1

Hollywood alulteljesít hazai földön

captainamerica2Habár a nemzetközi eredményekkel együtt szép lesz jó néhány költséges film végösszege, de az amerikai stúdióknak fel van adva egy nagyon fontos lecke. Rá kell jönniük,  hogy mivel tudnák a hazai közönséget behúzni a mozikba. Jól látható, hogy a 3D ellenére sem volt idén olyan produkció, ami átlépett volna a 300 millió dolláron. 2014-ből eltelt hat hónap és egyelőre úgy tűnik, hogy csak a Transformers: A kihalás kora tudja meghódítani ezt a hatalmas összeget. A többi produkció a szép nyitány után gyorsan visszavett a tempóból és elég nyögvenyelősen tudott áthaladni a 200 millión, at 90 millió felett nyitó Godzilla is erősen küzd, hogy átpréselje magát ezen a vonalon.  És ha előretekintünk, egészen novemberig jutunk, míg találunk egy filmet, amely biztos, hogy gigantikus eredményt ér el. De vajon Az éhezők viadala folytatásig lesz-e 300 milliós bevétel?

A Deadline cikkében leírja, hogy a 2013-as évhez képest eddig 8 %-os visszaesés mutatkozik és a nyári bevétel 14,9 %-kal múlja alúl  a tavalyit. Akkor a Vasember 3 indította a hollywoodi nyári időszakot, majd jött A nagy Gatsby, a Sötétségben – Star Trek, Halálos iramban 6, Szörny Egyetem, Z világháború és az Acélember.

amerikaibevltek

Paul Dergarabedian elemző arról beszélt, hogy tavaly a Vasember 3-mal lendült be a nyár, majd jöttek a sikerek szépen sorban. A bevétel meghaladta az elvárásokat. Idén a szuperhősfilmeken kívül akadnak R kategóriás vígjátékok, de itt van a Csillagainkban a hiba, amelyről pár hónappal ezelőtt nem sokan mondták volna, hogy megerőltetés nélkül teljesíti a száz milliót. Viszont jövőre már könnyebben meg lehet jósolni, hogy mire fognak sokan elmenni. Természetesen a Bosszúállók folytatására beül majd mindenki, ám ott lesz a Halálos iramban 7, a Ted 2, jön a Star Wars 7 és befejeződik az Éhezők viadala.

Persze a nyár továbbra is fontos lesz a stúdióknak.  Ha a legjobb nyitóbevételeket nézzük,  a listán látható, hogy csak 3 film akad rajta, ami május előtt kezdett. Ráadásul a többség folytatás, A beavatott könyvadaptáció, a Demóna egy ismert mese átköltött változata. Kvázi eredeti, önálló ötlet nem akad a felsorolásban.

 

 

Egy komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *