1

Legalább 70 millió dollárt keres Sandra Bullock a Gravitációval?

gravityValószínű, hogy Sandra Bullock eddig sem aggódott, hogy nem tudja a számlákat fizetni, de a Gravitáció profitjából olyan nagy összeg üti a markát, hogy még azon is elgondolkodhat, hogy vesz magának egy-két kisebb szigetet a Bahamákon.

A színésznő a filmért sztárokat megillető fizetséget, 20 millió dollárt kapott és ezen túlmenően 15 %-os részedést is ki tudott alkudni a profiból. A film több, mint 700 millió dollárt kasszírozott világszerte a mozikban, azaz elvileg Alfonso Cuaron rendezése máris nyereséges. A THR szerint ha a Warner ennek 45 %-át kapja meg az azt jelenti, hogy Bullock keresett 50 millió dollárt. de még ott vannak a tévés jogok, a házimozis forgalmazás és az egyéb kiegészítő bevételek.

A THR-nek egy pénzügyekben jártas szakember azt mondta, hogy egy a bevétel harmadát adja a moziból befolyó összeg, a DVD-s forgalmazás a második harmad, illetve a tévés díjak adják a harmadik harmadot.

Ám az oldal egyetlen apróságot nem vett figyelembe. Sokszor szokták emlegetni a kreatív könyvelést, amivel a stúdióknál megpróbálják úgy pofozgatni, variálni a számokat, hogy a végén úgy tűnjön, hogy még ők buktak a filmen.

Egy komment

  1. Hihetetlen összegek mennek ott. Itt meg örülünk egy 2 milliárdos lottónak :D. Csak egy pici szeletet kapnék az ő fizujából….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *