1

Gus Van Sant halállistája

deathnote5 éve már, hogy a Warner elszánta magát egy élőszereplős Halállista (Death Note) filmre. 2011-ben Shane Black-re bízták a rendezést, de a produkcióra hiába vártunk. Tavaly Black még kitartott a tervezett mellett, de kisebb csatát vívott a fejesekkel és mivel nem jutottak közös nevezőre inkább lelépet.  De a stúdió tovább üti a vasat, a The Tracking Board információi szerint Tsugami Ohba és Takeshi Obata népszerű animéjéből-mangájából Gus Van Sant, a Good Will Hunting direktora készítheti el filmet. A forgatókönyv legutóbbi változatán Black, Anthony Bagarozzi és Charles Mondry hagyta rajta kéznyomát.

Japánban hatalmas népszerűségnek örvend az alapanyag, 2006-ban Kaneko Shusuke vezényletével futott be egy két részes film, majd 2008-ban jött a L: Change the World spin off.

A Halállistában Light Yagamit követhetjük nyomon, aki kiváló tanuló az iskolában. Egy nap megtalálja a halálisten listáját, amire ha egy év is név rákerül, akkor az illető nem sokra rá elhalálozik. Yagami ki is használja a helyzetet, bűnözők neveit firkantja fel a papírra. A rendőrség figyelmét nem kerülik el ezek az esetek és  L, az Interpol nyomozója kezébe adják az ügyet.

Egy komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *