4

A John Carter jogok visszakerültek az Edgar Rice Burroughs Inc.-hez

carterA Disney nagy fába vágta a fejszéjét, amikor belevágott az Edgar Ride Burroughs által megálmodott John Carter történetek vászonra vitelébe. Illetve csak szerette volna filmet készíteni a regényekből, ugyanis az első rész elhasalt a kasszáknál és a stúdió lemondott a folytatásokról.

És így a filmes, tévés és mechandise jogok visszakerültek az Edgar Rice Burroughs, Inc-hez „A John Carter könyvekből olyan klasszikusok merítettek, mint Superman, a Star Wars és az Avatar. Burroughs a Kaland Mestere volt és irodalmi műveit az egész világon ismertek. Újabb partnert keresünk, hogy a a 11 Mars regényben elmesélt történéseket be tudjuk mutatni filmen. Reményeink szerint egy újabb fontos franchise fog születni, amelyet világszerte minden korosztály élvezhet, akárcsak a Warnernél készülő új Tarzan produkciót.” – mondta James Sullos, a cég elnöke.

Az ERBI korábban beperelte a Dynamite Comics-t, mert néhány országban engedélyük nélkül tett közzé John Carter képregényeket Lord of the Jungle, Warlord of Mars és Deja Thoris néven. A két fél végül megyezett egymással. Viszont az Asylum által gyártott Princess of Mars rip offr nem volt ellenszer.

warlordofmars

 

4 komment

  1. Én örülnék ha folytatnák a John Cartert, az Avatar filmekkel egyenrangúnak tartom. Drukkolok neki.

  2. Sose értettem ennek a filmnek a buktáját, állítom, hogy jobb volt a mostanság kasszákat robbantó képregényes blockbusterek 80%-ánál. Jó volt sztori, látványos is volt, színészek is rendben voltak, egyszerűen nem értem miért hasalt el, a Disney valamit nagyon elkúrt a marketinggel anno. Örülnék ha folytatnák.

  3. Nem is értem, ahogy olvastam mindig, kb mindenki kedvelte, én sem tudom min hasalt el ennyire a kasszáknál vagy mégis mi történt….trilógiát kíván eleve…minimum 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *