOBB döntést hozta azzal, hogy előbbre hozta a bemutatót, és nem hátrébb tolta. Az emberek azt mondhatták: “Ezt már 1 hónap múlva megnézhetem? Ilyen jól állnak a filmmel? Akkor beülünk rá a moziban! Mindenesetre szerintem ez rávilágít arra is, hogy az emberek NEM igénylik a tini szuperhősöket. Szegény Pókember…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *