1

James Cameron újabb technikai cuccok kifejlesztésén dolgozik az Avatar folytatásokhoz

avatarAz Avatar 2 2016 decemberében kerül a mozikba, James Cameronnak bő két és fél év áll rendelkezésére, hogy megcsinálja a folytatást. A rendező a francia RTL-nek beszélt arról, hogy most éppen hol tartanak és mit csinálnak. “

“Még nagyon az elején járunk. Jelenleg egy software kifejlesztésén dolgozunk. Én írom a forgatókönyveket és már hozzáláttunk a különféle lények, karakterek és helyszínek kidolgozásához. Egyelőre szó sincs rendezésről, csupán az összes létező kreatív folyamatban részt veszek, aminek a végén elkezdődhet a forgatás. Minden a lehető legjobban halad. Úgy vélem, hogy lenyűgöző film lesz, új világokat, élőhelyeket és kultúrákat mutatunk be. De a fő problémaforrás ugyanaz lesz, de másféle módon fog megnyilvánulni, hogy az ember uralkodni akar azon a természeten, amelynek a Na’vik is részét képezik.

Az első rész megvalósítása közel négy évet vett igénybe. Úgy gondoljuk, hogy ezt a folyamatot némileg fel tudjuk gyorsítani, mivel modernebb software és a számítógépes grafikai eszközök állnak rendelkezésre és Új-Zélandon folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a Wetával, ahol új programok kifejlesztésén dolgoznak, hogy felgyorsíthassuk a folyamatot.

Gondolkodom a nagyobb frame rate használatán, még nem döntöttem, de azért számba veszem ezt a lehetőséget is. Lehet, hogy az egész filmet így rögzítem, de elképzelhető, hogy csak egyes jeleneteket.” – mondta Cameron és hozzátette azt is, hogy 4K-s felbontással (4000-es pixeles felbontás) rögzítenék a jeleneteket, így hamarosan sok sok 4K-s mozinak kellene lennie. A történetről nem árult el valami sokat, csak lelkendezve beszélt arról, hogy az Avatar világában gyakorlatilag bármilyen sztorit és ötletet meg tud valósítani, bármit, amit csak kigondol.

Egy komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *