0

J.C. Chandor viheti vászonra a Deepwater Horizon tragédiát

deepwater2010 áprilisában  Louisiana partjaitól 40 mérföldre található  Deepwater Horizon fúrótoronynál történt robbanás következtében 11 ember hunyt el,  17-en megsérültek, több millió gallon olaj került a tengerbe. Tragédia környezeti katasztrófával nyakonöntve. A New York Times-ban jelent meg egy hosszabb cikk az esetről, ennek jogait vette meg a Summit 2 évvel ezelőtt. J.C. Chandor, a Krízispont (Margin Call) rendezője vehette kezébe a gyeplőt. Ric Roman Waugh neve keringett a projekt körül, a leginkább kaszkadőrként ismert úriember Az elítélt (Felon) dirigálhatta korábban.

A történet nem a következményekkel foglalkozik, hanem a drámai történetben azt szeretnék bemutatni, hogy milyen erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy elkerüljék a balesetet és az ökológiai katasztrófát és milyen hősies erőfeszítéseket tettek, hogy megmentsék egymást.

Lorenzo di Bonaventura és Mark Vahradian producerek Matthew Sanddel íratták meg a forgatókönyv első változatát. Miután a Nindzsa gyilkos (Ninja Assassin) alkotója leszállította a szkriptet odaadták Matthew Michael Carnahannak,  hogy javítgasson rajta.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *