0

InterCom hírlevél

intercom

Régi szerelem – új randevú (12)

Adam Sandler és Drew Barrymore megint randiznak! De egyikőjük házassága sincs veszélyben: csak a filmvásznon szoktak egymásba szeretni. Ott viszont újra és újra.

Legújabb közös filmjük, a Kavarás (12) (Blended; hazai bemutató: július 3.) alapötlete egy közös ebéd után született meg. A baráti találkozó remekül sikerült, de eljátszottak a gondolattal, hogy milyen lehet egy olyan találka, ahol semmi sem akar összejönni, ahol mindketten villámgyorsan eljutnak onnan, hogy „ez kínos” odáig, hogy „ezt az embert soha többé ebben az életben nem akarom látni”. És innen nem volt megállás. Mire legközelebb észbe kaptak, már egy Dél-Afrika felé tartó repülőn ültek a teljes stábbal. A félresikerült vakrandi ugyanis csak a kezdet: a sztori szerint a két főszereplő nem tudja elkerülni egymást – és a végzetet.

Sandler és Barrymore párosába 16 éve, a Nászok ászában (The Wedding Singer) szerettek bele a nézők, és az első filmes randijuk olyan jól sikerült, hogy azt még sokszor meg kellett ismételniük Az 50 első randiban (50 First Dates). Éppen itt volt az ideje, hogy mindezt egy kis Kavarás kövesse.

IC Press

0bl

Rémisztő(en jó) producer (18)

Jerry Bruckheimer nem hisz a kísértetekben, a gonosz szellemekben és a Sátánban. Hisz viszont az izgalmas történetekben és a saját megérzéseiben.

Amikor tíz évvel ezelőtt a kezébe került Ralph Sarchie könyve, azonnal úgy érezte, hogy ebből filmet kell csinálni. A sikert sikerre halmozó producer eddig is számos hátborzongató történetet vitt filmre vagy éppen tévéképernyőre. A horror műfaja azonban elkerülte, legalábbis addig, ameddig nem találkozott a New York-i zsaru sztorijával.

A producerhez hasonlóan a bronxi nyomozó sem hitt a természetfeletti jelenségekben, egészen addig, amíg a munkája során egyre különösebb és megmagyarázhatatlanabb esetekkel nem találkozott. Bruckheimer a Távozz tőlem, Sátán! (18) (Deliver Us From Evil; hazai bemutató: július 10.) nézőitől sem várja el, hogy higgyenek. Azzal is megelégszik, ha eljátszanak a gondolattal, minek kéne történnie ahhoz, hogy megkérdőjelezzék biztosnak hitt világképüket.

IC Press

A kopaszok még mindig menőek! (16E)

Channing Tatum és Jonah Hill felsőbb osztályba léphet. Az általuk alakított nyomozók dupla sikert arattak: előző mozijukban lelepleztek egy gimis kábítószer-bandát, és közben belopták magukat a nézők szívébe.

A pályakezdő zsaruk tehát újabb feladatot kapnak a 22 Jump Street – A túlkoros osztagban (22 Jump Street, hazai bemutató: augusztus 28.). Van, akit a siker megváltoztat, őket azonban nem. Továbbra is olyan éretlenek, hogy gond nélkül beilleszkednek a náluk fiatalabb diákok közé – igaz, ezúttal komolyabb ügyet kell megoldaniuk komolyabb oktatási intézményben: egy egyetemen. Az amerikai premier után a kritikusok már meg is adták a csillagos ötöst az emelt szinten poénkodó párosnak.

IC Press

Fehér Isten hazai premier (16)

Kedden este találkozhatott először a hazai közönség Mundruczó Kornél Fehér Isten (16) című sikerfilmjével. A 67. Cannes-i Filmfesztivál Un Certain Regard fődíjas alkotásának tegnap esti premierjét óriási érdeklődés övezte: több mint hatszáz meghívott és sztárvendég ünnepelte az idei nyár legjobban várt magyar filmjének első hazai vetítését. A premieren megjelent a teljes stáb: Mundruczó Kornél rendező, az elsőfilmes főszereplő Psotta Zsófi valamint a színészek közül Nagy Ervin, Zsótér Sándor, Derzsi János, Frajt Edit és Thúróczy Szabolcs, illetve Wéber Kata forgatókönyvíró, Petrányi Viktória producer, Kovács Gábor co-producer, Rév Marcell operatőr és Jancsó Dávid vágó. Az alkotók mellett a hazai filmes szakma is szép számban képviseltette magát. Magyarországon elsők között tapsolhatott a filmnek Dobó Kata, Kerekes Vica, Hámori Gabi, Zorán, valamint Herendi Gábor és Szabó István filmrendezők, továbbá Bárdos András, Máté Krisztina, Ada és még sokan mások.

„Külföldön óriási siker volt a film. Életem legpozitívabb élményei voltak a Cannes-i vetítések, ahol állandóan plusz előadásokat kellett szervezni”– nyilatkozta Mundruczó, majd hozzátette: – „Remélem, a hazai nézők is olyan pozitívan fogadják a Fehér Istent, ahogy külföldön.”

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *