5

Doug Liman a győzelembe menekül

victoryZajlik a világbajnokság. Furcsa, hogy Hollywood nem készült erre az eseményre egyetlen filmmel sem. Lehet, hogy a jenkiknél  inkább az amerikai  futball a menő, de Európában és Ázsiában bizonyára nagy sikert aratott volna egy izgalmas alkotás. Lehet készülni a következő nagyobb kupára.

A Warnernél formálódik az 1981-ben bemutatott Menekülés a győzelembe (Victory) remake-je, amihez viszont Fábri Zoltán 1961-es műve, a Két félidő a pokolban szolgáltatta az ötletet.  A forgatókönyvét Gavin O’Connor szállíthatja le. Ki is nézték a rendezőt, a leginkább akcióban jártas Doug Limant kérték fel a film ledirigálására. Legutóbbi munkája, A holnap határa (Edge of Tomorrow) nemzetközi szinten szépen helyt állt.

A 81-es produkció a II világháború idején, a nácik által megszállt Párizsban játszódik egy fogolytáborban, ahol akad néhány ismertebb játékos is. Adódik a nagy ötlet: focimérkőzést lehetne szervezni a katonák és a rabok között. Azonban az ellenállóknak is beugrik egy jó gondolat: a meccs alatt meg lehetne szöktetni a foglyokat. A filmben játszott Sylvester Stallone és Michael Caine is.

5 komment

  1. Amerikában nem túl népszerű a rögbi, inkább az amerikai foci. A filmnek egyébként már van egy remake-je Torrente 4 címen. 😀

    • Erre én is kíváncsi vagyok, de félek ,hogy egy túl visszafogott, jelentéktelen filmecske lesz (Blattert ugye nem szabad túlzottan bemártani, hisz még mindig pozícióban van…).

  2. Erre is baromi nagy szükség van. Föl kéne állítani egy mérőt, hogy egy eredeti ötletre hány remake jut manapság.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *