0

InterCom hírlevél

intercom

A 300 diadala (16)

Győznek a görögök! A 300 – A birodalom hajnala (16) (300 – Rise of an Empire, már a mozikban) egyetlen rohammal foglalta el a világ mozijait. A rendkívül látványos, izgalmas és vad akciófilm az egész világon különleges sikert aratott.

A film Brazíliától Franciaországon és Nagy-Britannián át Oroszországig és Indiáig számtalan országában került rögtön a mozis toplista első helyére, és összesen 89 millió dollárt gyűjtött. Természetesen az Egyesült Államokban is No. 1.: egyszerre több mint 3400 mozivásznon vetítették, és a bevétele meghaladta a 45 millió dollárt. Magyarországon egy hét alatt majd 70 000 néző csodálta meg a görögök és perzsák háborúját.

Az IMAX és a 3D nyilvánvalóan nagyon fontos része a sikernek, de elemzők szerint a különleges helyszín – a tenger – és Eva Green mint a perzsa hajóhad veszélyes és gyönyörű vezére is nélkülözhetetlen volt ehhez a diadalhoz. Ami természetesen még bőven nem a végeredmény: jó néhány fontos mozis országban (pl. Japán) még nem került sor a premierre, és valószínűleg sok rajongó másodszor is visszatér majd a moziba, hogy elmerülhessen a 300 – A birodalom hajnala aprólékosan kidolgozott részleteiben.

IC Press

0eg1

Grand Budapest kollázs (16)

– Csináltam egy Kelet-Európa legnagyobb slágerei gyűjteményt! – így jellemezte Wes Anderson rendező a Berlini Filmfesztivál zsűrijének nagydíjával kitüntetett új filmjét, A Grand Budapest Hotel-t (16) (The Grand Budapest Hotel, hazai bemutató: március 20.). – Ez egy Greatest Hits válogatás Kelet-Európából. Forgathattunk volna a budapesti Gellértben is, de akkor az csak Budapest lett volna. Ez a film pedig minden, ami arról a vidékről származik. A látványt, a díszleteket mindent nagyon pontosan kitaláltunk előre, azután beengedtem a színészeket a díszletbe, és hagytam, hogy rögtönözzenek. A végeredmény olyan, mintha minden pontosan meg volna koreografálva. Pedig az egész véletlenen múlik.

A film egy kitalált országban, Zubrovkában játszódik, melynek kitalált pénzneme van (Klubek) és kitalált történelme: kicsit mintha a II. világháború kitörése idején járnánk,ám semmi sem olyan, mint ahogy eddig tudtuk. Csak egy biztos: a különc rendező őrült vígjátéka fantasztikus sztárcsapattal készült. Ralph Fiennes, Jude Law, Tilda Swinton, Bill Murray, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Edward Norton, Saoirse Ronan, Jason Schwartzman, Mathieu Amalric, F. Murray Abraham és Tom Wilkinson is játszik benne.

IC Press

Kállay Saunders Rióban (KN)

A Jégkorszak alkotói tudják, mitől olvadnak fel a szívek. Rio című animációs vígjátékuk két kék madárról szólt: Azúr és Csili meg a riói karnevál története világsiker volt 2011-ben, nem csoda, hogy folytatódik: a Rio 2.-ben (Rio 2, hazai bemutató: április 10.) a vidám madárraj és barátaik elhagyják a várost: az új történet már az Amazonas dzsungeleiben játszódik, és a nézők néhány új, különös madárral is megismerkedhetnek. Az egyik Roberto, a macsó papagáj, aki amellett, hogy remekül focizik, gyönyörűen énekel is, hiszen a fiatal énekes, Bruno Mars kölcsönzi neki a hangját.

A magyar változat is garantáltan el fogja kápráztatni a rajongókat: Kállay Saunders András vállalta el, hogy elénekli Bruno Mars filmbeli dalát! A Dal 2014 győztese, a Megasztár felfedezettje, akit eddig is sokan neveztek a „magyar Bruno Mars-nak” nagy kedvvel vetette bele magát az animációs film szinkronjába. A szerdai stúdiófelvétel során, Pejtsik Péter zenei rendező segítségével végre kitette az i-re a pontot: elkészült a filmbeli Mars-sláger magyar változata, mely a stúdióban közreműködők szerint remekül sikerült, ahogy mondták: „udvariasságból csak egy kicsit jobb, mint az eredeti.

Nagyon élveztem a munkát, hiszen már az első részben is közreműködtem, amikor a többi Megasztárossal énekeltük a Rio végefőcímdalát. Örülök, hogy most egy különleges karakternek kölcsönöztem a hangomat – mondta Kállay, majd hozzátette: – Nagy rajongója vagyok Bruno Marsnak, imádom, ahogy az élő zenét keveri a klasszikus dallamokkal.

IC Press

A Pókember dala (12E)

A Pókember ritkán fakad dalra: az új A csodálatos Pókember 2.-ben (The Amazing Spider-Man 2, hazai bemutató: május 1.) az eddigieknél is nagyobb csata vár rá. Új és régi ellenségei összefognak, hogy legyőzzék New York legnagyobb hősét. Ám a jó zene mégsem maradhat ki a lenyűgöző kalandorgiából. A film különleges előadókkal turbózza fel a hálószövő visszatérését körülvevő, egyébként is izgatott hangulatot.

A legfrissebb hír szerint Alicia Keys és Kendrick Lamar fogott össze egy új szám, az It’s On Again kedvéért, melyet kifejezetten A csodálatos Pókember 2. részére írtak. A szám zenéjét Pharrell Williams, Alicia Keys, a film zenéjét komponáló Hans Zimmer és Kendrick Lamar szerezte – így együtt egy Oscar, 8 Grammy és még sok más díj működik közre a számban.

– Pörgős és izgalmas számot kerestünk, amelyben azért benne van a közeledő veszély előérzete is – magyarázta a választás Marc Webb, a film rendezője. – Nagyon örülök, hogy Alicia a segítségünkre sietett.

– Megpróbáltuk megfogni a Pókember-történet lényegét – tette ehhez hozzá Alicia Keys, aki a legutóbb A nagy Gatsby-ben hallhattunk –, miszerint bárki különlegessé válhat. Mindannyiunkban lapul valahol ugrásra készen egy szuperhős.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *