9

Magyar pszichothriller közeleg

Ejha, pszichothriller, ráadásul magyar? Egy minőségi hazai thrillernek mindenki örülne. Az origó híre szerint Mátyássi Áron 280 millió Ft-ot kapott a Víkend tervezetére a Nemzeti Filmalaptól, amely egy tragikus erdélyi vadászatról szól, amelyen tehetős budapesti vállalkozók vesznek részt, a „ film az ő hazugságaik egyre mélyebbre húzó örvényét mutatja meg”.

A produkció összesen 450 millió Ft-ba fog kerülni, októberben indul a forgatás és 2014 őszén láthatjuk a végeredményt.

És még egy itt Kenczler Márton által készített plakátterv is.

weekend

 

Remélem, hogy a piszchothriller mögött nem egy javarészt egy helyszínen játszódó 3-4 szereplős drámát értenek.

9 komment

 1. Lehet, hogy ez lesz a magyar Csapatleépítés? Ami azért vicces, mert anno a Csapatleépítés bár brit volt, de Magyarország vadonjában játszódott. 😀

 2. Tudom, hogy nem szép dolog a skatulyázás, de már az sokat elmond a produkcióról, hogy Magyar… A film ipar szvsz kb egy szinten van a Magyar focival. Régen tudunk, jó volt. Mára elfelejtettük még a fogalmát is. Minden esetre egy kicsit reménykedem, hogy jobb lesz mint az elmúlt évek filmjei.

 3. Én örülnék ha francia új-hullám mintájára tető alá hoznának egy igazi pszichothrillert. A francia vonalban egyaránt benne van a komoly drámaiság és a pattanásig feszült, rémisztő hangulat. Én kíváncsian várom, pedig nem szeretem a hazai filmgyártás filmjeit.

 4. már én is nagyon nehezen bízom a magyar filmben. sajnos tényleg benne van mindegyikbe, h érzem, h magyar (és nem a jó értelemben)…

  arról volt szó, h Vajnáék megújítják a hazai filmipart, erre ha hihettünk a kritikáknak, az első általuk támogatott film, a Nagy füzet is egy nagy adag ürülék lett. tipikusan olyan, mint a többi művészkedős magyar film….

  nem értem, h mi a baj, iszonyat jó szakemberek vannak, de mégis képtelenek együtt valami jót csinálni.

  könyörgöm, a Kis Vuk feleannyiba került mint a District 9. ebbe belegondolt már valaki? ez mennyire durva?

  vagy a Shop Stop, banyek, az meg 27.000 dollárból. és abból is zene jogosítást tette ki a nagy lóvét.

  bár azért sejteni lehet, hall az ember innen-onnan, viszonylag megbízható sztorikat, hogy a pletykák igazak. és egy államilag támogatott filmnél általában a producer zsebre rak kb 50 vagy 60 százalékot. ha ilyenekre úszik el a büdzsé, akkor már érthető.

  sztm az a legnagyobb gáz, h alapvetően a hazai filmoktatás szar. olyan mintha inkább színházra készítenék fel őket, és a két műfaj rohadtul nem ugyanaz. bár hozzátenném, h a hazai színházak között rengeteg zseniális előadás van. szal abban legalább tényleg brutálisan jók a magyarok.
  bocs, hosszú lett.

  • Vajna egy hollywoodi bukott producer. Minden tiszteletem az öregnek, jó filmekhez volt köze anno, de mostanra kikopott az Álomgyárból és a legjobb, ami történhetett vele, hogy itthon a legmagasabb pozícióba került a filmgyártásban.
   Én úgy gondoltam, hogy most majd végre a művészfilmek nem kapnak sok-sok milliót, a szórakoztató filmek meg feltámadnak. Várjuk ki a végét, hamarosan kiderül, hogy mit hozott össze.

 5. az a probléma, hogy mindig súlyos mondanivalóval megspékelt első filmeket akarnak megvalósítani az új generáció friss diplomás rendező titánjai. Legyen a téma abortusz, homeless társadalom, munkanélküliség, homokosság stb. … amit akár jól is meg lehetne valósítani, érdekfeszítően, de ezek a rendezők inkább a cirko gejzír öt-hat tagú közönségét választották. Meg persze a “művészfilm” az olcsóból kijön. De az utóbbi pár évben láttam pár kifogástalanul szórakoztató magyar mozit. ( Argo, Zuhanórepülés, Kaméleon, Nyomozó…és a kevésbé jó dialógusokkal rendelkező, de remek atmoszférát teremtő Köntörfalak.)

 6. Ez amúgy már 3-4 éve készülőben van, nem?
  Legalábbis én már hallottam róla elég régen, és a plakátot is láttam. (Persze a pénztelenség miatt kb. minden magyar produkció kétszer annyi ideig forog, mint egy külföldi)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *