2

300 – A birodalom hajnala infographic

300info(via Intercom)

2 komment

  1. Szerintem hozta ugyan azt a színvonalat! Ha megfigyelted, az első rész lényegében a mítoszon és a természetfelettiségen alapult – torz lények, a 300 spártai legendája, Xerxész homályos múltja. Gerard Butler ismertebb akármelyik második részben szereplő színésznél, evidens, hogy nagyobb figyelmet kapott.
    A második részben viszont inkább a realisztikusabb elemek domináltak: egységes Görögország víziója, taktika, túlélés, szabadság – a racionális görögök vs. a perzsák. Megtudthattunk jópár dolgot Xerxész átváltozásáról, Artemisia/Themisztoklész az emberi racionális ravaszság és megszálottságot testesítették meg. Mindkét filmben a slow motion meg a virtuális/brutális kaszabolás volt a vizuális elemek lényege.
    Biztos lesz harmadik rész, hiszen Xerxésznek meg kell valahogy halnia, ki kell űzni a perszákat Hellászból, stb. Ráadásul míg a 300 a thermopülai csatáról szólt, a második rész sokkal inkább Hellász egységesüléséről és az athéniak áldozatairól (amelyek nagyobbak voltak, mint a spártaiaké). A pár poén amelyeket beleépítettek, kicsit jobban is szétoszthatták volna, de alapvetően egy popcorn filmet láthattunk – vér/slowmo/látvány – kihozták a maximumot 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *